Muurkunst voor je Interieur: Kunsttrends voor 2015 | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Muurkunst voor je Interieur: Kunsttrends voor 2015

Stoa. Stoa.
Amandelbloesem Van Gogh: modern  door IXXI, Modern
Loading admin actions …

De wereld van de kunst is uitgestrekt en biedt je tegenwoordig veel vrijheid om je interieur stijlvol in te richten, omdat er simpel weg zoveel verschillende stijlen zijn. Maar wat zijn nu de stijlen die in 2015 trendy gaan worden? Laten we een voorspelling maken voor 2015, want dat is altijd leuk aan het einde van het oude jaar. Je zult zeker een revival van de abstracte kunst gaan zien, maar ook street art en retrokunst in een nieuw jasje zal populair zijn… … En al deze variatie ook nog eens in de vorm van muurkunst. Ach weet je wat, laten we gewoon eens gaan kijken wat er op het programma staat!

Oude Bekende Kunst aan de Muur

IXXI Amandelbloesem Van Gogh: modern  door IXXI, Modern
IXXI

IXXI Amandelbloesem Van Gogh

IXXI

Het is helemaal niet zo'n gek idee om je kamer een beetje rustig te houden. Dit zorgt voor een heerlijke, overzichtelijke ruimte waarin de beslommeringen van de dag even lekker van je af kunnen glijden. Natuurlijk is het belangrijk om ook wat kleur in je omgeving te creëren. Zeker in de winter wanneer het buiten grijs en grauw kan zijn, biedt een prachtig designkunstwerk in je huis jouw de nodige fleurigheid. Een reproductie van het schilderij 'Amandelbloesem' uit 1890 bijvoorbeeld,  Vincent van Gogh maakte dit schilderij nadat hij gehoord had dat zijn broer Theo vader van een zoon geworden was. Wat een prachtig verhaal! En wat een mooi symbool voor in je interieur. Het is echt een uniek concept van design studio IXXI. Het IXXI-wandsysteem bestaat uit koppelkruisjes met bedrukte vierkante kaarten, en die vormen samen deze wanddecoratie of muurkunst. Zie je hoe fantastische dit staat bij die steigerhouten bar waarop je heerlijke wijn kan serveren! Echt genieten geblazen.

Wil je meer zien van IXXI loop dan even hier binnen op hun pagina.

 

Streetwise Wallart

Houd je van kunst, maar ben je niet opzoek naar een landschapje of een stilleven, kortom je bent het type dat van kunst met een luide K houdt, dan is dit werk echt een must voor jouw interieur. Deze graffiti of street art, heeft een stevige dosis pit voor je interieur. De figuur bestaat uit elementaire lijnen, waarbinnen een bijzonder kleurrijke dynamiek werkzaam is. Als je goed kijkt, dan zie je dat er diverse schilderstechnieken zijn toegepast. De verf is onder andere met een spuitbus en kwast aangebracht. Zie je hoe goed het gele gezicht met het gele kussen communiceert, het schilderij daagt je gewoon uit om te anticiperen. Je moet ook wel reageren, door rustige elementen aan het interieur toe te voegen, zoals het bedovertrek, de kast en de prachtige wand aan het hoofdeinde. Zo ontstaat er harmonie. Het is kunst van de straat voor in je slaapkamer. Voor een stoere look, maar met een mooi effect.       

Collagekunst

De collagekunst wordt hartstikke hot in 2015. Nu al zien we steeds meer ontwerpen waarin de collagetechniek wordt toegepast. Dit kunstwerk is wel heel bijzonder, het bestaat uit puzzelstukjes die vervolgens een collage vormen. Dus eigenlijk is dit een puzzel in een puzzel. Het staat erg goed op dit rustige wandje, en geeft je interieur die artistieke vibe. Omdat het werk zwart-wit is, gaat het goed samen met allerlei interieurs. Het blijft natuurlijk een kwestie van smaakvol inrichtingen, maar dat is aan jouw creatieve geest wel toevertrouwd.

Malevich Reloaded

Als een kunststroming ontwikkeld is, dan verdwijnt deze eigenlijk niet meer. In het begin van de twintigste eeuw was de schilder Kazimir Severinovitsj Malevitsj een belangrijke exponent van het constructivisme en het suprematisme in de Sovjetschilderkunst. Zijn abstracte schilderijen zijn wereldberoemd, en voor de liefhebber zijn ze zeer emotioneel geladen. Deze waanzinnig mooie, abstracte werken, zijn gebaseerd op de werken van Malevitsj. Het verschil zit hem in het kleurgebruik. Bij deze schilderijen is de verf erg modern en waterverfachtig, maar op de werken van Malevich is er duidelijk olieverf gebruikt, deze zijn dan ook donkerder van toon. Deze hedendaagse werken staan mooi op een egale wand met een of twee kleuren.      

Ben je geïnteresseerd in hedendaagse-, realistische kunst, dan moet je echt even gaan kijken bij de Nederlandse kunstschilder Kees Blom.

Synergie tussen Abstractie en Natuur

De abstracte kunst zoekt een weg om voorbij de illusie van werkelijkheid te komen, en heeft niet, zoals bij een realistisch stilleven, het doel een kunstmatige 'werkelijkheid' te creëren,  ze kiest ervoor om de meest wezenlijke vormen van de werkelijkheid te laten zien, daarom kiest ze voor geometrische vormen. In dit werk neemt de kunstenaar een loopje met de abstracte kunst, door een cirkelthema te combineren met realistische, vrouwelijke vormen. De kunstenaar noemt dit een studie naar de vrouwelijke anatomie. Met dit werk laat hij met veel gevoel voor stijl zien, dat het realisme van de natuur en de abstracte principes van de kunst prachtig samengaan.

Lichtgevende Abstracte Vlakken

van homify Minimalistisch

Kunst brengt je soms kennis, en soms brengt ze licht in je leven. Deze kunst doet dit zeker. Dit zijn lichtgevende, abstracte vlakken die je huis omtoveren tot een ware kunsthappening. Je waant je welhaast in een Art Gallery in New York. Toch kun jij, terwijl je misschien helemaal niet in New York bent, genieten van dit prachtige werk. Gewoon in je eigen huis! Het is schatplichtig aan de abstracte kunst, maar spreekt van een heel eigen stijl en timbre. Zie je hoe mooi het werk staat op een grijze wand? Dit wereldwijze werk is echt dé grote verassing voor je vrienden als ze bij je langskomen!

Neem eens een kijkje op ons forum en deel je mening met ons!

Wat is jouw meest spannende kunst- of designproduct? Vertel het op het forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!