Voor en Na: verouderde bungalow weer helemaal bij de tijd | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: verouderde bungalow weer helemaal bij de tijd

Johan van Dijk Johan van Dijk
Metamorfose van jaren '60 bungalow Moderne huizen van Architect2GO Modern
Loading admin actions …

Bungalows schoten in Nederland een jaar of veertig geleden als paddenstoelen uit de grond. Een leuke gelijkvloerse woning, vaak grotendeels opgebouwd uit hout. Relatief goedkoop om te bouwen en gemakkelijk om te onderhouden. Alleen maar voordelen zou je denken! Het probleem is echter dat na al die jaren heel wat bungalows er behoorlijk verouderd uit zijn komen te zien. Afbreken is in zo’n geval ook vaak zonde. Een goede oplossing is dan om te gaan verbouwen. Voor die laatste optie hebben de bewoners van deze bungalow in het Zuid-Hollandse Benthuizen ook gekozen. De architecten van Architect2go uit Delft zijn verantwoordelijk geweest voor het ontwerp van de vernieuwde woning.

Voor: oude entree

Entrée bungalow oude situatie Moderne huizen van Architect2GO Modern Hout Hout
Architect2GO

Entrée bungalow oude situatie

Architect2GO

De entree in de oude situatie sprak boekdelen. Er is hier in meer dan veertig jaar niets veranderd. Het houtwerk is steeds keurig geverfd, maar wel in dezelfde kleur als destijds bij de bouw van het huis. Voor een hedendaags huis is dit in ieder geval geen situatie om te handhaven.

Na: fris en eigentijds

Entrée bungalow nieuwe situatie Moderne huizen van Architect2GO Modern Kunststof
Architect2GO

Entrée bungalow nieuwe situatie

Architect2GO

Dat er hier flink is opgeknapt, kun je direct zien. Een frisse en eigentijdse ingang naar het huis is ontstaan. Minder hout en meer baksteen lijkt wel de achterliggende gedachte te zijn geweest van de architect. En waar het hout niet door stenen is vervangen, is gekozen voor duurzame kunststoffen materialen. Een grote verbetering!

Voor: klein oerwoud

oude situatie vanuit tuin Moderne huizen van Architect2GO Modern Hout Hout
Architect2GO

oude situatie vanuit tuin

Architect2GO

De tuin was op zich wel mooi om te zien, maar het was toch een klein oerwoud. Door de bomen het bos niet meer kunnen zien, kon hier heel letterlijk worden genomen. En als je toch eenmaal bezig bent, dan zou het half werk zijn om werkzaamheden aan de tuin achterwege te laten.

Na: geordende tuin

metamorfose van achtergevel en tuin Moderne huizen van Architect2GO Modern Glas
Architect2GO

metamorfose van achtergevel en tuin

Architect2GO

In de nieuwe situatie zie je een fraaie en geordende tuin. En ook de bungalow zelf is heel erg fraai opgeknapt aan deze kant. In deze tuin kun je lekker zitten, daar was in de oude situatie geen ruimte voor!

Na: de leefruimtes

Wonen, eten en koken Moderne eetkamers van Architect2GO Modern Hout Hout
Architect2GO

Wonen, eten en koken

Architect2GO

We hebben geen foto’s van het oude interieur, maar kunnen je wel verrassen met de mooie nieuwe inrichting. Je ziet hier de functies van ontspannen, koken en eten in één beeld gevangen. Een modern interieur met een klassiek en minimalistisch tintje vult de hele bungalow. Achter de schuifdeur ligt de keuken, daarvoor de eethoek en als je op de plek staat van de fotograaf, dan bevind je je in de woonkamer.

Binnen en buiten

Binnen wordt buiten, buiten wordt binnen Moderne woonkamers van Architect2GO Modern Hout Hout
Architect2GO

Binnen wordt buiten, buiten wordt binnen

Architect2GO

Er is ook voor gekozen om de overgang tussen binnen en buiten wat soepeler te laten verlopen. Met deze fraaie schuifdeuren is dat dan ook goed gelukt. Verder zie je ook hoe fraai en inspirerend de woonkamer is. Vooral de lichtinval zorgt daar ook voor.

Lekker koken

Moderne keuken Moderne keukens van Architect2GO Modern Hout Hout
Architect2GO

Moderne keuken

Architect2GO

Als je zo’n ontspannen huis hebt als dit, wil je ook graag lekker kunnen koken. Een mooie keuken is dan ook hier het hart van het huis geworden. Minimalistische trekjes bepalen hier vooral het beeld, al zorgt de combinatie van alles voor een heerlijk eclectisch gevoel. Met twee ovens en een leuk kookeiland moet menig amateur chef toch heel goed uit de voeten kunnen.

Douchen in de ruimte

Inloopdouche met zicht op tuin Moderne badkamers van Architect2GO Modern Tegels
Architect2GO

Inloopdouche met zicht op tuin

Architect2GO

Voor een krappe badkamer was te veel ruimte in het huis. Daarom is ook hier een heerlijke ontspannen plek ontstaan. Als deze stortdouche eenmaal loopt, heb je waarschijnlijk moeite om de kraan weer uit te zetten. Een hele fraaie balans tussen minimalisme en landelijke stijl houdt deze badkamer perfect in balans. Werkelijk waar een heerlijke plek.

Zou jij het ook wel zien zitten om een verouderde bungalow weer helemaal bij de tijd te brengen? We geven je dan graag meer inspiratie door je ook even naar dit huis door te verwijzen.

Hoe zou jij een oude bungalow opknappen? We horen jouw ideeeen graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!