6 ideeën voor een efficiënte tuininrichting

Stoa. Stoa.
Projeto, Heloisa Titan Arquitetura Heloisa Titan Arquitetura Moderne balkons, veranda's en terrassen
Loading admin actions …

De grootte van je tuin laat nog wel eens te wensen over. Dan is het zaak dat je kies voor de meest efficiënte tuininrichting die je kunt verzinnen. Dat laatste kan best nog wel een kunst zijn, vaak kun je wel wat inspiratie gebruiken. Vandaag gaan we je helpen via ideabook, want we hebben hieronder een aantal mooie voorbeelden voor je op een rij gezet. Je zult zeker inspiratie op doen bij het zien van deze gave tuininrichtingen. Slim design maakt het verschil. Kijk met ons mee naar de voorbeelden!

Pergola

Om extra te genieten van je tuin is een pergola een optie. De hoek in de tuin is meestal een ondergeschoven kindje, maar niet in deze tuin, want daar is de hoek juist de eye-catcher! Een pergola is hier op z'n plaats en zorgt direct voor een tuin die op een hoger plan staat. Genieten en sfeervol design gaan hier hand in hand. Soms proberen we wat van onze tuin te maken, maar dan is het resultaat ook matig. Met deze excellente pergola wordt je tuin een winnaar. Wat een sfeer! Samen met een expert ontwerp je snel een gave tuin die voldoet aan al je wensen! 

Slim

Slim design is in een tuin als deze zeker nodig, want ruimte om deze plek in te richten is er nauwelijks. Zelfs dat staat een mooi design niet in de weg. Als er geen ruimte is maak je deze gewoon. De bar aan de wand zorgt er voor dat er in feite ruimte ontstaat die je kunt inrichten. Het ziet er hartstikke leuk uit en het is makkelijk te realiseren. De meubels in deze buitenruimte maken het mogelijk om hier eens lekker neer te ploffen om te genieten van de avond. Een wijntje erbij en je zit gebakken! Meer mooie tuinen vind je hier

Daktuin

Wij hebben altijd een speciaal gevoel bij het zien van een daktuin of terras. Dat komt door de vrijheid die er vanaf straalt. Deze daktuin heeft alles wat je hartje begeert: veel bewegingsruimte, comfortabele zitplekken en een geweldig uitzicht. Wat vind je van deze wand met de vegetatie die er uitgroeit! Een prachtig gezicht. Deze daktuin is de ultieme inrichting voor als je geen tuin rond je huis hebt. Misschien heb je geen grond, maar ieder huis heeft een dak! Dit is natuurlijk een uitzonderlijk groot dak, maar zelfs een klein stukje plat dak geeft je al de optie om een tuintje aan te leggen. Be inspired! 

Spiegel

Om de tuin groter te laten lijken kun je verschillende trucs uithalen, deze spiegel aan de wand is er een van. De ruimtelijkheid die er zo ontstaat is in een woord geweldig! De tuinset oogt klassiek en geeft je de ruimte om te genieten van een kop thee in de middag- hoe Engels! We vinden de houten schutting erg luxe en sfeerverhogend. Een tuin waarin je lekker kunt ontspannen! De inrichting is bewust beperkt gehouden waardoor de tuin ruim aanvoelt. Let eens op de mooie planten, die maken het plaatje helemaal compleet! 

Pergola met bar

homify Tropische balkons, veranda's en terrassen

Deze pergola met bar is de perfecte plek om in de zomer te genieten. Reken maar dat je vrienden langskomen. Op de bar zet je de cocktails klaar. Een perfecte plek om voor het uitgaan alvast een drankje te nemen. De setting hier is relaxt en gezellig. Het mooiste van alles is dat je tuin niet eens zo groot hoeft ze zijn. Het gazon buiten kan heel ruim zijn, maar zou ook een smal strookje kunnen zijn. Deze pergola is het centrum van de tuin! 

Volkomen natuurlijk

We eindigen onze tour langs de slimme tuindesigns in deze natuurlijke tuin. Je krijgt hier het gevoel dat je op vakantie bent. De combinatie tussen de zuivere architectuur en de weelderige vegetatie slaat de spijker op de kop. Die boom is een absolute sfeermaker, een tijdloze schoonheid toch! De ligstoelen laten er geen twijfel over bestaan: deze tuin is helemaal ingericht om de bewoners te voorzien van de nodige rust. Even de deur door en je staat weer in je woning. Natuur en interieur liggen hier in elkaars verlengde. 

We hopen dat je geïnspireerd bent door deze efficiënte tuinideeën. Neem gerust de mooiste in je eigen tuin over! 

Blijf ons volgen om altijd op de hoogte te zijn van de mooiste ideeën voor je tuin en woning!

Deze transformatie van een appartement is prachtig! 

 

Wat vind je van deze tuinen? Laat het weten met een comment!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine