6 geweldige ideeën voor de ruimte onder de trap!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

6 geweldige ideeën voor de ruimte onder de trap!

larapappers larapappers
 Gang en hal door Chase Furniture,
Loading admin actions …

Met een beetje fantasie en creativiteit maak jij van jouw trap iets bijzonders. De trap hoeft namelijk niet een verloren ruimte in huis te zijn. Bij het ontwerp van jouw trap is het belangrijk om eerst na te denken over de functie, op welke manier wil jij deze ruimte gebruiken; als bibliotheek, toilet of misschien wel als een rustgevende tuin? 

Indien er rekening wordt gehouden met de verschillende mogelijkheden die een trap biedt, krijgt de trap opeens een hele andere betekenis in huis. In dit Ideabook vindt je 6 ontwerpen van slimme trappen die een verloren ruimte omtoveren in een functionele ruimte.

Een Zen-tuin

 Gang en hal door Grupo HC,

Het is belangrijk om in een ruimte de functionaliteit te zoeken, maar esthetische aspecten zijn net zo belangrijk want het oog wil natuurlijk ook wat! Om balans in een ruimte te vinden is het van belang om een plek te creëren die rust in huis brengt. Op deze foto zie je dat deze rustplek tot stand gekomen is door het maken van een Zen-tuin onder de trap. Dit brengt meteen een ontspannen sfeer met zich mee in huis; natuurlijke en meditatieve aspecten verwerken in jouw interieur is dan ook echt een aanrader!

Strakke lijnen

Vaak is het lastig om een functie te vinden voor de ruimte onder een trap. En als de trap, zoals je hier op de foto ziet, open tredes heeft, dan lijkt het vaak nog lastiger omdat de ruimte onder de trap te gebruiken omdat het geen duidelijk afgebakende ruimte is. Een van de beste opties is om de ruimte onder de trap zo te gebruiken dat het meubelstuk doorloopt in het ontwerp van de trap. Zo kun je met planken en strakke lijnen de vorm van de trap benadrukken en heb je meteen een bibliotheek of een handige plek voor de TV erbij.

Een bibliotheek onder de trap

Een ander interessant idee is om een boekenkast te verwerken in het ontwerp van de trap en de trap zo een dubbele functie te geven. Opbergruimte is vaak schaars en op deze manier creëer je extra opbergplek plus een mooi meubelstuk om van te genieten. Indien de trap groot genoeg is kan er ook een deur in worden verwerkt en kan de ruimte onder de trap gebruikt worden als een toilet. Als jouw woning te klein is voor een grote trap, lees dan dit Ideabook over de 6 beste trappen voor kleine woningen.

Er is altijd ruimte voor een bureau

 Gang, hal & trappenhuis door homify,

Soms biedt het ontwerp van een trap niet veel mogelijkheden, voornamelijk als het gaat om een smalle trap met openingen. Echter, er zijn bepaalde meubels die altijd behulpzaam zijn en van de lege ruimte onder de trap een fijne woonruimte maken. Zo staat een mooi bureau altijd goed (let op de afmetingen). Een bureau is ook een goede manier om in huis een rustplek te creëren, een plek waar je een boek kunt lezen of waar de kinderen zich kunnen concentreren op hun huiswerk.

Een kast onder de trap

 Gang en hal door Chase Furniture,
Chase Furniture

Innovative storage solutions.

Chase Furniture

Niet genoeg opbergruimte? Bekijk dan dit voorbeeld; meerdere kasten onder de trap die ervoor zorgen dat alles altijd netjes opgeruimd is. Deze fantastische garderobe is ontwerpen door Chasewood Furniture; twee kasten die je kunt uitschuiven – alsof het twee lades zijn – en waar je alles in kwijt kunt. Waarom zou je een kast aanschaffen als je een verloren ruimte nieuw leven kunt inblazen? Vooral in studio's of kleine appartementen is dit een handige uitkomst; een intelligente manier om optimaal gebruik te maken van de ruimte! Indien jij hulp nodig hebt bij het inrichten van jouw interieur, kun je natuurlijk ook altijd een professional raadplegen.

Opslagruimte 2.0

 Gang en hal door Specht Architects,
Specht Architects

Manhattan Micro-Loft

Specht Architects

De voorafgaande opslagruimte was al een bijzonder ontwerp, maar deze manier van opbergen brengt opruimen naar een nieuw niveau! Of het nu in de eetkamer, woonkamer, keuken of de hal is, met deze trap heb je altijd de mogelijkheid om alles handig op te bergen. Zoals je op de foto kunt zien hoeft het ontwerp niet te aanwezig te zijn; een minimalistisch ontworpen trap met strakke lades en kastjes zorgt voor een opgeruimd gevoel in het interieur. Het meubilair verdwijnt dan ook in het ontwerp van de trap. Keukengerei, handdoeken, servies, mappen en boeken; noem het maar op en je bergt het op in deze trap! 

Als je nog meer wilt weten over hoe je trappen op een bijzondere manier in jouw interieur kunt integreren, lees dan ook dit Ideabook over houten trappen!

Welk idee vind jij het meest inspirerend; de extra opbergruimte, de bibliotheek, de Zen-tuin of misschien wel een extra toilet?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!