Kunst Op Bestelling : Olieverfschilderijen Eenvoudig Thuisbezorgd. | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Kunst Op Bestelling : Olieverfschilderijen Eenvoudig Thuisbezorgd.

Stoa. Stoa.
van PIXELI.ST
Loading admin actions …

Pixelist is al enige jaren een creatieve onderneming die door Will Freeman en Conor Colwell opgericht is. Het duo heeft een sterke liefde voor design en creatief handwerk. Ze zijn al vele jaren actief in de wereld van design en kunst, en hebben al aardig wat kleren,  meubels en kunst ontworpen. Ze doen dit als duo niet alleen, maar zijn altijd opzoek naar grote, creatieve talenten om hun ontwerpen echt tot leven te brengen! Conceptueel gezien zijn erg actief; ze proberen telkens nieuwe wegen te vinden om kunstliefhebbers aan zich te binden. In dit artikel gaan we kijken wat Pixelist precies doet. Het is echt een designcollectief van de digtal age.

Op weg naar het café

Tijdens je vakantie ben je net in de namiddag aangekomen op je eindbestemming, en voordat je met je familie of vrienden een drankje in het café op de pier gaat doen, neem je nog even een foto. De avond blijk onvergetelijk te zijn en de foto krijgt hierdoor een belangrijke emotionele waarde voor je. Hoe leuk zou het zijn om dan van deze foto een prachtig, authentiek olieverfschilderij te kunnen laten maken. Daar komt Pixelist het verhaal binnen wandelen, want zij zijn gespecialiseerd in het maken van zeer persoonlijke schilderijen op basis van jouw genomen foto.

Kerkaanzicht

Tegenwoordig maken we gemakkelijk een foto, dit komt omdat we niet meer met een rolletje langs de fotograaf hoeven. Dat is een stuk handiger en goedkoper. We leven nu eenmaal in het digitale tijdperk, waarin foto's niet meer fysiek bestaan, maar als een digitale code op onze geheugenkaartjes opgeslagen zijn. Pixelist werkt dus logischerwijs ook veel met digitale foto's. Maar ook als je nog wel met analoge foto's werkt kun je bij ze terecht, en het is ook mogelijk om een analoge foto op hoogwaardige kwaliteit te scannen, waardoor deze toch digitaal wordt. Het digitaal maken van de foto vergroot de eventuele bewerkingsmogelijkheden.  

Meervoudig Perspectief

Stel je voor dat je heerlijk aan het surfen bent, en je vriend of vriendin maakt een foto van je, waar je goed op staat. Misschien is het wel jullie eerst vakantie. Stuur deze foto op naar Pixelist, en je hebt zo een kunst werk met diverse perspectieven in huis hangen. Dit werk kent meer dan een aardige verdeling van het beeldvlak, dit is een authentiek schilderij, waarbij er tijdens het maken veel aandacht aan detail en sfeer besteed wordt. Door het vakmanschap heen schijnt de liefde die  Pixelist heeft voor het vak. 

Zoom

Deze afbeelding laat een close up zien van de rechterbovenhoek van het schilderij. Het bijzondere is, dat hoe verder je blik de beeldruimte in gaat, hoe minder het beeld fotografisch oogt, maar juist steeds meer overgaat in een neo-impressionistische schilderstijl. Dit is een krachtig voorbeeld van de synergie tussen fotografie en schilderkunst.

Abstract Patroon Op Stof

Het blijft niet bij canvas,  Pixelist werkt je foto's ook op stof uit. Zoals je kunt zien geeft dit een krachtig, visueel effect, waardoor dit werk in diverse, strakke interieurs het middelpunt van de belangstelling wordt. Het is een beetje een olieverfschilderij met een knipoog, en houdt het midden tussen kunstobject en schilderij. Kunst is soms ook de grens opzoeken, niet per se op een provocerende manier, maar gewoon op een leuke of slimme manier. Pixelist is ook een designer van slimme concepten, en met dit werk bewijzen ze dit.  

Even Uitzoomen

Van een afstandje zien we goed wat dit werk in een interieur kan doen. In de kamer staat het gepositioneerd tussen een éénvoudig glas met linialen, en een neo-construtivistisch beestje. Wat een sfeer geeft dit werk aan je interieur! Als je het plaatst tegen een achtergrond die egaal wit is,  in combinatie met licht hout, dan komt het werk helemaal tot zijn recht.

Smart Phone

Stel je bent in Frankrijk, en je vindt een geweldige plek in de vrije natuur, je gaat zwemmen, en ontdek allemaal bijzonder visjes, je gaat naar de kant, pakt na het handen drogen je Smart Phone, en fotografeert even later een van die diertjes. Daarna stuur je de foto via Instagram naar Pixelist, omdat je toevallig een artikel gelezen hebt over dit bedrijf. Je komt terug van je vakantie, en de foto ligt als olieverfschilderij thuis op je te wachten. Heb je dan een zonnesteek? Nee, want dit is wat Pixelist aanbiedt, namelijk olieverschilderijen op basis van opdracht, zoals de adel dit vroeger ook liet doen door de hofschilders. Het digitale tijdperk biedt veel nieuwe opties om je interieur bijzonder, leuk en artistiek te maken. Het heden is  high tech, maar het laat ook oude, culturele praktijken op een nieuwe wijze voortleven. 

Ben je opzoek naar schattige of stoere kunst, voor op de muur van een kinderkamer, kijk dan even naar het werk van Campu.  

Wil je meer weten over de trends in de hedendaagse architectuur, lees dan eens het profiel over De Bjarke Ingels Group,  want hij heeft werkelijk waar een prachtige, bijzondere bouwstijl.

Hoe zou jij je lievelings-foto’s artistiek vertaald willen zien? Vertel het op het forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!