Universal house met een schitterende sfeer

Stoa. Stoa.
universal house, groenesteijn architecten groenesteijn architecten Moderne woonkamers
Loading admin actions …

We nemen je mee naar een huis met een universeel interieur. Hoe dat in elkaar zit? Groenesteijn Architecten heeft een schitterend woonhuis ontworpen dat van binnen allerlei houten elementen de voor een schitterende sfeer zorgen. Het huis werkelijk universal, want op alle verdiepingen kun je alle kamers realiseren. Het bureau stamt uit 1974 maar is in 1994 door de ir Martin Groenesteijn voortgezet. De stijl van het bureau valt te omschrijven als: eenvoudig en elegant, daarbij staat een concept als ´duurzaamheid´ centraal. Vandaag nemen we je mee naar een prachtig voorbeeld uit het oeuvre van dit bureau: het universal house, dat je zeker versteld doet staan. De woning bevindt zich in een negentiende-eeuwse wijk, deze is deel van een duo dat bij de herontwikkeling van de locatie als eerste gerealiseerd werd. Bij de bouw is natuurlijk rekening gehouden met de context waarin de woning zich bevindt. Kijk met ons mee en laat je inspireren!

Modern

Deze woning heeft een hedendaagse vorm, een split-level opbouw, waarbij vloeren ten opzichte van elkaar verspringen, dit betreft meestal een halve verdiepingshoogte. Daarbij is het huis zeer ´universal´ om dat elke kamer (functie) op elke vloer gerealiseerd kan worden. Een voorbeeld: een eetkeuken kan zowel boven als beneden worden gerealiseerd. De veranderbare houtdelen in het interieur zijn gemaakt van naaldhout dat een bijzondere feel geeft aan het interieur. Experts die je droomhuis kunnen realiseren vind je ook hier.

Achtergevel

De achtergevel laat een duidelijk contrast met de voorzijde zien. We zien hier een prachtig terras met een lichte houten vlonder en een bijgebouw. Die vlonder is de juiste plek om van de zon te genieten! De metalen elementen contrasteren mooi met de laatste en passen precies bij het dak, dat is niet met zink bekleed maar met het veel milieuvriendelijker falzinc. Aan de achterzijde van de woning krijg je een goed beeld van de stijl van Groenesteijn Architecten, deze is modern maar respecteert duidelijk (gezien de voorgevel) de authentieke setting waarin de woning staat. Laten we het interieur eens onder de loep nemen.

Interieur

We komen binnen en voelen de moderne sfeer. Het lichte hout linkst, de grijze vloer met daarop het kleed met de blauwe stenen springen direct in het oog. De woonkamer krijgt een extra bijzondere sfeer door de stoof in de hoek, deze doet ons sterk denken aan de bohemien kunstenaar uit de negentiende eeuw. Echter staan we hier in een interieur dat echt een kind van zijn tijd is. De trapgewijze opklimming naar boven biedt veel mogelijkheden om de kamer te decoreren, diverse kussens sieren de treden. Een gezellige tribune om op te zitten.

Eettafel

Eenmaal boven zien we de eetkamer. Het lichte hout is overal in het huis aanwezig en zo ook in dit vertrek. Samen met de betonkleurig plafonds en donkere vloeren creëert dit een industriële setting die helemaal in de sfeer van het huis past. Het is een verrassing om dit interieur aan te treffen, zeker als je begint aan de voorzijde van de woning. Meer ideeën voor de eetkamer vind je hier.

Uniek

De houtendelen in deze ruimte zorgen voor een speciale ambiance. Je denkt dat je naar een sculptuur van hout aan het kijken bent maar toch kijk je tegen de onderzijde van de trap aan. De verticale lichte houtdelen gaan bijzondere interactie aan met de trap die aan de onderkant open is waardoor er een grote transparantie in de ruimte ontstaat. We kijken vanaf het eerste niveau de woonkamer waarvan de schuifdeur open staat. Het design van de woning is hedendaags, maar geheel van zijn eigen tijd. Groenesteijn Architecten hebben een thuis met een tijdloze ambiance weten te realiseren waarin decennia lang gewoond kan worden. 

Lees hier over de mooiste meubels voor bij de wastafel.


Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine