Roderick Vos: De Stille Kracht van Verleidelijk Donker Design | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Roderick Vos: De Stille Kracht van Verleidelijk Donker Design

Stoa. Stoa.
Vanity van Studio Roderick Vos
Loading admin actions …

Roderick Vos Studio heeft recent een showroom geopend in ’s Hertogenbosch, die de filosofie en designopvattingen van dit collectief gestalte geeft. Het koppel Roderick Vos en Claire Vos Teeuwen begonnen in 1990 met de design studio, die zich daarna gespecialiseerd heeft in innovatieve concepten voor interieur design en designproducten. Ze werken samen met bedrijven als Linteloo, Designonstock en Moooi. Het is een bedrijf met een grote staat van dienst, en hun collectie spreekt boekdelen. In dit artikel behandelen we een aantal topstukken uit deze collectie.

Een Klein Ritueel

A LITTLE RITUAL van Studio Roderick Vos
Studio Roderick Vos

A LITTLE RITUAL

Studio Roderick Vos

De straten van het Indonesische eiland Bali zijn in de vroege morgen totaal uitgestorven. De trappen, beelden en de tempels zijn helemaal klaar om de dagelijkse offergave van de hindoeïstische eilandbewoners te ontvangen. Deze gaven zijn bedoeld om de vele goden op Bali gunstig te stemmen. Om deze offergaven naar de tempels te brengen worden houten schalen gebruikt. Deze schalen zijn de inspiratiebron geweest voor de minimalistische tafel serie, die de naam 'OBI For Liteloo' draagt. De Balinese offerschalen hebben een basale, abstracte vorm, die uiteindelijk in de serie  welhaast tot absurde proporties  werd opgevoerd. Een fantastisch ontwerp! Deze prachtige, zwarte tafels zagen uiteindelijk door groot vakmanschap het levenslicht, en zijn nu al weer zeven jaar in productie. Dankzij het succes kan 'OBI' nu in elke RAL-kleur besteld worden. Het is een prachtige meubelstuk om bijvoorbeeld souvenirs uit Aziatische landen op neer te zetten. Wat je er ook op neerzet, doe het in stijl!

Luxe Bijzettafel

SALONE DEL MOBILE van Studio Roderick Vos
Studio Roderick Vos

SALONE DEL MOBILE

Studio Roderick Vos

Dit werk is uit dun metaal gevouwen, en groeide uit tot een verfijnde geometrische bijzettafel. De schoonheid van de moderne industriële processen heeft Vos altijd gefascineerd,  in dit geval is de werk met behulp van een laser-snijtechniek gemaakt. Het is een excellent meubelstuk geworden. Wat een prachtige manier om je tijdschriften & boeken op te leggen. Het leidt geen twijfel dat deze bijzettafel je interieur zeker zal verrijken. Het werk werd geïntroduceerd door het Nederlandse meubelmerk Linteloo op de Via Tortona 37 tijdens de Milanese beurs, en heeft dus internationale allure. Dit prachtige meubel is verkrijgbaar in twee maten en twee kleuren.

Salontafel met veel Oppervlaktes

Deze salontafel steelt de show. Het unieke ontwerp is duidelijk een kenmerkt van het design bij Roderick Vos Studio. Het heeft natuurlijk dezelfde natuurlijke, prachtig bewerkte kleur. Het is niet moeilijk om van deze tafel het centrum van je woonhoek te maken. De plateaus liggen op verschillende hoogtes, en bieden je de kans om de tafel op een uiterst creatieve manier te gebruiken, door zelf kleine accessoires toe te voegen. Maar misschien wil je dat juist niet. Het hoeft ook niet, want eigenlijk is deze salontafel perfect zo! 

Een Synergie tussen Staal en Hout

Mensen die van eenvoudige, lichte vormen houden zijn dol op deze kast! De zwarte, strakke lijnen worden in dit ontwerp op authentieke wijze verbonden met de houten elementen. Er is dus duidelijke een synergie tussen het hout en het metaal. Het is een unieke designkast met een ontwerp dat op dit moment een opmars maakt. In 2015 gaat deze kast echt de  interieurs van de fijnproevers veroveren. Wat een exclusiviteit! Roderick Vos Studio weet door zijn lange ervaring wat een vooruitstrevend ontwerp is, en presenteert deze kast dan ook met veel trots. Het meubelstuk combineert een stijlvol design met een praktische bewustzijn, want hoe mooi een kast ook is, ook de praktische toepassing ervan is belangrijk. Daarom heeft dit meubelstuk genoeg ruimte om persoonlijke bezittingen neer te kunnen zetten. Gebruik hem gerust om je meest geliefde accessoires op uit te stallen, want ze zullen er fantastisch op staan!  

Kunst & Design

Voor de echte liefhebbers van kunst en design is dit kunstwerk toch wel het toppunt van schoonheid. Een scala aan tijdschriften en boeken kun je er op kwijt. Dit is handig, want zo hebt je altijd jouw favoriete tijdschriften bij de hand, maar het ziet er ook nog eens geweldig uit! De tijdschriften geven letterlijk en figuurlijk body aan deze tafel, ze gaan er zogezegd een samenwerking of synergie mee aan. Het is alsof de maker van de tafel wilde benadrukken, dat design niet alleen een afgerond product is, zoals deze salontafel, maar juist een levendige branche,  waarin je altijd opzoek moet gaan naar de nieuwe ontwikkelingen! De tafel nodigt je uit om steeds nieuwe tijdschriften te kopen, ze te lezen, en op de tafel te leggen,  waardoor deze steeds een nieuw uiterlijk krijgt. Kortom, jij update steeds je ideeën over de nieuwste designtrends, waarmee je voortdurend het uiterlijk van je tafel vernieuwd. Een geweldig concept!

Ben je benieuwd naar meer projecten van Hollandse bodem door Roderick Vos Studio, dan is het project 'Dutch Landscapes' echt een aanrader.

Opzoek naar een sculpturale kijk op design?  Bekijk dan even het werk van Reinier de Jong. Hij maakt zeer authentieke, lichte meubels die prachtig in je interieur staan.

Wie is jouw favoriete designer en waarom? Welk designmeubel heb je ? Deel het op het forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!