Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Modern Interieur Ontwerp | De Schiphol Privium ClubLounge

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Velen van ons kennen dit plaatje wel: we reizen naar een ver oord voor vakantie of werk en moeten tussen twee vluchten in een paar uur of soms een hele dag of nacht op een vliegveld doorbrengen. Vaak is het niet de moeite waard een hotel op te zoeken of een uitstapje te maken, en dan maken we het ons graag gemakkelijk in een restaurant of café of, voor de gelukkigen, in een lounge. Vandaag willen we kijken naar de extravagante luxe waarin zulke momenten doorgebracht kunnen worden door die gelukkige zakenmannen en -vrouwen en andere frequent flyers die de tijd in een luxueuze lounge kunnen doorbrengen: hier laten we zien hoe de Privium ClubLounge op Schiphol eruit ziet – een schitterend project door M+R Interior Architecture.

Het Architectenbureau

M+R Interior Architecture is een internationaal design bureau dat in 2000 is opgericht door Hans Maréchal. M+R heeft ervaring met het herbestemmen van verschillende (monumentale) panden en het inrichten van openbare en publieke gebouwen: van stadions tot hotels tot overheidsgebouwen. Met oog voor duurzaamheid en ergonomie ontstaan robuuste en comfortabele designs, terwijl de creativiteit van de architecten voor indrukwekkend unieke resultaten zorgt. Dit zitgedeelte in de lounge laat dit goed zien: verschillende zitplaatsen bieden verschillende gemakken. Of je nu een actieve zit zoekt met goed licht om bij te werken of een comfortabel schommelend alternatief om rustig in te lezen of zelfs een dutje te doen: deze zithoek kan het allemaal. Maar niet alleen voor ergonomie is gezorgd – de moderne, bijna hightech aandoende inrichting van deze zithoek biedt met zacht, paars licht een ontspannen ambiance om met plezier een aantal uren in door te brengen.

De ClubLounge

De Privium Clublounge op Schiphol is enig in zijn soort: een nieuw concept dat gebaseerd is op de wensen van de frequente gasten van het vliegveld. Bij een langer verblijf op de luchthaven kan zo de stress van het reizen gereduceerd worden in een levendige, comfortabele omgeving dat aangepast is aan iedere mogelijke wens van de reiziger. Hier zien we een alternatieve verblijfsmogelijkheid: in deze loungehoek kun je je ontspannen alsof je in je eigen woonkamer zit. Je kunt van het gezelschap van anderen genieten of simpelweg bij de gezelligheid en warmte van de open haard bijkomen of bijslapen. Het zachte licht en de natuurlijke kleuren en materialen zorgen hier voor een aangenaam rustige en bijna meditatieve sfeer.

Organisch Ontwerp

In dit verhoogde deel van de lounge bevindt zich de bar waar vermoeide reizigers hun dorst kunnen slaken en energie kunnen opdoen aan de vloeiende, organische omgeving om hen heen. Dankzij daglichtsimulatie en grote tv-schermen kan de buitenwereld naar binnen gehaald worden, of naar wens kan de gast ook de buitenwereld uitsluiten en als in een cocon bijkomen van de stress en vermoeiing van het vliegveld. Al deze wensen kunnen in stijl uitgevoerd worden in deze doordachte ruimte dat overal vloeiende lijnen en organische vormen vertoont: van vloer tot plafond. Let ook op de barstoelen hier die een eenheid vormen met de ruimte dankzij de enkele, vloeiende lijn dat tegelijk als rugleuning, zitplaats en voetensteun dient. Elegantie en luxe worden zo centraal gesteld in deze ruimte.

De Opzet

Ten slotte werpen we hier nog even een blik op een overzicht van de Privium ClubLounge dat het complexe maar toch bijzonder elegante ontwerp als geheel laat zien. De golvende scheidingsmuren vormen verschillende partities in de ruimte met ieder hun eigen sfeer: van de huiselijke hoek met de open haard via de organische, verhoogde bar tot en met de praktische leestafel en computerruimte.

Dankzij M+R Interior Architects is hier een bijzonder interieur ontstaan waar Schiphol trots op mag zijn: doe er ook je voordeel van voor jouw huis of business project!

Zou jij wel een dag of nacht in deze lounge willen doorbrengen? Deel je mening hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!