7 tips voor een opgeruimd en schoon interieur | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 tips voor een opgeruimd en schoon interieur

larapappers larapappers
Moderne slaapkamers van homify Modern
Loading admin actions …

Een mooi interieur is meer dan alleen de juiste inrichting; schoonmaken en het schoon houden van de verschillende woonruimtes is namelijk de finishing-touch. Wat hebben al die meubels namelijk voor waarde als het er altijd rommelig uiziet? 

Een schoon huis is dan ook een fijn huis; een plek waar jij je thuis voelt. Ook als je gasten wilt ontvangen is het fijn om hen een opgeruimd interieur te kunnen laten zien en natuurlijk is het om hygiënische redenen ook beter om een woning goed schoon te houden, al laat onze dagelijkse routine dat niet altijd toe. 

Benieuwd naar onze tips? Lees met ons mee!

Geheim #1: minder losse voorwerpen

Schoenen, sleutels, telefoonopladers, papieren; het zijn items die vaak los door de woning slingeren en voor een gevoel van ongemak zorgen. Waarom? Omat het ten eerste lastig is om die sleutelbos terug te vinden als je niet meer weet waar je hem gelaten hebt en ten tweede zorgen deze losse items voor een chaotisch gevoel in huis. Een opgeruimd interieur zorgt dan ook voor een opgeruimd gevoel. 

Gelukkig zijn er handige oplossingen; kies een lade, een mand of plek in huis om de rondslingerende items op te bergen. Dit ziet er simpelweg beter uit en het spaart tijd als je de items wilt vinden.

Geheim #2: stel dingen niet tot de volgende dag uit

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor opruimen, deze wijsheid is op meerdere situaties toepasbaar. Vaak wordt deze spreuk echter onderschat, terwijl het een handige manier is om jouw interieur leefbaar te houden. Uitstel lijdt namelijk vaak tot afstel; morgen heb jij waarschijnlijk ook geen zin om de keuken of de woonkamer op te ruimen en zo stapelen de rondslingerende items, of de afwas zich op. 

Om dit te voorkomen is het tijd om de controle te nemen; doe dit niet vlak voordat je naar bed gaat of net voordat je aan jouw bureau wilt werken. Maak tijd voor het schoonhouden van jouw interieur en leg iedere keer als je iets gebruikt het terug op de plek waar het hoort. Ben je klaar met het schoonmaken van jouw woning? Verwen jezelf dan met een kort dutje.

Geheim #3: permanent schoonhouden van de badkamer

Badderen in Oriëntaalse sfeer Aziatische badkamers van choc studio interieur Aziatisch
choc studio interieur

Badderen in Oriëntaalse sfeer

choc studio interieur

Het reinigen van de badkamer is een taak die veel tijd kost, zeker als het om een familie badkamer gaat. Vaak is er doordeweeks weinig tijd en wordt het uitgesteld tot het weekend. Maar in het weekeinde zijn er zoveel leuke dingen te doen dat er soms niets van terecht komt. Maak daarom een takenlijst en houd het schoonhouden van de badkamer gedurende de week bij (plan bijvoorbeeld wanneer de spiegels schoongemaakt worden en het bad). Je zult dan al snel merken dat een aantal keren een kleine schoonmaak uitvoeren minder intensief is dan een grote schoonmaak die af en toe plaats vindt.

Indien er ruimtes in huis zijn die moeilijk schoon te maken zijn door bijvoorbeeld vochtplekken, dan is het raadzaam advies in te winnen van een professional.

Geheim #4: de basics (het opmaken van het bed, het openen van het raam)

Moderne slaapkamers van homify Modern

Het neemt niet meer dan 1 minuut in beslag en wij verzekeren jou dat het een grote verandering in jouw slaapkamer is; maak het bed op als je uit bed stapt. Op deze manier ziet jouw slaapkamer er opgeruimd uit en stap je 's avonds in een heerlijk opgemaakt bed. 

Een ander kleinigheidje die je in jouw ochtendroutine kunt integreren is het openen van het raam als je opstaat. Dit zorgt er namelijk voor dat de slaapkamer met voldoende frisse lucht gevuld wordt en je 's avonds met een gerust hart in bed kunt stappen, zonder dat het muf ruikt. 

Het geheim is dan ook om dit alles in de ochtend te doen, vlak nadat je uit bed bent gestapt en er zo een routine van te maken.

Geheim #5: laat de afwas niet staan

Verrassende uitbouw achter traditionele gevel Moderne keukens van ENZO architectuur & interieur Modern
ENZO architectuur & interieur

Verrassende uitbouw achter traditionele gevel

ENZO architectuur & interieur

Als er een taak is in de dagelijkse schoonmaak waar bijna iedereen een hekel aan heeft, dan is het wel de afwas. Helaas is onze tip niet om deze activiteit te verwijderen uit jouw routine, maar juist om het iets vaker te doen. Als je de afwas namelijk niet laat opstapelen, dan is het ook prettiger om deze schoonmaak te doen. Laat je de afwas namelijk langer staan, dan kan het onprettig gaan ruiken en is het niet fijn om de aangekoekte borden met jouw handen aan te raken.

Een truc is, indien je echt geen tijd hebt om de afwas te doen, alles snel onder de kraan af te wassen zonder zeep, zodat het niet kan gaan geuren. Je doet dan op een later tijdstip de afwas met zeep. 

Voor meer inspiratie over het schoonhouden van jouw keuken lees je dit Ideabook.

Geheim #6: de wasmand

De Jager Interieur | Heemstede Moderne slaapkamers van De Jager Interieur Modern Hout Hout
De Jager Interieur

De Jager Interieur | Heemstede

De Jager Interieur

Plaats een mand voor de vuile was in iedere ruimte. Dit is namelijk een ideale manier om gemeenschappelijk ervoor te zorgen dat de kleding die gewassen moet worden verzameld wordt en te voorkomen dat kleding rondslingert op de vloer. Wees gerust scheutig met het plaatsen van de wasmanden; zelfs in de badkamer of in de keuken is het fijn als er een wasmand staat.

Een andere handige truc is om meerdere keren per week een wasje te draaien, zodat er niet stapels was gedaan moet worden in het weekeinde.

Geheim #7: de juiste planning

Zoals we al eerder zeiden is het het beste als je iedere dag een deel van jouw schoonmaaklijst doet zodat het niet wordt uitgesteld tot het weekeinde. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat er geen schoonmaak marathon gehouden hoeft te worden op de dagen dat je het liefst wilt uitrusten.

In plaats van twee keer per week een aantal uren schoon te maken, kun je ook iedere dag een aantal minuten de tijd nemen. Op deze manier hoef je namelijk geen dagdeel op te offeren aan de grote schoonmaak. Stofzuig bijvoorbeeld op maandag, maak dinsdag de douche en het bad schoon, maai het gras op woensdagen en ga zo maar door. 

Verdeel de taken op een duidelijke manier; laat iedereen in huis deelnemen aan de wekelijkse schoonmaak. Op deze manier blijft jouw interieur schoon en opgeruimd, nodig je graag vrienden en familie uit en stap je 's avonds met een prettig gevoel in bed.

Welke tip kun jij goed gebruiken? Wij zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!