Restaurant wordt Hollywood Set | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Restaurant wordt Hollywood Set

Stoa. Stoa.
Rustieke gastronomie van fmb Leuchten Schmiedeeisen GmbH Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Bij het runnen van een  restaurant gaat het er om dat je een uitzonderlijke, ongebruikelijke ambiance weet te creëren, waarin jouw gasten een duik kunnen nemen in een soort avonturen wereld. Denk maar aan die droom van een romantisch diner in Parijs, of het dineren op een grote Ocean Liner als de Titanic. En juist dit verlangen naar afwisseling weet het Portugese restaurant Carlos op te roepen. Het is te vinden in Lünen, dat ligt in de buurt van Dortmund. 

In samenwerking met onze experts van fmb Leuchten Schmiedeeisen, het team van architecten van Andreas Hanke en dé specialisten in oud hout van Timbercraft, werd het restaurant volledig ontworpen in de stijl van Hollywood-film: Pirates of the Caribbean. Ben je klaar om bij ons aan boord te gaan?

Varen Naar Ultieme Smaken

In het restaurant gedeelte vind je een ruime zithoek die uitgerust is met klassieke Portugese tegels, en je wordt werkelijk verrast door de gebonden zeilen op het plafond! De rustieke houten meubels passen goed bij de charme van dit vertrek. De restauranthouder en zijn vrouw werken samen in het restaurant, en zij vinden het  belangrijk om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Dankzij de warmte van het hout en de rode, vriendelijke kleuren, lukt het hen om dit doel te bereiken.

Aan Boord!

Op basis van Portugals geschiedenis als grote zeil- en verkenningsnatie besloot restaurateur Carlos om zijn bedrijf de gestalte van een schip te geven. De bedrijf Lünen steunde de restauranthouder in de bouw van een prachtig historisch gereconstrueerd schip. De entree is qua ontwerp gebaseerd op het achterdek van het zeilschip uit de 17e eeuw. De wanden zijn bekleed met schilderachtige houten panelen. De verlichting is speciaal vervaardigd uit smeedijzer door fmb Leuchten Schmiedeeisen. In feite is elke lamp van deze experts uniek.

De Combuis

Als je overtuigd wil zijn dat je eten met liefde vers wordt bereid, neem dan even een kijkje in de keuken, en zie hoe de professionele koks aan het werk zijn. De muren van de keuken zijn bedekt met witte- en paarsgekleurde tegels. Wandlampen geven voldoende verlichting in deze werkruimte. Om een fijne, gezellige stemming te garanderen, worden er kaarsen op een horizontaal plank boven de bar geplaatst. Onder de plank versiert een prachtige smeedijzeren kandelaar de bar. Een keuken als deze maakt je toch helemaal enthousiast!

Een specialiteit van Carlos is de typisch Portugese Bacalhau, die bij ons bekend is onder de wat minder exotische naam: ’de stokvis’. Voor een bijpassende wijn kun je ook in de bar terecht, waar je dit drankje lekker op je gemak kunt nuttigen. Want wie houdt er nu niet van een goed wijntje op zijn tijd! Ga gerust zitten, dan helpen de specialisten van Carlos je aan een excellente wijn.

Het Sanitair

Om een volledig verlichte badkamer te creëren, werden rustieke lampen, door fmb Leuchten Schmiedeeisen vervaardigde uit smeetijzer, gecombineerd met moderne plafondspots. Deze combinatie zorgt voor een indrukwekkend licht in dit sanitaire kunstwerk, dat verder met veel vakmanschap vervaardigd is uit hout en steen met een hoogwaardige kwaliteit. En dat valt dan ook direct op!

Wat maakt de lampen van smeedijzer zo expressief? Het is de fascinerende mix van koelte en elegantie, gecombineerd met een zekere warmte die patina kenmerkt. Al meer dan 45 jaar slagen deze experts er in om tijdloze, moderne creaties voort te brengen.

Voor wie zich nog afvraagt wat smeedijzer eigenlijk is: smeedijzer is ijzer dat koolstof arm is (0,5% of minder) en zeer eenvoudig las- en vouwbaar. Het wordt ook vaak gebruikt in rustieke lampen, hekwerken of accessoires. Vroeger was het een veel voorkomend product, en kende het veel toepassingen, maar nu heeft het veel sterke staal de plaats van het smeedijzer verdrongen.

Hoe zou jij je restaurant inrichten en wat was jouw meest bijzondere restaurant bezoek?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!