Dakshingles met een eigen stijl | homify

Dakshingles met een eigen stijl

press profile homify press profile homify
Wood Farm Barn Landelijke huizen van Seymour-Smith Architects Landelijk
Loading admin actions …

Als men op zoek is naar een decoratieve dakbedekking die makkelijker aan te leggen is dan dakpannen of een dakbedekking van bitumen, dan ben je hier op het juiste adres. Dakshingles bieden een prachtige oplossing aan. Ze zijn onder andere populair voor tuinhuisjes en terrasoverkappingen. Wat van belang is bij dakshingles is dat ze aangebracht moeten worden op een egaal houten oppervlak. Daarnaast ook belangrijk en handig: de ondergrond geheel droog en stofvrij houden, want er wordt onder andere ook gewerkt met lijm.

Eenvoudig maar met stijl

Achterzijde moderne recreatiewoning Moderne tuinen van Bongers Architecten Modern
Bongers Architecten

Achterzijde moderne recreatiewoning

Bongers Architecten

De shingles op dit dak passen perfect bij dit strak ontworpen en uitziende woning. Het ziet er een beetje eenvoudig uit maar haalt toch wel een bepaalde klasse naar boven. Dat is mede dankzij het breed uitziende dak dat hier mooi, en bijna in volle lengte, overloopt naar het beneden gedeelte van de woning. De grote glazen ramen sluiten het mooi af en brengen die strakke vorming uiteindelijk beter in beeld.

Cedarhout

Cedarwood roof shingles Landelijke tuinen van Gardenatics Limited Landelijk
Gardenatics Limited

Cedarwood roof shingles

Gardenatics Limited

De zijkant van dit uitzicht is een dakbedekking van een leuke boomhut. Het dak is heel netjes bedekt en afgewerkt met dakshingles van cedarhout. Zoals te zien op het plaatje is er een combinatie van dunne en dikke houten latten gebruikt. Dit geeft het dak een heel prachtige afwerking en brengt de donkere en lichte tinten in het hout op een unieke manier naar voren. Het staat ook prachtig in zo een bosrijke omgeving. 

De moderne tijd

Deze (dak)shingles zijn niet bevestigd aan de zijkanten van een dak maar bevinden zich juist merendeels aan de zijkant en rondom dit gebouw. Dat maakt het ook nog uniek en geeft het toch wel een beetje een eigentijdse moderne uitstraling. Ook hier is te zien hoe dunne en brede shingles gezamenlijk voor een mooi effect kunnen zorgen.

De grijze tinten met lichte bruine strepen geven de shingles een subtiele maar stijlvolle uitstraling en brengt toch wel een toegevoegde waarde aan de moderne uitstraling.

Past bij de landelijke uitstraling

Laundry Cottage, Glen Dye, Banchory, Aberdeenshire Landelijke huizen van Roundhouse Architecture Ltd Landelijk
Roundhouse Architecture Ltd

Laundry Cottage, Glen Dye, Banchory, Aberdeenshire

Roundhouse Architecture Ltd

De dakshingles op deze foto's geven deze woning juist een landelijke uitstraling. Prachtig om te zien hoe de dakshingles heel mooi weerkaatsen tegen de bosrijke en vooral groene omgeving. De kleur van de shingles brengen juist een mooie rustieke uitstraling over en overlappen prachtig met het steenmateriaal dat rondom het hele huis heen loopt. Als mooie afsluiter zijn de vensters van de ramen heel mooi afgestemd in een witte tint, die vervolgens weer een beetje terug te zien zijn in de dakshingles. Prachtige samenstelling en ontwerp voor dit huisje. De focus is hier echt gelegd op kleur en materiaalcombinatie en daardoor komt de landelijke stijl heel sterk naar boven.

Een mix van modern en oud

Maer Barn, Bude, Cornwall Moderne huizen van The Bazeley Partnership Modern
The Bazeley Partnership

Maer Barn, Bude, Cornwall

The Bazeley Partnership

Niet alleen is deze dak deels bedekt met shingles, maar het middelste gedeelte heeft een moderne touch (glazen dakramen) gekregen. Met de buitenmuur dat helemaal uit steen bestaat, creëren deze drie materialen (hout, glas en steen) een mooie industriële uitstraling, oftewel een stoer uitzicht. Prachtig om te zien hoe oud en modern toch weer voor een unieke en frisse uitstraling kan zorgen. De stijl wordt verder heel mooi afgemaakt door het houtwerk (in de deuren en ramen) en de zwartgeverfde delen rondom de glazen dakramen en regenpijpen.

Vierkant en gelineerd

Deze prachtige villa is in een eigentijdse en landelijke stijl ontworpen. En daar worden deze prachtig zacht bruine uitziende dakshingles ook in meegenomen. Het architectenbureau dat voor deze mooie creatie heeft gezorgd is - Derksen/Windt Architecten . Ze ontwerpen vanuit de beleving van de klant om vervolgens tot een mooi en sterk concept te komen (met de nodige details bij iedere opgave). Daarnaast hebben ze drie thema's die zeer belangrijk voor ze zijn – duurzaamheid, daglicht en materiaalgebruik –  en ook met regelmaat terugkomt in de ontwerpen die ze maken voor klanten. En ook met dit ontwerp kan dat teruggezien worden in de shingles. Deze bruine dakshingles zijn niet behandeld, zullen ongetwijfeld vergrijzen maar kunnen in ieder geval nog vele jaren mee. Een prachtige vorm van duurzaamheid.

Donkere tint

Met deze donkere tint krijgen de shingles toch wel een bepaalde charme mee. En dat ondanks dat de kleur toch wel in een sobere stemming is afgebeeld. Het brengt een diep grauwe look, naar voren, in het dak en kan hierdoor zeker als pluspunt gezien worden. Want het zou dan heel mooi afsteken met de rest van de woning. Ook heel stoer als niet alles teveel op elkaar zou lijken qua kleur.

Perfect met de boerderij

Een goede selectie en combinatie om de dakbedekking van deze boerderij aan te kleden met shingles. Ze brengen een mooie uitstraling en combineren heel prachtig met zowel de houten elementen als het stenenmateriaal. Het lijkt erop dat de shingles een bruinachtige tint hebben die perfect met de bruinachtige stenen rondom de hele woonboerderij matchen. En zover te zien is hebben de meeste shingles een gelijkvormige formaat en lopen ze gelijk met elkaar. 

Een compleet plaatje

Rotherwick Road - ​Hampstead Garden Suburbs 'Arts & Crafts' House Moderne huizen van TG Studio Modern
TG Studio

Rotherwick Road – ​Hampstead Garden Suburbs 'Arts & Crafts' House

TG Studio

Alle verschillende kleuren en materialen die bij deze woning zijn toegepast creëren voor alles bij elkaar een compleet plaatje. De hele woning krijgt hierdoor een elegante uitstraling en dat is merendeels te danken aan de donkere tinten in de shingles van het dak en dezelfde donkere (en lichte) tinten die terug te zien zijn in de stenen rondom het gebouw. Maar vooral het witte gedeelte dat merendeels door vensters wordt gedisplayed. Al met al een prachtige combinatie bij elkaar dat een bepaalde klasse uitstraalt.

Pittoreske uitstraling

Colmeallie, Glen Esk, Brechin, Angus van Roundhouse Architecture Ltd Landelijk
Roundhouse Architecture Ltd

Colmeallie, Glen Esk, Brechin, Angus

Roundhouse Architecture Ltd

Deze woning geeft die typische pittoreske uitstraling. De prachtige ambachtelijke uitstraling weerspiegelt zich vooral in de structuur van de stenen muren – rondom de woning – gecombineerd met de (grijs getinte) shingles op het dak. Gezamenlijk met de simpele uitvoering van de voordeur en de ramen aan beide kanten heeft dit huisje een middeleeuwse stijl als eindresultaat gekregen. Door deze bijzondere stijl straalt deze woning karakter en authenticiteit uit. 

Op zoek naar meer duurzame kwaliteit voor het dak? Neem dan gerust een kijkje in dit ideabook en laat je inspireren door andere experts.

Wat vindt jij zelf van deze prachtige dakshingles? Wij zijn zeer benieuwd naar jouw reactie! Stuur een bericht hieronder.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!