Riante villa midden in de bossen met een historische lading | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Riante villa midden in de bossen met een historische lading

Stoa. Stoa.
Villa's Bilthoven Moderne huizen van Cita architecten Modern
Loading admin actions …

Menigeen van ons heeft als kind tijdens de zondagmiddag wandeling wel eens gefantaseerd over het woning in een huisje in het bos. Weet je dat deze fantasieën werkelijkheid kunnen worden. We moeten je er wel bij vertellen dat het huisje een riante bosvilla is geworden, maar daar ga je vast wel mee akkoord. Cita Architecten  heeft een prachtige villa in het bos nabij Bilthoven weten te realiseren. Het bureau bestaat al 25 jaar en hebben zich volkomen gericht op maatwerk woningen met een hoogwaardige kwaliteit. Het jonge team heeft met de zeven bosvilla´s waarvan we er vandaag een aan je laten zien, een prachtig project van de grond weten te krijgen dat ons direct overtuigd heeft. Daarbij is de locatie van de villa´s historisch geladen, maar daar over dadelijk meer. Belangrijk om te weten is dat de villa´s volkomen in lijn met de woonwensen van de bewoners ontworpen zijn en daardoor, net als de bewoners zelf, stuk voor stuk uniek zijn. Loop vandaag even met ons mee door de bosvilla te Bilthoven en kijk je ogen uit!

Oprit

Villa's Bilthoven Moderne huizen van Cita architecten Modern
Cita architecten

Villa's Bilthoven

Cita architecten

Een moderne villa kan niet zonder een oprit voor de bolide. Dat laatste zit hier wel snor. Het is een moderne uitstraling gekoppeld aan een natuurlijk look die deze woning zo mooi bij het bos doen passen. De historische geladenheid waar we zojuist over spraken zit hem in het feit, dat op deze percelen bunkers uit de Tweede Wereldoorlog te vinden zijn die de architect in grote mate hebben beïnvloed tijdens de bouw van de villa. De villa is zorgvuldig tussen de bunkers gebouwd. Daarnaast is bij de bouw ook rekening gehouden met de zeldzame flora in de omgeving.

Strak

Villa's Bilthoven Moderne huizen van Cita architecten Modern
Cita architecten

Villa's Bilthoven

Cita architecten

De villa bestaat in feite uit twee hoofddelen: de ene oogt licht de ander zwaar. Opvallend is de schuine kap met grote dakoverstekken die boven de villa lijkt te zweven. Het huis wordt doorklieft door een zone met veel glaspartijen. Let ook op de grote ramen die het daglicht ruimbaan geven. De villa is ontworpen in nauwe overeenstemming met de eigenaars, zo zijn er een thuiskantoor, een slaapkamer op de begane grond en een dubbele garage gerealiseerd. Een huis vol comfort waar je als bewoner veel woongenot aan beleeft. Wat ook erg sfeervol is is het interieur van deze villa. Loop even met ons mee…

Hal

Villa's Bilthoven Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Cita architecten Modern
Cita architecten

Villa's Bilthoven

Cita architecten

Het valt direct op dat de hal de strakke look van het exterieur doorvoert, waarbij in dit gebied vooral een koele ontwerptrant (materiaal en kleur) overheerst. De stalen elementen (leuning, balken aan het plafond) en die van hout (treden) zorgen voor een mooie tegenstelling, die zijn basis uiteindelijk vindt in de witte wanden en balustrade. Linksboven zien we de raampartij waardoor het natuurlijke licht naar binnen kan vallen. Ideeën voor je ideale hal vind je hier.

Woonkamer

Villa's Bilthoven Moderne studeerkamer van Cita architecten Modern
Cita architecten

Villa's Bilthoven

Cita architecten

We nemen je mee naar de woonkamer en zien direct hoe transparant de ruimte is. Je ervaart echt de connectie tussen binnen en buiten die visueel tot stand kan komen door de vele vensters op de omgeving. In deze woonkamer voel jij je verscholen en geborgen; een plek om telkens bij te komen van het hectische leven van alledag. Ook hier vinden we de mooie contrasten tussen het warme hout en de lichte wanden. De zwarte kozijnen voegen daar een extra contrastrijke dimensie aan toe.

Experts voor de woonkamer vind je hier.

Authentiek

Villa's Bilthoven Moderne studeerkamer van Cita architecten Modern
Cita architecten

Villa's Bilthoven

Cita architecten

In een bosvilla mag een houten look natuurlijk niet ontbreken. De balken aan het plafond van dit thuiskantoor zorgen voor de authentieke uitstraling die we verwachten te vinden in een dergelijke woning. Het interieur is hedendaags: let op de boekenkast, de tafel, de voetstukken en de moderne bureaulamp. Ook hier weer de raampartijen die voor de natuurlijke verlichting zorgen, waardoor men in dit thuiskantoor heerlijk kan werken. 

Lees ook alles over een duurzame villa te Heemskerk.

Waar staat jouw droomvilla? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!