6 redenen waarom wonen in een klein huis fijn is | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 redenen waarom wonen in een klein huis fijn is

Stoa. Stoa.
Moderne balkons, veranda's en terrassen van Raquel Junqueira Arquitetura Modern
Loading admin actions …

Een kleine woning kan een grootste woonervaring herbergen, het gaat er net even om dat je de juiste ideeën in de woning uitwerkt. Vandaag laten we je in dit ideabook aan aantal gaven voorbeelden zien van het gemak van het kleine huis. Nieuwsgierig geworden? Kom dan snel met ons mee voor een wandeling door deze woningen!

Gezellig en gastvrij

Het is een gegeven dat kleine woningen sneller gezellig en gastvrij ogen. Er is natuurlijk niets mis met een grote woning, ook die kun je gezellig krijgen, maar dan valt de woning wel snel uit een in meerdere delen die gezellig gemaakt kunnen worden, het is dan vaak geen intieme eenheid. In dit huis is dat laatste wel het geval. Een huis dat minder hoog is wordt als snel als gastvrij en toegankelijk ervaren, het heeft dan meer wat we noemen een 'menselijke' maat. Bij aankomst bij deze woning weten we direct dat je hier welkom bent. De overkapping boven de ingang draagt sterk bij aan dit gevoel. Meer mooie huizen kun je hier vinden!

Creatiever worden

We horen vaak dat mensen creatiever worden als ze een beetje gedwongen worden door de situatie. In het geval van een kleine woning heb je te maken met een beperkte woonruimte. Om hier zo efficiënt mogelijk mee om te gaan word je al snel teruggeworpen op je creativiteit. Op deze foto zien we heel duidelijk dat de woonkamer niet bijster groot is waardoor kastruimte vooral gemaakt moet worden. Aan de wand is een wandkast gemaakt die aan deze behoefte aan opbergruimte voldoet. Qua looks past het hout goed bij het beton. Modern meets industrieel. Samen met een expert ontwerp je snel een gave woonkamer waarin je optimaal kunt genieten in je vrije tijd. 

Slaapkamer

Als je portemonnee niet bijzonder groot is, is een klein huis een goede optie, want deze zijn meestal minder duur dan grote. Daarbij is het een goede investering, want als je het met winst verkoopt heb je geld verdiend en kun je daarna als het nodig mocht zijn, bijvoorbeeld in verband met gezinsuitbreiding, een groter huis kopen. In deze slaapkamer zien we nog een ander voordeel van een kleine woning: deze kun je bijzonder netjes houden, want er is namelijk maar weinig ruimte om spullen neer te zetten. 

Strak

Een kleine woning is snel ingericht en kan echt een strakke look hebben. Daarbij komt dan de intieme sfeer die dit type woning heeft waardoor het interieur snel een krachtige indruk op je maakt. In deze moderne keuken is alles voor handen om je een geweldige maaltijd te bezorgen. En er is ruimte genoeg om samen te eten! Samen met een expert ontwerp je snel geheel nieuw interieur voor je kleine woning!

Aantrekkelijke buitenruimte

Als je binnen niet veel ruimte vind zul je vaker naar buiten gaan. Dat is goed want zo blijf je in beweging en krijg je frisse lucht. Deze buitenruimte ziet er aantrekkelijk uit, zeker voor de bewoners die van veel bewegingsvrijheid houden. Zet de schuifpui open zodat binnen en buiten samen kunnen vloeien, daarmee wordt dit terras een extensie van je woonkamer. 

Makkelijke organisatie

Een kleine ruimte vraagt een hoge graad van ordening, maar daardoor krijg je ook een keuken die supermooi geordend is. Dat verhoogt het plezier van het koken omdat alles zo makkelijk te vinden is. Heel erg praktisch! Dit deze keuken mag dan misschien klein zijn, je kunt er door de slimme indeling goed uit de voeten en werkelijk welk gerecht goed bereiden! Een sfeervolle look zorgt hier voor een fijne ambiance om in te genieten.

Tot zover de redenen waarom het fijn is om in een klein huis te wonen. Blijf ons volgen voor meer mooie woonideeën. 

Deze magische boerderij is een topper!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!