Voor en Na: oude keuken wordt pittig pareltje! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: oude keuken wordt pittig pareltje!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne keukens van homify Modern
Loading admin actions …

De keuken als hart van je huis. Elke keer opnieuw blijkt bij foto’s die we binnen krijgen dat dit het geval is. Maar een hart dat niet zo goed meer klopt is niet gezond. Dat geldt voor mensen en dieren, maar ook voor huizen. Wat artsen dan voor mensen kunnen betekenen, doen interieurarchitecten voor huizen. Zo is ook in dit geval de Braziliaanse expert Maria Helena Torres aan de slag gegaan om een grote ‘operatie’ voor te bereiden. En naar onze mening is dat heel erg goed gelukt. We nemen je dan ook graag mee naar Zuid-Amerika om het prachtige eindresultaat te bekijken.

Voor: pittoresk, maar verouderd

van homify

In de hoek van het huis waar we eerst een kijkje gaan nemen, is niet zo heel erg veel te zien van de keuken. Maar we willen je dit dan ook vooral tonen vanwege de sfeer. Toegegeven moet wordt dat het er verouderd uit ziet, maar het geheel heeft wel iets pittoresks en straalt zelfs een bepaalde allure uit. Afgezien dan van het behang, in een retro interieur heel erg leuk om daar één muur mee te bedekken, maar zodra alle muren deze uitstraling hebben begint het toch een beetje benauwend te worden.

Na: fris en modern

Rustieke keukens van homify Rustiek & Brocante

We staan op nagenoeg dezelfde plek als daarnet, maar nu zien we iets compleet anders. Het behang is verdwenen, maar de mooie oude deur is gebleven. En wat natuurlijk het meest opvalt, is de moderne en frisse keuken. Een heerlijke sfeer waarin je verzeild raakt. Het gevoel van ‘het hart van het huis’ is hier heel erg goed teruggekomen.

Voor: vooroorlogs aanrecht

van homify

We doen even weer een stapje terug in de tijd, of beter gezegd een hele grote stap terug in de tijd als je goed naar dit aanrecht kijkt. Het lijkt wel vooroorlogs! Dat kan soms best sfeervol zijn, maar het kent een aantal praktische problemen. Ten eerste is het veel te laag. Als je hier een uitgebreide maaltijd wilt koken, heb je na het snijden van de groenten al last van je rug. En als je die groenten wilt wassen, dan is de gootsteen daar haast te klein voor. Voor de hedendaagse keukenprins of –prinses dus niet echt een aangename manier van werken…

Na: ruimte genoeg

Rustieke keukens van homify Rustiek & Brocante

Al is de keuken qua oppervlakte niet zo groot, als het op werkruimte aankomt, is er ruimte genoeg. Een schitterende moderne keuken heeft het oude kleine aanrechtje vervangen. Je hoeft hier niet meer gebukt aan het snijden te gaan, maar kunt royaal werken aan het kookeiland of het werkblad. Een grote koelkast zorgt dat je lekker veel boodschappen in huis kunt halen en ook keukenkastjes zijn meer dan voldoende geplaatst zodat de ‘droge’ spullen ook allemaal goed opgeborgen kunnen worden.

Voor: krap

van homify

Nog even een laatste foto van de oude situatie voordat we die voorgoed naar het verleden gaan sturen. Zie je hoe krap de ruimte eigenlijk was? Met een slimme oplossing hebben ze daar wat aan kunnen doen.

Na: leuke eetkamer

Moderne keukens van homify Modern

Op de eerdere afbeeldingen kon je het niet zien, maar nu is het wel duidelijk dat er een muur weggebroken is om meer ruimte creëren. Het resultaat is dat de keuken ruimer kon worden opgezet en dat er ook nog ruimte is overgebleven om een min of meer aparte eetkamer toe te voegen. En die eetkamer is een prachtige landelijke tegenhanger geworden van de moderne keuken.

Na: bar

Rustieke keukens van homify Rustiek & Brocante

Zelfs voor een kleine bar aan het kookeiland was nog ruimte. En met dit mooie sfeerplaatje sluiten we deze fraaie Voor en Na af.

Benieuwd geworden naar meer leuke verbouwingen? Dit prachtige voorbeeld mag je dan ook niet missen.

Zou dit een voorbeeld voor jouw keuken kunnen zijn? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!