Stijlvolle Kamer in het Nieuwe Jaar | homify

Stijlvolle Kamer in het Nieuwe Jaar

Stoa. Stoa.
Brilliant Project van Brilliant Project
Loading admin actions …

Nu 2014 op zijn einde loopt is het tijd om vooruit te kijken naar de design trends van 2015. De Scandinavische stijl en het retro eclectische ontwerp waren dit jaar zeer populair, maar het is nu tijd om te kijken naar nieuwe, gedurfde en levendige ontwerpen. Eigenlijk zijn trends wisselende fenomenen, die het ene jaar populair zijn, en het andere jaar wat minder. Alles stroomt in de wereld van het design, en het blijft ook altijd weer een verassing wat er het nieuwe jaar komen gaat. Maar we kunnen al wel vast verklappen dat het komende jaar in het teken zal staan van materialen met rijke texturen, zoals linnen en zijde, waarvan de dominante kleuren paars, goud en blauw zullen zijn. Als we kijken naar de afgelopen jaren, dan wordt het tijd dat het minimalisme even een stapje terug doet. Nu is het tijd voor wat meer leven in de brouwerij. Dus, laten we niet langer wachten, we gaan kijken naar wat voorspellingen voor 2015.

Griekse Sferen

modern  door Korla Home, Modern
Korla Home

Quadria and Inkat Blue

Korla Home

Eindelijk­, het is nu tijd om de mediterraanse sfeer in ons dagelijkse leven te brengen. Het scherpe contrast van het wit met het blauw doet ons denken aan de eilanden van Griekenland, zoals Satorini en Ios, met hun perfecte witte huizen, en de strak blauwe lucht. Dit is een rijk en wonderschoon decoratief kleurenschema dat in elk huis gebruikt zou kunnen worden. Het bed is ontworpen door Korla Home en is onderdeel van hun Ink Collectie. Zoals je kunt zien is dezelfde kleur blauw gebruikt in verschillende patronen, dit creëert een connectie tussen de conflicterende patronen.

Een Vrolijke Noot

Flash van Beatwoven

Volgend jaar gaan we ons verwijderen van de synthetische materialen, en doen we een stap richting de natuurlijke materialen, zoals zijde, linnen en katoen. Dit geeft niet alleen een ander effect, maar door deze  luxe materialen krijg je ook een goed gevoel. Dit product van BeatWoven is een bijzonder voorbeeld van aardse bruintinten, en de schitterende vibe van groen en goud. Wist je dat het patroon afgeleid is van de beroemde Queen song  A kinda Magic. Hoe? Elke pixel en vorm is een interpretatie van de noten in het nummer. Je kunt dus echt zeggen dat deze stof een vrolijke noot zing!

Margo Selby van Margo Selby
Margo Selby

Margo Selby

Margo Selby

Olijf groen is ook een aanstormende design trend. Zoals je ziet kan een patronen textuur kan ook uitgevoerd worden in de derde dimensie. Margo Selby laat dit zien met deze drie dimensionale print! Door eenvoudige principes als diepte en perspectief te gebruiken, wordt er een effect gecreëerd waarbij het lijkt alsof het patroon van het oppervlakte getild wordt. Dit ontwerp doet denken aan het kleurenpalet dat veel gehanteerd wordt door de bekende Italiaanse textiel fabrikant Missoni. Deze patronen en de geweefde textuur zijn zeker een blijvertje!

Vorstelijke Kamer

Hummingbirds van Cole & Son
Cole & Son

Hummingbirds

Cole & Son

Vorstelijke kleuren zoals royaal blauw een violet, die erg populair waren in de kunst ten tijde van de Renaissance, zijn bezig met een comeback in de design wereld. Deze designs zijn niet langer voorbehouden aan de dromen van de schilders, die hun werken in de kunstgaleries exposeren, maar ze zijn nu ook het materiaal waar onze dromen van gemaakt zijn, en worden toegepast op onze muren en op eigentijds meubilair. Deze populaire prints en patronen worden door Cole & Son met veel vakmanschap vervaardigd. De afbeelding van de kolibries is een bekend patroon van deze ontwerpers, en wordt voor deze collectie op een creatieve manier gecombineerd met twee nieuwe patronen: de aardbeienboom en de Florencecourt.

Victoriaans in een Nieuw Jasje

Bamboo van Cole & Son

Deze prints zijn door Aziatische design geïnspireerd en krijgen wederom door Cole & Son een frisse nieuwe twist. Deze bamboescheuten krijgen door totaal vernieuwde pastelkleuren, zoals roze, blauw en groen, een compleet nieuwe identiteit! Waar doet dit je aan denken?Juist! Aan de Victoriaanse periode in Engeland! We zien dit jaar dan ook een innovatie in design die teruggrijpt op traditionele patronen, maar deze worden vervolgens bewerkt zodat ze voldoen aan de wensen van een modern huis houden. Stel je voor dat dit behang een centraal punt wordt in je slaapkamer of walk in closet. Wat een aura van elegantie en klasse straalt dit uit!

Een Kamer vol Eigenheid

Brilliant Project van Brilliant Project
Brilliant Project

Brilliant Project

Brilliant Project

We hoeven tegenwoordig onze gadgets en spulletjes niet meer te verstoppen, laat ze gewoon te voorschijn komen, want ze vertellen een verhaal! Deze ietwat chaotische woonkamer, die toch een zekere orde heeft, is ontworpen door The Briljant Project. Wat een fantastisch effect weten ze in deze kamer te bereiken! Je kunt zien hoe elk boek, souvenir en andere memorabilia op de plank in harmonie naast elkaar staan. Niet één object is hetzelfde, maar dit doet geen afbreuk aan het effect dat in deze kamer wordt bereikt

Het Prachtige van Grijs

TORI MURPHY van Tori Murphy
Tori Murphy

TORI MURPHY

Tori Murphy

Neutraal grijs staat hoog op de lijst van de interieurontwerpers, dit wordt duidelijk in deze setting die Tori Murphy ontworpen heeft. Het is de perfect kleur voor de basis van je interieurontwerp. De kleur gaat goed samen met veel verschillende kleuren, variërend van fel neon tot gematigde pastelkleuren. Het wordt ook wel vaak gebruikt met andere kleurschakeringen grijs, zoals je kunt zien. Het is de kunst om de basis toon hetzelfde te houden, dit zorgt ervoor dat alle schakeringen in harmonie samen werken.

Subtiele Patronen

Barbican fabric van Flock
Flock

Barbican fabric

Flock

Ben je bang bent om drukke patronen en texturen te gebruiken? Maak je niet druk, want er is altijd ruimte voor wat subtiliteit. Dit kussen heeft veel patronen, maar kent een rustig kleurgebruik. Het patroon heet de Pen Mark Print en is digitaal geprint op een kussen, dat bestaat uit een luchtige mix van katoen en linnen. Dit ontwerp is geïnspireerd op architectonische pentekeningen, getrokken lijnen en markers. Door dit kussen wordt het eenvoudig om prachtige patronen in je huis te brengen, maar dan wel op een subtiele wijze.

Hoe ziet jouw droom slaapkamer anno 2015 er uit?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!