Hoe je alles uit de ruimte onder de trap haalt - 9 fantastische ideeën! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Hoe je alles uit de ruimte onder de trap haalt – 9 fantastische ideeën!

Stoa. Stoa.
Industriële gangen, hallen & trappenhuizen van DIEGO REVOLLO ARQUITETURA S/S LTDA. Industrieel
Loading admin actions …

Het is een veel voorkomende ongebruikte ruimte waar je zoveel leuke dingen mee kunt doen. Dit ideabook laat je zien hoe je de ruimte onder de trap op een efficiënte wijze kunt gebruiken. Je zult nog verbaast staan te kijken hoeveel mogelijkheden er zijn. Kijk snel met ons mee en laat je leiden door je verbeelding als jezelf de ruimte onder je trap gaat indelen. 

Zen

Klassieke gangen, hallen & trappenhuizen van Grupo HC Klassiek

Deze ruimte is helemaal Zen en zorgt voor een unieke look in je woning. Het is een ruimte die maar weinig gebruikt wordt omdat deze een beetje uit het oog springt. Het gaat tenslotte vaak om de trap. Met een net even andere manier van denken kun je veel nieuwe creatieve ideeën krijgen die de inrichting van je huis op een hoger plan brengen. Deze steentuin sluit nauw aan op de rustieke wand en de minimalistische trap, een prachtige toevoeging aan een luxe interieur. Meer mooie huizen kun je hier vinden! 

Zuiver

Alles aan deze woning heeft een zuivere tint. Dat werkt goed in op ons humeur. In deze ruimte zien we een stijlvolle trap via welke je eenvoudig op de eerste verdieping kunt komen. Onder de trap hebben de bewoners een boekenkast gerealiseerd, op deze manier is deze overloop een heuse leeskamer geworden. Een fijne plek om met een laptop te gaan zitten om te schrijven. Met een expert ontwerp je snel een unieke kamer waarin je helemaal jezelf kunt zijn. 

Fel

Wie heeft gezegd dat mooi geel nog steeds lelijk is?!? Deze gele kast voegt precies toe wat er nog ontbrak aan het interieur. Als je nu op de trap naar boven loopt krijg je een enorme color boost om je oren geslingerd, als je van felle kleuren houdt zorgt dat voor een onovertreffelijke woonervaring. De bakstenen muur (in een industriële stijl) past precies bij de stalen trap. De kamer krijgt zo het uiterlijk van een fabriek (fabrieksesthetiek) waardoor de liefhebbers van de industriële stijl hier hun hart kunnen ophalen. 

Boeken, boeken en nog eens boeken

Voor de bewoners van deze woning is het boek het belangrijkste medium, natuurlijk kijken ze ook wel eens tv of surfen ze over het internet. Het zijn mensen van deze tijd, maar de waarde van het boek vergeten ze niet: er straalt geen licht af, gedachten kunnen eenvoudig en langdurig worden uitgesponnen en het medium behoeft geen stroom. Nou ja, een leeslampje is soms best handig bij het lezen. De ruimte onder de trap kwam hier als geroepen, want nu konden de bewoners eindelijk hun verzameling (een deel ervan) boeken kwijt. 

Werkruimte

Het kantoor is een plek van denken en schrijven, tekenen en zien. Daarom is het zo belangrijk dat de sfeer in de werkruimte of thuiskantoor optimaal is. De lichtval speelt daarbij een belangrijke rol. In deze woning is gekozen een kantoor onder de trap te maken. Op deze manier hoef je geen speciale kamer te bouwen of in te richten voor het kantoor. Zo kun je bestaande kamers een andere functie geven. Je hebt met dit kantoor onder de trap geen woonruimte gebruik; je hebt ruimte geschapen! De inrichting is Scandinavisch en erg praktisch.

Kleding

Weet je je soms ook geen raad met de kleding die je bezit, is het lastig om soms de juist plek te vinden om al die kleding op te bergen? Dit idee maakt aan deze perikelen een einde: hier berg je veel kleding op en verbruik je geen woonruimte. Daarbij zit dit idee er erg gaaf uit, zo krijg de strakke ruimte een bonte look! Precies waar de bewoners van houden.  

Toilet

Het kan echt en het wordt op een prachtige manier uitgevoerd, we hebben het over een toilet onder de trap. In deze kamer zien we dat de bewoners een uitgesproken smaak hebben die zeker gedurfd is. De spiegel lijkt in de ruimte te hangen, dat kom door de dominantie van het geel in deze ruimte. Het wastafelmeubel met kom geeft het toilet een minimalistische sfeer. Als je hier geen energie van krijg…  

Eenvoudig

Woon je in een studio en zou je wel wat meer ruimte voor je boeken willen hebben, probeer dan eens deze tip: een boekenkast onder de trap in je kamer. Het zit- en het slaapgedeelte grenzen direct aan elkaar, de ruimte is hier beperkt, maar toch is er de mogelijkheid de wens van de boekenkast te vervullen. De kast is gemaakt op een plek waar je normaal geen gebruik van maakt, zo blijf de woning ruimtelijk en transparant. Zeer belangrijk als je woning klein is! 

Expressief

We zijn aangekomen bij het meest expressieve gedeelte van onze tour, deze mediterraanse woonkamer met veel temperament. Wat een kleuren, zwierige lijnen en gezelligheid zijn er hier te ervaren! Het kunstwerk achter de wenteltrap naar boven brengt de gehele wand tot leven, stel je voor dat dit werk er niet hing, dan was de wand een saaie bedoening geweest. Nu klopt het interieur. Let op het contrast tussen het kunstwerk achter de trap, het tapijt en het abstracte werk rechts: erg verschillend maar toch passen ze bij elkaar. De ruimte onder de trap is hier dus op een eenvoudige, visuele wijze opgevuld. 

We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen voor mee mooie ideeën! 

Deze plafonds zorgen voor een schitterend design. 

Wat vind je van deze woonideeën? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!