8 schitterende tuinen om in te leven | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

8 schitterende tuinen om in te leven

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Exclusieve bostuin met waterloop en infinity-pool Moderne tuinen van Van Mierlo Tuinen | Exclusieve Tuinontwerpen Modern
Loading admin actions …

De tuin is een van de mooiste plekken rond een huis.  Het is een plek waar we ons kunnen verbinden met de natuur, en dus met onszelf. Buiten zitten en buiten werken geeft je nieuwe energie. Ook kom je in de tuin de meest prachtige planten en dieren tegen. Het is echt een voorrecht om een tuin bij een huis te hebben.

In dit Ideabook laten we je 8 prachtige tuinen zien. Een aantal met een vijver, anderen met een verscheidenheid aan bomen en bloemen en een aantal kleinere tuinen. Allemaal even inspirerend en verfrissend.

Water

Exclusieve bostuin met waterloop en infinity-pool Moderne tuinen van Van Mierlo Tuinen | Exclusieve Tuinontwerpen Modern
Van Mierlo Tuinen | Exclusieve Tuinontwerpen

Exclusieve bostuin met waterloop en infinity-pool

Van Mierlo Tuinen | Exclusieve Tuinontwerpen

Met water in je tuin breng je leven in je tuin. Water beweegt, geeft rust en trekt dieren aan als vogels, kikkers, padden en salamanders. En wat is er rustgevender dan kijken naar de bewegingen van het water? De vijver in deze tuin is omringd door groen, stenen en een aantal hoge bomen die het omringende landschap laten aansluiten op de tuin. 

Bij de keuze van de juiste waterplanten is het verstandig om een specialist om advies te vragen. Met de juiste samenstelling van planten houd je je vijver in optimale en minimaliseer je het onderhoud van de vijver.

Makkelijk met onderhoud

Het hebben van een groene ruimte is verfrissend en mooi, maar het brengt ook wat werk met zich mee.  Het gras moet worden gemaaid, bomen en planten gesnoeid en het onkruid gewied.

Met een goed ontwerp, de juiste samenstelling van planten maak je het jezelf al heel wat makkelijker. Laat het onderhoud ook niet oplopen, maar werk regelmatig een half uurtje in je tuin. Leuk om te doen en goed voor je conditie! Zo geniet je optimaal van je tuin zonder dat het werk zwaar of omslachtig wordt.

Gevarieerde beplanting

In een goed ontworpen tuin leven verschillende planten, struiken, bomen en dieren in harmonie met elkaar samen. Op de foto zie je hier een goed voorbeeld van. De beplanting is gevarieerd en geeft de tuin een mooie, eenvoudige en evenwichtige uitstraling.

Voor de hele familie

Moderne tuin Hoofddorp Moderne tuinen van Biesot Modern
Biesot

Moderne tuin Hoofddorp

Biesot

Deze tuin heeft het allemaal en is een echte familietuin. De tuin biedt ruimte om te eten, te loungen te spelen en van het groen te genieten.  Is het te warm dan schuif je het zonnedoek boven de pergola dicht en het is heerlijk ontspannen. In de tuin op de foto zie je een mooi evenwicht tussen verschillende soorten verharding, het groen van de planten en de hoogte van de bomen. Het resultaat is een sfeervolle en gezellige familietuin.

Groen, groen, groener

Met een grasveld, een mooie haag creëer je op een eenvoudige manier een ruimte waar je rust, verfrissende energie en verbondenheid met de natuur vindt. De tuin op de foto is groot, maar hetzelfde effect kun je bereiken in een kleine tuin. Kies voor een aantal mooie groenblijvende planten en houd de indeling van de tuin rustig.

Tuin in de zomer

In de zomer exploderen veel tuinen van kleuren, geuren en geluiden. Heldere kleuren die je zintuigen prikkelen,  geroezemoes van het leven om je heen, en geuren die je doen terug denken aan de tuin van je oma of vakanties in het zuiden van Europa.

Voor als het koud is

Ook als het koud is kun je van je tuin genieten. In een tuinhuis is het comfortabel en heb je het idee dat je tussen het groen zit. Zet je tuinhuis achterin in de tuin en richt het sfeervol in met mooie stoelen, zachte kussens en warme kleden.

In Japanse sfeer

Aan deze tuin ontbreekt niets.  Planten, bloemen, stenen, lucht, water, zon.  De tuin lijkt op een Japanse tuin waar contemplatie, introspectie en plezier belangrijke elementen zijn. Mooi is ook de variatie in de kleur, structuur en grootte van de bladeren.

Heb je geen tuin?  Misschien woon je in een appartement en heb je alleen een balkon als buitenruimte. Kijk dan eens in dit Ideabook. Je zult zien dat je ook van je balkon een mooie tuin kunt bouwen.

Hoe beleef jij je tuin? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!