Transformeer jouw interieur voor een prikkie: met andere gordijnen! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Transformeer jouw interieur voor een prikkie: met andere gordijnen!

larapappers larapappers
van JAB JOSEF ANSTOETZ KG
Loading admin actions …

Bij het inrichten van een interieur wordt vaak niet aan gordijnen gedacht, maar vooral aan meubilair. Toch kunnen gordijnen in de juiste kleur en van het juiste materiaal jouw interieur in één klap veranderen. Gordijnen hebben namelijk meerdere eigenschappen: ze veranderen simpelweg de stijl van jouw interieur door de kleur of het materiaal of ze veranderen de lichtinval in huis. In tegenstelling tot wat velen denken, namelijk dat gordijnen alleen voor een raam een functie hebben, kunnen gordijnen ook op andere manieren gebruikt worden (bijvoorbeeld aan de wand of om verschillende delen van een ruimte te accentueren).

Verborgen gordijnen voor jouw interieur

Dit gordijnsysteem is werkelijk fantastisch. Het opvallende aspect is dat het systeem binnen de dubbele beglazing van de ramen valt. Het is een systeem dat elektronisch kan worden bediend vanuit het huis. Het kan ook worden aangedreven door zonlicht, namelijk door middel van een geïntegreerde fotovoltaïsche cel. Dit systeem is onderdeel van de collectie Shade. Een ander opvallend ontwerp voor gordijnsystemen is dat de jaloezieën worden ingesloten door het glas. Op deze manier worden ze nooit vies en daarom hoef je ze ook nooit schoon te maken.

Een alternatief gebruik van gordijnen

Deze prachtige slaapkamer maakt deel uit van een villa aan een strand, de verblijfsplek van een paar jonge ondernemers. Dit interieur is ontworpen door een interieurarchitect, namelijk Stefano Dorata. Deze slaapkamer bestaat uit diverse meubels en wordt voornamelijk gevuld door een hemelbed bekleed met lichte, bruine gordijnen. Gordijnen spelen in dit interieur een fundamentele rol; ze maken het interieur compleet en verwijzen door de bruine kleur naar de accessoires in de ruimte. Ook geven ze een scheiding in de ruimte aan; binnen en buiten het bed.

Rolgordijnen voor de moderne woning

Rolgordijnen worden veelal in moderne interieurs gebruikt. Ze hebben een minimale look, zien altijd goed uit en vallen niet teveel op. Wie opzoek is naar een snelle en praktische oplossing zonder dat veel ruimte verloren gaat, zit met een rolgordijn altijd goed. In dit prachtige appartement zijn rolgordijnen gebruikt voor de verschillende ramen en de deur die tot het balkon leidt. De rolgordijnen hebben verschillende afmetingen en bedekken en kunnen onafhankelijk van elkaar uitgerold worden.

Gordijnen voor luxueuse en historische interieurs

Het is niet makkelijk om bij een dergelijk interieur de juiste gordijnen te kiezen. In feite zijn we hier in een historisch gebouw, het Palazzo Crocini in Prato. Het historische en architectonische belang van deze ruimte vereist dat de perfecte gordijnen gekozen worden. De muren en plafonds zijn versierd met bijzondere decoraties en de plafonds zijn zeer hoog. De architecten van ArchbcStudio zijn erin geslaagd om dit grote raam te versieren, zonder dat er teveel gewicht aan wordt gegeven. Het karakter van de ruimte gaat niet verloren; grote, linnen gordijnen in een mooie ecru kleur.

Een Oosters geïnspireerde interieur

van Takumi Aziatisch

Dit gordijn is te vinden in een huis dat ingericht is in een Japanse stijl. Niets belet je om gordijnen op een andere manier te gebruiken dan gebruikelijk. Zoals je kunt zien is dit een gespannen paneel dat bijna tot op de grond reikt en het wordt gebruikt om het raam af te schermen, maar het heeft ook een sterke decoratieve werking op de ruimte. Dit kun jij ook doen met gordijnen; monteer een paneel of een gordijn aan een rail om bijvoorbeeld een kast of een gang te verbergen.

Gordijnen voor bedrijven

Gordijnen in een interieur zijn niet alleen voor privé-omgevingen. De meest klassieke 'gordijnen' die worden gebruikt in kantoren en in publieke ruimtes zijn lamellen. Deze hebben een handig systeem; je kunt ze volledig openen of sluiten en je kunt ook een deel van het raam bedekken. De verticale panelen zorgen ervoor dat het onmogelijk is om erdoorheen te kijken indien ze gesloten zijn. Ook bij niet totaal gesloten gordijnen of panelen in het wit gaat vaak niet veel licht verloren.

Een vooropgezet plan

modern  door Designers Guild, Modern
Designers Guild

Madhuri Print collection AW14

Designers Guild

Dit is een goed voorbeeld hoe meubel- en gordijnstoffen samen goed gecombineerd kunnen worden. Deze prachtige stoffen zijn van de designers Guild en worden gebruikt om een deel van de muren te bedekken. De kleuren keren terug in het interieur, zelfs in accessoires in de grote ruimte. De fijne stoffen geven karakter aan de oude woonruimte met zijn schilderijen, door het accentueren van kleur.

Heb jij behoefte aan meer inspiratie omtrent kleur- en materiaalmix? Lees dan dit Ideabook.

Gordijnen voor innovatieve interieurs

Voor een jonge, moderne woning, misschien wel een bar of een restaurant, ontwierp Design Code deze innovatie technologie voor het interieur. Dit model wordt Joyn Origineel genoemd en bestaat uit kleine, individuele stukken van polypropyleen, die kunnen worden samengevoegd tot wat je maar wilt; een scheidingswand of bijvoorbeeld een gordijn. Het kan heel eenvoudig worden opgehangen met een stalen kabel of direct op de muur worden vastgemaakt, daardoor kun je het ook super snel verwijderen. De onderdelen kunnen worden gecombineerd op verschillende manieren waardoor je het gordijn naar jouw smaak kunt gebruiken.

Verduisterende gordijnen

In moderne huizen of in speciale gebouwen is in de loop van de dag vaak licht het grootste probleem. Meestal hebben slaapkamers waar je overdag meer licht wilt hebben gordijnen om te voorkomen dat je in de vroege ochtend wakker wordt van het licht. Het blokkeren van licht zorgt er namelijk voor dat je rustig gaat slapen en rustig wakker wordt. Op de markt zijn er veel gordijnstoffen voor dit gebruik, maar er is een andere mooie oplossing. Een Perzische gordijn, gemonteerd aan het kozijn van een raam, zorgt met zijn kleppen voor totale duisternis of laat het licht juist door.

De bevestiging van gordijnen

modern  door homify, Modern

Als je eenmaal de stijl van de gordijnen uitgekozen hebt, is het tijd om te beslissen welke ophang systeem je wilt gebruiken. Er zijn verschillende stijlen, van eenvoudige stalen kabels tot ijzeren sticks. Er zijn ook systemen van messing, helemaal wit, modern of juist antiek. Alle systemen hebben aan de uiteindes decoraties, eenvoudig gekleurde bollen of juist meer uitgewerkte designs en sluitingen. Zelfs de haken voor de gordijnen zijn er in verschillende vormen en maten. Ze worden meestal gecombineerd met de stijl van het gehele systeem; wees dus geduldig en vind jouw ideale systeem!

Wat vind jij het meest interessante gebruik van gordijnen?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!