Voor en na: van verwaarloosde tennisbaan naar prachtige lommerijke tuin | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en na: van verwaarloosde tennisbaan naar prachtige lommerijke tuin

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Country Garden van Christine Wilson Gardens
Loading admin actions …

Overal in de wereld zijn tuinen die schreeuwen om hulp. Variërend van een braakliggende stuk grond in de binnenstad, een kleine tuin in een woonwijk, tot een uitgestrekt landgoed op het platteland. Dat van elk verwaarloosd stuk grond iets moois te maken is laten we je in dit Ideabook zien.  De metamorfose van een verwaarloosde tennisbaan met onkruid, woekerende struiken en gescheurd beton naar een prachtige lommerrijke tuin is ronduit opmerkelijk. Ga je mee… .

Voor: de oude tennisbaan

In het eerste beeld zie je een oude en verlaten tennisbaan. Niet helemaal het beeld dat je voor ogen hebt als je aan een tennisbaan denk. Er is geen weelderige groen gras, geen perfect getekende witte lijnen en de laatste tenniswedstrijd heeft zich waarschijnlijk jaren geleden afgespeeld. Als we zouden horen dat het een verouderd stuk land is zouden we het ook geloven.

Voor: de tuin

Vanuit deze hoek zie je nog meer van de tuin. De tuin ziet er treurig en verwaarloosd uit. Veel dode takken, verwaarloosde bomen, een hoop onkruid en woekerende struiken. Hoe kan hier ooit een mooie tuin van gemaakt worden? Kijk snel verder en je zult versteld staan van het resultaat van de metamorfose!

In uitvoering: de planningsfase

Voordat je met de renovatie van een verwaarloosde tuin aan de slag gaat is het handig om een tuinontwerp te maken. Je kunt dit zelf doen of overlaten aan een tuinarchitect. Niet alleen helpt het om de beelden in je hoofd te vertalen naar een gedetailleerd plan maar het stelt je ook in staat om de verhoudingen te zien tussen de verschillende elementen in de tuin.  

Het nieuwe plan voor deze tuin ziet er fantastisch uit.

Na: het ronde gazon

The circular lawn at the end of the garden van Christine Wilson Gardens
Christine Wilson Gardens

The circular lawn at the end of the garden

Christine Wilson Gardens

Zoals je op de tekening hebt gezien heeft de tuinarchitect een ronde vorm getekend in de linker benedenhoek.  Hoe deze ronde vorm er in werkelijkheid uit ziet, zie je op de tekening. Dit deel van de tuin vormt een ideale ruimte om te ontspannen en na te denken over de wereld.  De ronde vorm en de stroken groen creëren een intieme en beschutte plek, ondanks dat de tuin is open en ruim is.

Na: rozenbogen

In een landelijke en romantische tuin mag een rozenboog eigenlijk niet ontbreken. Als de rozen in het voorjaar bloeien verandert dit gedeelte van de tuin in een zee van kleur en vult de lucht zich met de frisse zoete geur van de rozen.

Na: de nieuwe patio

De nieuwe patio past prachtig bij de architectuur van de bestaande woning.  Met de patio hebben de bewoners een heerlijke plek gecreëerd om te eten, te luieren of naar de tuin te kijken. Tijdens warme zomeravonden zal dit de plek zijn waar de bewoners het grootste deel van hun tijd doorbrengen.

Na: de wandeling

The beginning of the shrub walk van Christine Wilson Gardens
Christine Wilson Gardens

The beginning of the shrub walk

Christine Wilson Gardens

We eindigen met een wandeling door de borders met struiken en bloeiende vaste planten. Hoewel de planten in deze tuin nog klein zijn kun je je voorstellen hoe prachtig deze tuin over een aantal jaren zal zijn. De grijze rotsen combineren mooi met het omringende landschap en vormen tegelijkertijd een subtiele grens tussen het groen en de wandelpaden.

Zoals je het gezien is zelfs van een verwaarloosde tennisbaan een prachtige tuin te maken. Voor meer voor en na beelden. Kijk ook eens in dit Ideabook. Hier zie je hoe een tuin verandert in een prachtige tuin met een mooie balans tussen Mediterraanse en rustieke elementen is gevonden.

Wat vind je van het eindresultaat? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!