5 adembenemende Hollandse woningen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 adembenemende Hollandse woningen

Stoa. Stoa.
LANDELIJKE RIETGEDEKTE VILLA NAARDEN Landelijke huizen van DENOLDERVLEUGELS Architects & Associates Landelijk
Loading admin actions …

De minimalistische looks van deze woningen zijn onmiskenbaar mooi en laten ons zien hoe de toekomst van de architectuur eruit zou kunnen zien. Het is opvallend dat de huizen die we hieronder voor je op een rij gezet hebben, stuk voor stuk een uitgesproken stijl en eigenheid laten zien. Soms verwacht men bij de minimalistische stijl vooral veel van hetzelfde (lees: weinig variatie), maar die indruk verdwijnt al snel als deze woningen onder de loep genomen worden. Deze stijl komt tegenwoordig overal in terug en sluit verbindingen met andere stijlen, traditioneel of juist hypermodern, waardoor de looks van deze stijl steeds als een kameleon veranderen. Kijk met ons mee naar de inspirerende Nederlandse minimalistische woningen die gebouwd zijn voor de toekomst. 

Authentiek

Bij het zien van deze woningen komen er gevoelens van romantiek naar boven, de pastorale romantiek wel te verstaan. Dit huis laat een geslaagde combinatie tussen de authentiek rietkap en de minimalistische hedendaagse stijl. Let op de zuivere gevel, de donkere kozijnen en de Oudhollandse rietkap, heden en verleden bouwen hier op elkaar. Het woonvolume hier is buitengewoon en ook de lichtval is excellent. Een woning die met recht een villa mag heten.

Landelijk en basic

Zomerhuis Midlaren Landelijke huizen van Kwint architecten Landelijk
Kwint architecten

Zomerhuis Midlaren

Kwint architecten

Kijken we hier naar een boerenschuur in een vrij en rustig dorpje op het Friese platteland of is er wat anders aan de hand? We werpen hier een blik op het eerste minimalistische huis waarvan de looks naadloos aansluiten op de architectuur van de streek. Leuk om te zien hoe het gazon links en de tuin rechts van het pad het beeld bepalen. Een goede binnenkomer als je als gast of bewoners de woning gaat betreden. Het is een huis met een lichte verschijning, want je kijkt dwars door het huis naar de horizon. Zo is het niet moeilijk om af te leiden dat er binnen fantastische lichtsfeer moet zijn, waarin het woongenot als zeer hoog ervaren wordt door de bewoners. Meer mooie woningen kun je hier vinden. 

Helder en natuurlijk

Woning te Vreeland Moderne huizen van ScanaBouw BV Modern
ScanaBouw BV

Woning te Vreeland

ScanaBouw BV

Architectuur en natuur gaan hier een alliantie aan. De zuivere looks van de enorme woning passen juist door hun abstracte kwaliteit in het weelderige, natuurlijke landschap. Wat een mooi contrast tussen de kunstmatige verschijning van de woning en de organische uitstraling van de natuur er omheen. Als bewoner heb je de beschikking over een groot terras, daar kun je dan je familiefeesten organiseren of in het weekeinde genieten van je vrije uurtjes. Als je houdt van de watersport is dit huis ook een aanrader, want het water ligt letterlijk voor je deur. Even op zondagmiddag een eindje varen is dus een van de mogelijkheden voor vertier. Meer mooie ideeën voor je woning vind je hier

Open

Woonhuis Oostkapelle Moderne tuinen van adsmeuldersarchitect Modern
adsmeuldersarchitect

Woonhuis Oostkapelle

adsmeuldersarchitect

We vinden de connectie tussen binnen en buiten hier erg mooi en inspirerend. Het gazon biedt je veel ruimte om te genieten van het buitengevoel, zeker voor de allerkleinsten is dit een plek vol plezier en vermaak. De architectuur van de woning heeft een open sfeer, dat kan ook niet anders als we kijken naar de gigantische raampartijen die de gevel rijk is. Het interieur wordt dan ook overladen met daglicht. Een goede lichtvoorziening is een van de belangrijkste aspecten van een geslaagd interieur, dat is hier dus 100% in orde. Een villa die het predicaat excellent verdient! 

Basic

Een betoverend aura gaat er van dit huis uit. De elementaire vormgeving maakt dit pand tot een abstract kunstwerk waarin je kunt wonen. Het kleurenpalet van de gevel bestaat vooral uit een mooi grijstint, dit is een natuurlijke tint, ruw als de vacht van een wolf, daardoor past het huis op natuurlijke wijze in de omgeving. De vegetatie rond het pand is wild, onstuimig, terwijl het huis een ingehouden temperament laat zien. Een bijzonderheid van deze minimalistische woning is de gevel die uit raampartijen bestaat, zo vloeien binnen en buiten optisch samen. Je voelt je binnen dan ook volkomen in tune met de natuur.

We nemen afscheid van deze 5 Nederlandse minimalistische woningen. Blijf ons volgen voor meer mooie ideeën om je huis op een geweldige manier in te kunnen richten. 

Dit appartement heeft een schitterend dakterras!

Wat vind je van deze woningen? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!