Verouderd huis wordt stralend appartement | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Verouderd huis wordt stralend appartement

Johan van Dijk Johan van Dijk
van seets一級建築士事務所
Loading admin actions …

Verouderde huizen zijn er misschien wel meer te vinden dan frisse en modieus ingerichte woningen. En dan hebben we het met name over het interieur natuurlijk. Maar elk interieur dat een positieve verandering ondergaat, is mooi meegenomen natuurlijk. Dat geldt ook zeker voor het appartement waar we nu gaan kijken. We moeten daarvoor wel eerst naar Japan afreizen, maar dat is gelukkig in dit digitale tijdperk door middel van foto’s goed te doen. De architecten van Seets uit de hoofdstad Tokyo hebben er iets schitterends van gemaakt. Kijk lekker met ons mee!

Voor: deprimerende badkamer

Stel je voor: je woont en werkt in de Japanse hoofdstad. Tokyo is een wereldstad van formaat en in dat bruisende bestaan mag jij leven. Voor je dan de hectiek ingaat, is het lekker om na het opstaan je dag rustig in de badkamer te beginnen. En dan kom je in deze ruimte… Denk je dat je dan nog überhaupt zin hebt om iets van je dag te gaan maken? Je tanden poetsen in deze donkere ruimte, met ook nog een eens een enorme wasmachine achter je, is nou niet echt bevorderlijk voor je humeur, dat kan vast wel anders!

Na: stralend en licht

Wat een ontzettend groot verschil! Hier word je zeker wel lekker wakker. En dat terwijl de wasmachine het enige element is dat nog steeds op z’n plek staat. Maar even weer terug naar waar het werkelijk om draait, de badkamer. Echt een ruimte om vrolijk van te worden. Als dit een voorproefje is voor de rest van het huis, dan moet het toch helemaal goed gaan komen. Want waar één ruimte verbeterd wordt, volgen er vrijwel altijd meer.

Voor: bedompte en kleine eetkamer

Als je door de bomen het bos niet meer ziet, hoeft dat niet altijd om echte bomen te gaan. Dit is misschien nog wel erger. Het was zo hokkerig in dit huis, dat je het er bijna benauwd van kreeg. En dat was ook vooral te wijten aan de sombere en donkere kleurstelling. Zodra je daarvoor kiest in een kleine ruimte, wordt die nog bedompter dan die al is. Deze kleine eetkamer was daar een goed voorbeeld van. Gelukkig is het tij ook hier gekeerd.

Na: heerlijke ruimte

Ruimte en licht hebben de duisternis doen verdrijven. Wat is het een heerlijke plek op deze manier! Nu is het eten van je maaltijd een leuke aangelegenheid! De keuze voor een witte kleurstelling is heel verstandig geweest. Maar om dan een klein blauw accentje in de vorm van een paar stoelen toe te voegen, zorgt natuurlijk wel voor een hele leuke variatie. Ook leuk zijn de schuifdeuren: een hele goede optie om een niet te grote ruimte net even een beetje efficiënter te gebruiken.

Na: leuke keuken

Je zag de keuken net al even, maar als je er middenin staat snap je nog veel beter wat voor leuke plek de keuken in het huis inneemt. De ruimte mag dan misschien ook hier niet heel erg groot zijn, je kunt hier wel heel erg ontspannen gaan koken. In de hectiek van het bestaan, is dat dan ook een heerlijke vorm van ontspanning. Zouden de bewoners ook een heerlijke authentieke Japanse maaltijd kunnen bereiden? We krijgen er in ieder geval stevige trek van!

Na: doorkijkje

We sluiten af met een doorkijkje vanuit de woonkamer naar de gecombineerde eetkamer en keuken. Naar onze smaak en mening is er in dit huis heel veel op een positieve manier veranderd. Een geslaagd project dus.

Benieuwd geworden naar meer leuke en interessante transformaties? Dit project moet je dan ook zeker niet missen.

Wat vind jij van dit project? We horen jouw mening graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!