Voor en Na: vijf bijzondere badkamertransformaties | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: vijf bijzondere badkamertransformaties

Johan van Dijk Johan van Dijk
Industriële badkamers van Espaces à Rêver Industrieel
Loading admin actions …

De badkamer is naast de keuken zo’n ruimte waar je ontzettend veel keuze hebt op het gebied van stijl en mogelijkheden. Maar wat nou als die badkamer werkelijk waar de meest deprimerende ruimte van je huis is? In zo’n geval is het tijd voor verandering! Om je de meest leuke voorbeelden te laten zien, hebben we een Voor en Na gemaakt van vijf bijzondere badkamertransformaties. Laat je daardoor lekker sanitair inspireren!

1. Voor: gedateerd en onaangenaam

van homify

Dat deze badkamer er erg gedateerd uitziet, mag duidelijk zijn. Maar krijg je er ook een beetje een onaangenaam gevoel bij? Wij wel! Het lijkt hier namelijk eerder een opslagruimte dan een plek waar je in bad kunt. Bovendien heb je het gevoel dat er te weinig ruimte is voor het bad, zeker in combinatie met de wc… Tijd voor verandering!

1. Na: licht en geordend

van homify Klassiek

De verbouwing is in dit geval nogal rigoureus geweest. Niets herinnert namelijk meer aan de oude situatie. De tegels zijn verdwenen en vooral het lelijke groen is verleden tijd. Wit is nu de kleur die de stemming bepaalt. En daardoor krijg je een frisse, lichte en geordende badkamer, een grote vooruitgang.

2. Voor: krap en gevaarlijk

Een bad in deze oude badkamer nemen is gewoon ronduit gevaarlijk. Kijk alleen al maar naar het stopcontact dat open en bloot boven de wasbak zit. Maar dat is niet het enig, van dit bad krijg je bijna claustrofobie. Dat moet ook zeker anders kunnen.

2. Na: heerlijk douchen

Het oude en krappe bad is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een plek waar je nu ruim en heerlijk kan douchen. En de sfeer is hier ook vele malen mooier geworden dan die was. Klassieke en moderne elementen zijn hier op een wel hele chique manier met elkaar gecombineerd.

3. Voor: een beetje rommelig

We zien hier een van de badkamers die in de oude situatie zo slecht nog niet was. Ruimte was er in ieder geval genoeg! Maar als je een beetje gaat rondkijken, valt je wel op dat het er een beetje rommelig uitziet. Ook is er niet echt sprake van een leuke sfeer. Op welke manier kan dat veranderd worden?

3. Na: een nieuw kleurtje

In de nieuwe situatie zie je overduidelijk dat de oude basis van de badkamer bewaard gebleven is. Het verschil ziet hem in de schuine dakwand, waar nu een fraaie blauwe kleur op is geschilderd. Verder is er flink opgeruimd en zijn er nieuwe accessoires, zoals een mooie nieuwe spiegel en leuke verlichting, vervangen. Ook op die manier kun je dus prima een badkamer weer bij de tijd krijgen.

4. Voor: klein bad

In eerste instantie zie je hier een leuke badkamer. Misschien is de kleur van de mozaïektegeltjes een beetje gedateerd, maar dat is het ergste niet. Als je beter gaat kijken dan valt namelijk vooral op dat het bad heel erg klein is.

4. Na: ruime douche

Zoals je net zag, is een bad eigenlijk te groot voor sommige badkamers. En waarom zou je er dan niet voor kiezen om juist een ruime douche door een professional te laten installeren? Zeker in deze leuke eclectische stijl lijkt ons dat een uitstekende verandering.

5. Voor: terug in de tijd

Deze badkamer neemt je echt mee terug in de tijd. Maar dan niet op een positieve manier! En dan zie je dat ze ook nog last hebben van schimmel… We gaan snel door naar de nieuwe situatie.

5. Na: helemaal bij de tijd

Van terug in de tijd weer helemaal bij de tijd. Dat is wat je hier vooral ziet. En met de uitstraling van een spa is dit helemaal de ideale plek geworden om te ontspannen.

Wil je meer badkamerinspiratie tot je laten komen? Vergeet dan vooral niet om hier ook een kijkje te nemen.

Onder de indruk van één van de badkamers? Laat ons weten welke!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!