Een Mediterraans Paleis: Laat je Betoveren door de Spaanse Pracht en Praal | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een Mediterraans Paleis: Laat je Betoveren door de Spaanse Pracht en Praal

Stoa. Stoa.
Mediterrane huizen van 08023 Architects Mediterraan
Loading admin actions …

Vandaag op homify presenteren we je dit magische, ecologische huis op de stranden van de Mediterrane. Hoor je de golven van de zee al en ruik je de frisse geur van de zee? Als je opgegroeid bent in een dropje dicht bij de zee, of al vaker de steden bij de zee bezocht hebt, dan weet je dat de witte stranden van Zuid-Europa schijnen en gloeien als nergens anders ter wereld. De kleuren blauw en wit zijn karakteristiek voor de huizen en gebouwen in deze streken. Dit huis in Barcelona creëert de perfecte balans tussen de omgeving en de vormen van het gebouw.

Het is pas een jaar oud, met een gebied van 450 vierkante meter, deze is villa is gebouwd om de bewoner helemaal te pleasen. Het architectenbureau 08023 is verantwoordelijk voor dit meesterwerk. Het is een jonge firma waarvan de architecten begrijpen dat architectuur een discipline is dat niet allen gaat over ontwerpen van vormen, maar ook over de omgeving, het mileu en de mensen. Je hebt vast eerder gehoord van de term slow food, nou dit is nu “Slow Architecture” of “Slow Design”. Dit concept van “Slow” is nieuw en richt zich op een goed uitgewerkt design proces dat kritische vragen durft te stellen, en zich niet alleen maar bezig houdt met een gebouw dat we ons ‘thuis’ noemen. Laten we eens kijken wat dit precies inhoudt.

De Façade

De samenwerking tussen de architecten en hun clienten staat aan de basis van dit project, en deze begon al bij het kiezen van het beste stuk grond om dit huis op te bouwen. De aanstaande bewoners wilden een huis dat niet veel onderhoud zou gaan vergen, en het moest ook aan hun behoeften voldoen door gedurende het hele jaar comfortabel zijn. Deze afbeelding laat ons een geometische, witte ingang zien, en een smalle doorgang die ons naar de hal brengt. Tussen de planten en de bloemen bevindt zich een smalle veranda die op een prachtige wijze de bewoners omarmt en hen welkom heet.

Uitzicht bij Nacht

Deze afbeelding toon ons de fantastische vorm van het gebouw. Twee lange wanden worden door een glaspaneel samengevoegd en zo ontstaat een interessante hoek. Het trekt onze aandacht en geeft ons de mogelijkheid om verschillende gezichtspunten in te nemen. Het is omgeven door een grote, groene tuin, die toegankelijk is via een houten platform dat door de omtrek van het huis snijdt. Wanneer de zon zakt, en de duisternis de lucht een schilderachtig effect geeft, ontsnapt het warme licht door de doorzichtige panelen, waardoor een atmosfeer ontstaat die uitnodigend en kalmerend is.

De Achterzijde

Het platte, verhoogde perceel geeft zicht op de zee en het prachtige groen. Deze locatie is de reden dat je als bewoner de beste uitkijk op de omgeving hebt. Alle belangrijke kamers van het huis liggen aan de buitenzijde, de woonkamer, slaapkamer, keuken en studeerkamer, dit zorgt er voor dat je altijd een prachtige uitkijk hebt in vele richtingen.

De Binnenhof en het Zwembad

Het zwembad is misschien een van de meest interessante hobby’s die we ons zelf kunnen veroorloven in de warme Spaanse maanden. Het is direct toegankelijk vanaf de achterzijde van het huis, en het is 's nachts verlicht, het water dat wordt gebuikt is opgevangen regen- en grondwater, dit water wordt ook gebruikt voor de tuin. Een houten terras, en een deels bedekte veranda, geven je de mogenlijkheid om ook even uit te rusten van het zwemmen en te zonnebaden

A Room with a Tropical View

We lopen rond in het interieur, maar het voelt alsof we buiten zijn. Hier, vanaf de galerij en de studio ruimte, hebben de bewoners een mooie uitkijk op de bossen. Het glas laat het licht de ruimte binnen vallen, en dit betekent dat de mensen die hier mogen wonen elk moment van het jaar een fijne, comfortabele ruimte tot hun beschikking hebben.

De Luxe Woonkamer

Het klimaat in dit huis is fantastisch. Dit ecologische huis heeft een zeer goede isolatie en een efficiënte, interne ventilatie, zo kunnen de eigenaren leven en werken in een ruimte waar de air conditioning niet het gehele jaar aan hoeft te staan. En dit is natuurlijk goed voor de gezondheid en het milieu. Zoals we hebben gezien zijn alle ruimtes voorzien van een grote hoeveelheid natuurlijk licht, dus het gebruik van kunstlicht wordt beperkt. De energiesoorten die gebruikt worden zijn duurzaam, zoals zonne energie om het water te verwarmen. Deze eigenschappen maken dit huis een voorbeeld van architectuur die op een intelligente wijze begaan is met de omgeving en de energie voorraad van de aarde.

De Keuken

Wanneer je door de gang loopt kom je vanzelf uit bij de keuken en de eetkamer. Dit is een unieke ruimte van over de 100 vierkante meter, die op verschillende wijzen gebruikt wordt. Het lijkt ongelofelijk dat ondanks de eenvoudige materialen en geometrische vormen er zulke hoge, ruimtelijke kwaliteiten bereikt kunnen worden. Maar juist in de eenvoud schuilt het geheim!

De Sprookjes Slaapkamer

Boven vind je de slaapkamer. En weer geeft deze je de beste uitkijk jij je wensen kunt. Deze ruimte schenkt je een sfeer van rust en ontspanning. Deze master bedroom beschikt over een fenomenale badkamer, kleedkamer en kantoorruimte. De hele kamer laat je de omgeving vanuit diverse gezichtspunten goed zien. Als je in deze kamer in slaap valt, dan kun je dromen te midden van één van de mooiste landschappen ter wereld.

 Waar zou jij je droomhuis bouwen en hoe zou je dit duurzaam maken?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!