9 decoratietips voor de slaapkamer | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

9 decoratietips voor de slaapkamer

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Scandinavische slaapkamers van DreamHouse.info.pl Scandinavisch
Loading admin actions …

De slaapkamer kan een moeilijke ruimte zijn om naar persoonlijke smaak in te richten. Meestal kiezen we een leuke kleur uit voor op de muur, zetten we er een bed en kledingkast neer en klaar zijn we. Eigenlijk is dat best wel jammer, want er zijn tal van manieren om je slaapkamer persoonlijk en uniek in te richten. Je kunt kiezen uit tal van verschillende kleurencombinaties, materialen en accessoires. Daarom hebben we in dit Ideabook negen ingerichte slaapkamers voor je op een rijtje gezet. Met de decoratietips die je krijgt, kun je van je eigen slaapkamer iets heel moois maken. Lees snel verder en geef je slaapkamer binnenkort al een make-over!

Zachte kleuren

De beperkte ruimte in de slaapkamer kan volledig worden benut door de juiste kleuren te kiezen, waardoor het natuurlijk lichtinval wordt verstrekt en de kamer er groter uitziet dan deze in werkelijkheid is. De witte muren en zachte kleuren van het bed en de accessoires, weerspiegelen het daglicht dat door de dakramen de slaapkamer binnenkomt.

Zwart en wit

Als je geen fan bent van felle kleuren en je jouw slaapkamer graag zo rustig mogelijk houdt, dan is de kleurencombinatie zwart-wit een goede keuze. De muren houd je rustig door ze wit te schilderen en in de rest van de kamer laat je zwart terugkomen. De twee kleuren zorgen voor een mooi contrast en geven je slaapkamer een bijzondere look.

Glazen kastdeuren

Als je slaapkamer niet zo heel erg groot is, moet je de ruimte die je hebt zo optimaal mogelijk gebruiken. Om ruimte te besparen kun je gebruikmaken van schuifdeuren, zoals op de foto hierboven te zien is. De inloopkast gaat schuil achter glazen schuifdeuren, waardoor de slaapkamer ook meteen een stuk ruimer aanvoelt. Je kunt door de deuren de kast inkijken, waardoor het lijkt alsof deze ruimte nog bij de slaapkamer hoort.

Minimalistische inrichting

Minimalistische balkons, veranda's en terrassen van cs Minimalistisch
cs
cs

Een slaapkamer heeft in principe niet veel meubels en accessoires nodig. Ze zeggen zelfs dat je beter slaapt als de ruimte zo rustig mogelijk is. Daarom is het ook goed om te kiezen voor een hele minimalistische inrichting. Plaats enkel de meubels die je nodig hebt, wees zuinig met accessoires en gebruik zachte kleuren voor de muren en dekens.

Natuurlijke texturen

Het gebruik van natuurlijke materialen kan een ruimte net een beetje bijzonderder maken. Het houten plafond en de houten kledingkast in de slaapkamer op de foto zijn daar een goed voorbeeld van. Een slaapkamer als deze zie je niet zoveel. Door te kiezen voor een dergelijke inrichting heb je zeker iets wat veel anderen niet hebben. Met jouw slaapkamer steel je dan gegarandeerd de show.

Moderne inrichting

APARTMENT “VERBI” Minimalistische slaapkamers van Polygon arch&des Minimalistisch
Polygon arch&des

APARTMENT “VERBI”

Polygon arch&des

Op de foto zien we een moderne slaapkamer waarin geslapen en gewerkt of gestudeerd kan worden. Soms is het nodig om je slaapkamer voor meerdere doeleinden te gebruiken. Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn, zolang je alles maar netjes en overzichtelijk houdt. Een moderne, strakke inrichting is een goede manier om dat voor elkaar te krijgen.

De ruimte optimaal benutten

Als de beschikbare ruimte om te slapen zeer beperkt is, zoals op de foto het geval is, moet je slimmigheidjes bedenken om er alles uit te halen wat er in zit. Hier gaat het bed overdag schuil onder een grote houten plank, waardoor je de ruimte erboven voor andere dingen kunt gebruiken.

Hoogslaper

Hoog boven de grond slapen is ook een goede manier om optimaal gebruik te maken van de ruimte die je hebt. Zeker iets om over na te denken als er in jouw huis eigenlijk niet genoeg plek is voor al je spullen. Onder een hoogslaper kun je een bureau neerzetten of ruimte voor een kledingkast creëren.

Warme pastelkleuren

Onze laatste decoratietip is het kiezen voor warme pastelkleuren. Deze kleuren zijn weer helemaal terug en geven je slaapkamer een rustige look. En daarnaast zijn pastelkleuren ook gewoon heel erg mooie en kun je ze goed combineren met mooie accessoires. 

Wil je meer lezen over het inrichten van je slaapkamer? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Wat is jouw tip om je slaapkamer in te richten? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!