Uniek familiehuis met spectaculair interieur | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Uniek familiehuis met spectaculair interieur

Stoa. Stoa.
House in Higashimurayama Moderne woonkamers van 石井秀樹建築設計事務所 Modern
Loading admin actions …

Vorig jaar won de Japanse architect Hideki Ishii de eerste prijs op de 40e Tokyo Architectual Award in de categorie 'Best House'. We hebben een van zijn  woningbouwprojecten uitgezocht die we graag in meer detail laten zien. 

Het design familiehuis is gevestigd in Tokio en werd voltooid in 2012, en heeft een oppervlakte van ongeveer 127 vierkante meter, hier vindt ook de natuur een plaats. Ze wordt opgenomen in het ontwerp van het huis, en heeft zo een belangrijke rol in het dagelijks leven van de bewoners in deze miljoenen stad. Het huis is energie besparend en is dus goed voor het milieu. Je kunt dus zeggen, dat het architectonisch concept van het huis, waarbij ecologische en biologische motieven een belangrijke rol spelen, in de wereld van de architectuur erg gewaardeerd wordt. Vandaar ook die prijs! Laten we eens gaan kijken naar dit top gebouw!  

Een Raadselachtig Huis

De ingang van het huis is zeer verborgen en onopvallend, en je vraagt je af wat er allemaal voor geheimen schuil gaan achter de zwarte muren. Er is geen enkel raam dat ons een in kijkje  in het interieur gunt. De ontwerper wilde duidelijk spelen met de nieuwsgierigheid van de passant. Ben je al nieuwsgierig? Geloof me die wordt beloond!

Spectaculair Interieur

Het spectaculaire interieur lijkt wel een podium, dat wordt verborgen door de zwarte buitenste muren, die een soort gordijn van steen vormen. De woonkamer is verdeeld door een glazen patio, en is het centrale punt van het huis. In de zomer is het buitenste deel een fijne, groene oase, en dit heeft een verkoelend effect op het klimaat in het interieur! De lounge is aan de rechter-  en de linkerkant omsloten door glas, en dit heeft een enorme positieve impact op het milieu, want het licht dat door de ramen heen valt verwarmd het huis.

Prachtig Design in een waanzinnig Mooie Kamer

Aan de linkerkant van de woonkamer zie je de open keuken en de eethoek. De eettafel biedt een comfortabele plaats aan vier personen, daarnaast staat de  natuurlijke designklassieker: de Y-Chair. Het organisch gebogen ontwerp was van Hans J. Wegner, hij is één van de belangrijke vertegenwoordiger van de Deense Modern Teak stijl. De Y-Chair is één van zijn bekendste en meest populaire ontwerpen. Het tijdloze design van de stoel maakte deze populair, maar hij is ook geliefd vanwege het comfort dat hij biedt! De gebogen armleuningen en de organisch gevormde zitting dragen voor een groot deel bij aan het gemak dat je ervaart als je lekker gaat zitten.

Weking van de Ruimte

De individuele kamers hebben verschillende plafondhoogtes. Afhankelijk van het specifieke gebruik van de ruimte, heeft de architect van het huis deze voorzien van verschillende hoogtes, om zo een speciaal gevoel van ruimte te creëren. De woonkamer kijkt uit op het dak boven de aangrenzende kamer. De bungalow wordt te gekenmerkt door een zorgvuldig, met veel smaak ingericht interieur. De horizontale oppervlakten, zoals de vloer en het plafond zijn bedekt met een hoge kwaliteit hout en stralen de traditionele Japanse charme uit.

De SlaapKamer

De zonering van de open plattegrond gebeurt hier niet op conventionele wijze via verticale grenzen, zoals muren of wanden,  maar op verschillende niveaus van dit huis. De kamers lijken wel onderdeel van een ruimteschip te zijn. Ze bieden je goed zich op de andere vertrekken in het huis, zoals de woon- en badkamer. Een prachtige oplossing om de kamers van elkaar te scheiden! Het meubilair van de slaapkamer is minimalistisch en is sterk gericht op de Japanse traditie.

Minimalistische Zen Badkamer

De badkamer is absoluut een onconventionele ontwerp. Heel anders dan in Europa, wordt de badzone in Japan niet verborgen, maar is volledig open, en dit gunt je een inkijk vanuit verschillende gezichtspunten in het huis. Mocht je gesteld zijn op je privacy, dan wordt die wens niet vervult, maar een eigen aanpassing in de vorm van een rolgordijntje is natuurlijk altijd mogelijk. Als het je niet zo veel uitmaakt, dan heb je wel een prachtige 360 graden view! Het ontwerp van het bad is erg overtuigend, omdat deze op een lager niveau gelegen is. Het bad heeft een paar treden die gemakkelijk begaanbaar zijn. De badkamer kent een zeer voorzichtig en natuurlijk design. Prachtig als je van een kamer houdt die minimalistisch en helemaal zen is.

Mystiek Huis

De invallende duisternis zorgt voor een prachtig decor. De verlichting is op sfeervolle plekken ingeschakeld, en accentueert bepaalde gebieden in het centrum van het huis. De woning voelt als een betoverd sprookjesbos, de planten op de binnenplaats zorgen voor een bijzondere, mystieke uitstraling. Dit is een huis als geen ander. Het is een pracht huis!

Heb jij ook zo’n beschutte woning? En zou jij zo’n badkamer leuk vinden?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!