7 unieke woonkamerideeën voor kleine appartementen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 unieke woonkamerideeën voor kleine appartementen

larapappers larapappers
Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Dolmen Serveis i Projectes SL Modern
Loading admin actions …

Of een ruimte ervaren wordt als een grote of een kleine ruimte, is vaak afhankelijk van de persoon. Sommige mensen denken dat 80 vierkante meter weinig is, anderen zijn juist opzoek naar een appartement met deze omvang. Eén ding is zeker: een appartement moet aan jouw wensen voldoen. Toch hoeft een appartement dat qua afmetingen afwijkt van jouw verwachtingen niet meteen van de lijst geschrapt te worden. 

Bekijk namelijk deze 7 appartementen met verschillende woonruimtes. Laat de ontdekkingstocht beginnen!

De ideale woning met een oppervlakte van 90 m²

Dit project betreft een huis van 90 vierkante meter. De woning is omgetoverd tot een prachtig appartement. Na een herindeling van het appartement komt iedere ruimte goed tot zijn recht. 

De smalle en lange delen van de ruimtes zijn ingericht met kleine meubels; de tafel in het midden van de kamer neemt niet veel ruimte in beslag en het smalle TV meubel zorgt ervoor dat er opslagruimte is, zonder dat het teveel opvalt. Ook het gebruik van witte muren maakt de ruimte optisch groter en geeft het interieur een aangename look. 

In de eetkamer zijn twee kasten geplaatst die als opbergkasten dienen. De witte lakkasten in de keuken geven de woning een stijlvol gevoel en nemen niet veel ruimte in. Op deze manier is voorkomen dat de keuken overvol oogt; de ruimte is perfect benut en er kan zelfs aan de lange smalle tafel met barkrukken gegeten worden.

Wil je meer weten over dit appartement? Lees dan dit Ideabook.

Dit appartement heeft een oppervlakte van 100 vierkante meter en is gelegen in het centrum van Girona. Het is een interessante mix van elementen uit het verleden en moderne accenten; door het hele huis vind je een co-existentie van oude en nieuwe elementen. De keuken is modern, maar naast de keuken vinden we de woonkamer met zijn originele structuren en gerestaureerde houten accenten. De grote open ruimte omvat de keuken, de woonkamer en de eetkamer; een moderne keuze die een harmonisch gevoel geeft.

De herstructurering is gericht op een nieuwe en meer comfortabele manier van leven. De woonkamer is uitgegroeid tot een unieke en moderne open ruimte plus slaapgedeelte. De slaapkamer en de badkamer is aangesloten op deze ruimte door middel van een vrij brede gang.

Om het appartement nog lichter te laten lijken wordt er op grote schaal de kleur wit en lichte houttinten gebruikt; een trend in het interieur en een herinnering aan de Scandinavische stijl.

Een mix van 85m²

Dit is een woning met een oppervlakte van 85 vierkante meter in een  jaren '70 stijl. In dit interieur zijn de vintage elementen behouden en in een moderne context geplaatst. Dit project werd bedacht door Titiaan Belluno de Cian. 

Achter de schuifdeur vind je de keuken met een eethoek: het licht dat door het raam breekt brengt veel sfeer met zich mee en het overwicht van wit accenten maakt de ruimte nog lichter. Het merendeel van de meubels heeft een witte kleur met uitzondering van de indigo elementen en de stoelen rond de eettafel.

80m² die je niet wilt missen

Dit appartement bestaat uit een woonkamer, eetkamer en een keuken. De woonkamer is ingericht met een klassieke stijl; de zwart-witte muur is praktisch en modern, terwijl de bank comfort uitstraalt. 

Op de achtergrond zie je een moderne, minimalistische keuken met een kookeiland en een wand voorzien met huishoudelijke apparaten. Een aspect dat ons verrast is het tweede deel van de woonkamer. Hier vind je namelijk een muur die het eetgedeelte van de rest scheidt. De muur ziet er gezellig uit en is bovendien verplaatsbaar. Dit zorgt voor twee mogelijkheden: een eetkamer tot 4 personen en als je behoefte hebt aan een extra ruimte verplaats je de wand.

75m² elegantie

Wat onmiddellijk opvalt zijn de verticale vlakken: alles is ingedeeld in vierkante of rechthoekige vlakken en alle rommelige elementen zijn netjes opgeborgen achter deze vormen. Verder zie je geen handgrepen; de ruimte oogt strak.

Er is een ruime keuken die opvalt door zijn zwart-wit spel. De deuren zijn wit, terwijl de muur en het aanrecht zwart zijn. Dit geeft het interieur een sterk karakter. 

De woonkamer is een open ruimte waarin alles duidelijk te onderscheiden is. De glazenplaat zorgt namelijk voor een duidelijke scheiding.

40 functionele vierkante meters!

Dit is een klein appartement dat bewoond wordt door een jong stel. Het appartement is 40 vierkante meter, wat niet veel lijkt, maar zoals je ziet voldoet deze woning op het gebied van comfort en functionaliteit aan de eisen van twee personen.

Een bibliotheek trap geeft toegang tot het hogere niveau, de slaapkamer. Deze trap is dus de directe toegang tot de woonkamer en keuken en brengt veel sfeer in huis. 40 vierkante meter is net genoeg. Dit ontwerp toont dat er ruim voldoende is voor een jong stel. 

Naast de woonkamer is er een tafel met vier zwarte stoelen in zwart dat een mooi contrasteert geeft met het witte plafond en de muren. De keuken is op een aantal vierkante meter ontworpen en heeft zelfs een kookeiland. Ook al is de ruimte niet groot, toch is er een duidelijke scheidingslijn tussen de keuken, eetkamer en het woongedeelte.

Dit appartement heeft twee kamers met een totale oppervlakte van 33 m² en is gelegen op de bovenste verdieping van een historisch gebouw. De woonkamer is een lichte ruimte en om dit te benadrukken is er gekozen voor wit, modern meubilair. Als je denkt dat een op maat gemaakt project niet in jouw budget past, dan zit je mis: in dit geval is het meubilair van Ikea. Het wandsysteem is multifunctioneel, je kunt er dan ook alles in kwijt. Is jouw budget iets groter? Dan kun je natuurlijk ook een keukenplanner raadplegen.

Wat dit appartement met één slaapkamer zo bijzonder maakt is dat de keuken geïntegreerd is in de kast. Daardoor kun je deze moderne ruimte op twee manieren gebruiken: als woonkamer en als keuken. Als je de deuren namelijk van de wandkast opent, dan is het een keuken. Aan een kant vind je de koelkast en de wastafel en aan de andere kant is een kitchenette geplaatst met een oven en een aanrecht.

Welk appartement spreekt jou het meest aan? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!