Een Leuk Interieur voor Dierenvrienden : Sculpturen van Dieren in Diverse Designstijlen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een Leuk Interieur voor Dierenvrienden : Sculpturen van Dieren in Diverse Designstijlen

Stoa. Stoa.
van Françoise Delaire Créations Eclectisch
Loading admin actions …

We leven met ze samen, nemen ze in huis of bewonderen ze van een afstand. De dieren staan dicht bij ons, en zijn van oudsher een gewild motief in de wereld van kunst en design. Het is interessant om te zien hoe verschillende ontwerpers de dieren op diverse manieren uitbeelden. In dit artikel gaan we onder andere kijken naar hippe vogels en vrolijke vissen. Kijk even mee naar onze vrienden de dieren.

Bird

Ontwerper Jacob Pugh brengt een eerbetoon aan de Scandinavische designstijl, die rond het midden van de vorige eeuw opkwam. Het karakter van deze stijl laat zich omschrijven als: kalm, bescheiden, eenvoudig, met strakke lijnen, veel gebruik van licht geolied hout, en vaak worden er natuurlijke motieven gekozen. Wat deze stijlkenmerken betreft past het werk van Pugh helemaal in het plaatje van deze immens populaire stijl. De delicate vormgeving van deze vogeltjes brengt een vrolijke noot aan in je interieur. Je zou bijna denken dat het speelgoed voor volwassenen is! Deze minisculptuurtjes staan erg mooi op meubels in de Scandinavische stijl.

Even een Close Up

Je ziet de kringen van het hout, dat met olie bewerkt is. Het oogje is subtiel in het hout uitgesneden, de diertjes hebben allemaal een verschillend gekleurde buik, dit geeft ze hun speelse, vrolijke karakter. De vogeltjes bestaan uit twee delen, namelijk een staart en de rest van het beest. Hun pootjes zijn verstopt onder hun conceptuele vleugels, vleugels die je niet ziet, maar wel vermoed.

Het Ei

Zelfs het 'ei', waarin het beestje bij je thuis wordt gebracht, is leuk om te zien. Echt een typisch voorbeeld van Scandinavische vormgeving.

Nemo

Welk kind ken Nemo niet? De vrolijke fantasievis zwemt vrolijk door de zee, waar hij zijn vriendjes en vriendinnetjes ontmoet. Deze Nemo bestaat uit doorzichtig materiaal, en krijgt zijn vorm door een gebogen, metalen constructie. Het werkje is echt een aanrader voor de kinderkamer of gewoon voor jezelf als je van dit eclectische genre houdt.  

Modern Design

Een geheel andere benadering is deze prachtige minimalistische sculptuur. Deze vis laat alleen de essentie van zichzelf zien. Toch weet de ontwerper het beest tot op de graat nauwkeurig te treffen. Het is een sculptuur die vele toepassingen kent, maar de liefhebber van vissen weet zich hier wel raad mee.

Le Taureau

Of je nu van stieren houdt om hun temperament, vreeswekkende en imponerende gestalte, of gewoon omdat het je sterrenbeeld is: dit werk van Angela Barrere biedt je een treffende representatie van het dier. Het is uitgevoerd in de moderne stijl, waardoor deze koperen macho je interieur op een gestileerde wijze de nodige Spaanse passie geeft. Het is beest staat symbool voor daadkracht en vastberadenheid. Laat je elke dag door deze sculptuur inspireren!

Wild Horses

Naast de hond is er geen dier zo trouw als het paard. Vroeger hadden we een hechte werkrelatie met het dier, omdat het vanwege zijn lichamelijke kracht in veel sectoren van de maatschappij werd ingezet. Nu heeft het paard een meer recreatieve functie, en trekt hij ons vaak in een koets of wagen voort. Deze moderne sculpturen zijn vrij groot, en bestaan grotendeels uit een doorzichtige stalen structuur. Ze zijn in een moderne stijl vormgegeven. Het getuigd van veel vakmanschap om zulke grote beelden te kunnen vervaardigen. Door hun ambachtelijke karakter zijn ze uniek, want ze kennen kleine verschillen, het is tenslotte geen massaproduct!  Als jij een grote tuin hebt, dan kun je ze daar zeker laten rondrennen. Laat jij je door hen meevoeren?      

De Stadsduif in het Zonnetje

Wie wil er nu niet zo vrij zijn als een vogel. In de stad naar voedsel zoeken, en daarna even lekker naar een weiland of bos vliegen om gezellig samen te recreëren. Het klinkt eigenlijk wel heel bekend. Behalve dat vliegen dan. De maker van dit werk wilde onze mede-stadsbewoners eens in het spreekwoordelijke zonnetje zetten, en heeft daarom een aantal duiven in op beeldhouwkundige wijze vereeuwigd. Ze kijken allemaal een andere kant uit, eigenlijk precies zoals de duiven op het plein ook doen, opzoek naar wat lekkers, of iets geheimzinnigs, wat wij mensen niet kunnen snappen. Hoe dan ook, het zijn erg bijzondere, levendige sculpturen die in je gazon een leuke, artistieke sfeer geven. 

Ben je ook benieuwd naar kunst die technologische, kunstmatige vormen gebruikt, dan moet je echt eens kijken naar deze prachtige, metalen lichtsculpturen die gemaakt zijn door Bartlomiej ZabielnyRadlbazi.

Heb je een voorliefde voor houten sculpturen in combinatie metaal en licht, dan is het werk van Bes Art echt iets voor jouw interieur.


 

Welke dieren heb jij in je huis staan? Meld het op het forum.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!