Inspiratie: een energiezuinige woning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Inspiratie: een energiezuinige woning

Stoa. Stoa.
modern  door Millar+Howard Workshop, Modern
Loading admin actions …

Het concept van het passieve huis is een belangrijke ontwikkeling binnen de moderne architectuur. Een passiefhuis verbruik zeer weinig energie waardoor het werkelijk het huis van de toekomst genoemd mag worden. De architect heeft het huis met veel passie gebouwd, en dit zie je echt terug in het ontwerp. Het nieuwste design en duurzame materialen zijn er bij de bouw van dit kunstwerk gebruikt. Een ecologisch verantwoord architectonisch wonder.  Maak jezelf klaar om naar Engeland te gaan, want daar is dit passieve huis te vinden!

Locatie

Met het golvende Engelse landschap om je heen rijd je richting je plek van bestemming. Je komt langs dorpjes, steden en prachtig vee dat in de wei staat. Je slaat links af en naast een rij prachtige, zomerse bomen ligt het huis waar het allemaal om gaat: het passieve huis. De naam klinkt in eerste instantie niet zo positief, maar het is juist wel positief, omdat het geen actieve energieslurper! Het licht prachtig in het landschap verscholen waardoor het een intieme vibe over zich heeft. De omgeving van het huis is werkelijk een parel en ligt helemaal open om ontdekt te worden door jou.

Structuur en ontwerp

De ingang is toegankelijk via een grote, houten vlonder, dit is een goede plek om te ontspannen in de zomermaanden. Een kleine serre combineert de ruige delen van de twee massieve bouwdelen en bezorgd de glazen passage van het passieve huis veel natuurlijk licht. De gevel van het huis is vervaardigd uit verschillende gerecycled, natuurlijk materiaal. Zo is het fundament van het huis volledig bekleed met massieve stenen die op de eerste verdieping overgaan naar hout. Hiervoor is larikshout gebruikt, dat bijzonder geschikt is voor gebruik buitenshuis, dit vanwege zijn natuurlijke klimaatbestendige eigenschappen. Het hout is zeer hard en taai met een hoge weerstand. Vanwege het hoge harsgehalte is larikshout zo weerbestendig. Het wordt dus niet behandeld met chemische middelen! De roodachtige structuur van onbehandeld lariks wordt naar enige tijd zilvergrijs, dit komt door de UV-straling. Indien je dit effect niet wenselijk vindt, dan kun je het hout met verf op water basis weer de gewenste kleur geven.

Een Bijzondere Constructie

Naast de onconventionele vormgeving van de gevelelementen, zien we een contrast op het gebied van de gebruikte materialen. De architect wilde een gladde gevel creëren, door middel van de gebruikte materialen, maar wilde daarnaast ook een uitsteeksel om het geheel wat spannender te maken. Deze moderne erker werd gebouwd aan de lange zijde van de gevel, zorgt voor een perfecte asymmetrie die werkelijk vitaliteit uitstraalt!

Een Passievol Huis

De ontwerper vond het erg belangrijk om een energiezuinig huis te hebben en besloot daarom een 'passiefhuis' te bouwen. Een passiefhuis is een gebouw, dat een klassieke verwarming niet nodig heeft, vanwege de goede thermische isolatie. Dit huis is voorzien van een hout-pellet verwarming, een proces waarbij houtpellets, houtsnippers of klein zaagsel verbrand wordt. Daarnaast zijn er zonnepanelen op het dak geïnstalleerd, Tevens is het huis uitgerust met een modern warmte ventilatiesysteem, want frisse lucht is heel belangrijk voor het woongenot. De naam van het passiefhuis is te wijten aan het feit, dat het grootste deel van de nodige energie afkomstig is van passieve bronnen, zoals zonnestraling en de restwarmte van personen of technische uitrusting. Het resultaat is een welgevormd huis, in combinatie met een laag energieverbruik

Mooie Keuken

Het ontwerp van de keuken is zeer eenvoudig, het een tijdloos ontwerp waarvan je zeer lang zult genieten. Het venster strekt zich uit over de gehele lengte van de keukenkastjes, en belooft een betoverend uitzicht over het Engelse platteland. De vloer in de keuken is ontworpen met crèmekleurige natuurstenen tegels, en dit is perfect voor deze ruimte in het huis, omdat het zo eenvoudig te reinigen is. Als tegenhanger van de witte keukenkastjes en het aanrechtblad vinden we de antracietkleurige kozijnen. Wat een prachtig ontwerp van een keuken met een fenomenaal uitzicht!

Het Trappenhuis

De trap van het passiefhuis is gemaakt van massief hout, en past dus absoluut op authentieke wijze in dit holistische concept. De leuning die aan de wand is bevestigd verzekert je van de nodige veiligheid als jij je naar boven begeeft om te gaan slapen. En wat een prachtige keuze van de ontwerper om de licht gele verf, die perfect overeenkomt met het hout, te gebruiken voor dit trappenhuis.

Wonen en Leven

De belangrijkste prioriteit in deze woonkamer is de gezelligheid, die zich in een minimalistische vorm presenteert. Zoals je ziet zijn er veel mogelijkheden om plaats te nemen, en dit bevorderd uiteraard jouw woongenot en comfort. Je kun nu ook even kijken in de woonkamer, die heeft een bijzondere galerie die erg licht en ruim is. In het midden van de woonkamer staat een grote eettafel, die omringt is met houten stoelen in de Scandinavische stijl. Aan de rechterkant van de afbeelding zie je de gezellige lounge die gevestigd is in een lager deel van de woonkamer. Het kunstlicht wordt gevoed door een artistiek netsnoer met een organisch gebogen lamp. Wat is dit een bijzonder interieur. Laat je inspireren!

Wat zijn jouw energiebesparingstips?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!