Fantastische zonwering voor elk budget! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Fantastische zonwering voor elk budget!

larapappers larapappers
Zeven hoog ontspannen in Ibiza stijl Moderne balkons, veranda's en terrassen van Studio REDD exclusieve tuinen Modern
Loading admin actions …

De juiste overdekking voor de tuin of het terras vinden is niet eenvoudig. Er zijn veel modelsoorten in verschillende prijscategorieën. Het is belangrijk om eerst de materialen en de maten te evalueren. Als de oppervlakte die overdekt moet worden aan het huis grenst, dan is het wellicht voldoende om te kiezen voor een overdekking die bevestigd wordt aan het huis. Maar om een plek met veel schaduw te creëren in het midden van de tuin kan een tuinhuisje van aluminium of van hout de ideale oplossing zijn. Natuurlijk moet er ook rekening gehouden worden met jouw persoonlijke smaak en stijl voordat er iets wordt aangeschaft.

Ook is het belangrijk om rekening te houden met de plaatselijke voorschriften, aangezien in de meeste gevallen een overkapping niet tijdelijk maar permanent bevestigd wordt. Zo moet er vaak op tijd een vergunning worden aangevraagd die voldoet aan de plaatselijke bouwvoorschriften. 

Hoe vind jij de ideale zonwering voor jouw woning? Neem een kijkje in deze minigids met verschillende prijzen en modellen voor zonweringen voor tuinen en balkons.

1. Schaduwdoeken

Zeven hoog ontspannen in Ibiza stijl Moderne balkons, veranda's en terrassen van Studio REDD exclusieve tuinen Modern
Studio REDD exclusieve tuinen

Zeven hoog ontspannen in Ibiza stijl

Studio REDD exclusieve tuinen

Is het tijdens de zomermaanden onmogelijk om op het terras te zitten door de felle zon? Een oplossing is een zeil dat lichtjes bolt en in de hoogte verstelbaar is, zoals het hier getoonde RAVINI TENDE, dat voor veel schaduw zorgt en een ruimte creëert waar het prettig te vertoeven is. 

Afhankelijk van de grootte en de materiaalkosten varieert de prijs tussen de €400 euro en de €1500 euro .

2. De zomer patio

Tentzeil is de afgelopen jaren de trend geweest en is misschien wel een van de goedkoopste oplossingen. Het is namelijk een flexibel model dat gemakkelijk te installeren is op het balkon, in de tuin of op het terras. Afhankelijk van de behoefte kan er gekozen worden tussen driehoekige modellen en rechthoekige modellen, zoals je in dit voorbeeld ziet. 

Prijzen variëren van enkele tientallen euro's tot ongeveer tussen de €150 en €200, indien er de mogelijkheid is om de zonwering aan een bestaande muur te bevestigen.

3. De verstelbare pergola

Indien het zeil of de stof ondersteund moet worden door externe elementen, zoals je op deze foto kunt zien, moet er rekening gehouden worden met een prijs van ongeveer €2000 bij een oppervlakte van ongeveer 5 vierkante meter.

4. Zeil: trendy en flexibel

Wil jij graag een comfortabele veranda voor de zomer creëren die je als eetkamer of als een buitenruimte bij warm weer kunt gebruiken? Een goed idee is dan het creëren van een pergola door middel van het spannen van een tentzeil; het is makkelijk afneembaar en wasbaar. Een richtlijn is bijvoorbeeld dit fascinerende voorstel van Tende Ravini; een eiland van rust en schaduw met schuifgordijnen die ademen. Dit geeft jou gegarandeerd veel privacy en is een goede bescherming tegen de zon. 

Een dergelijk model kost ongeveer €6000. 

5. Zonwering in de herfst

Wil jij een zonwering die alleen gebruikt wordt wanneer het echt nodig is? Dan is een luifel met een volledige inbouwdoos de ideale oplossing, zoals deze van PAROLINA TENDE; kost ongeveer €500.

6. De zonwering die verdwijnt

Om een schaduwrijke plek te creëren naast het huis of tegen een muur, is een uitschuifbare zonwering die vastgemaakt kan worden aan de muur en aan te passen is aan de zonuren, een uitstekende oplossing. 

Op de markt vind je verschillende modellen, ook met automatische sluitoplossingen, voor ongeveer €500 bij een standaard grootte van 5 x 3,5 meter.

7. De inklapbare zonwering

van homify Mediterraan

Jij wilt graag een kleine veranda creëren waarbij de zonwering kan worden aangepast aan de stand van de zon? Dan is een zonwering die verstelbaar is de juiste oplossing, zoals de GIULIO BARBIERI die een aluminium structuur heeft. 

De kosten in dit geval variëren tussen €2000 en €6000 , afhankelijk van de afmetingen en het materiaal.

8. Het vrijstaande tuinhuisje

Wil jij graag een tuin-oase van schaduw en rust creëren? Dan kan ook een comfortabel tuinhuisje de juiste oplossing zijn. Afhankelijk van jouw smaak en behoeftes kan er gekozen worden tussen modellen van hout en ijzer, zoals je op deze foto met tuinmeubels ziet. 

De kosten variëren tussen de €150 en €600, afhankelijk van de grootte en de materiaalsoort. 

Dit is het einde van ons Ideabook 'Zonwering voor de tuin en het balkon', voor meer inspiratie kun je ook het Ideabook Schaduwdoeken voor tuin of terras lezen.

Ben jij geïnspireerd geraakt door het Ideabook? Welke optie spreekt jou het meeste aan voor jouw tuin of het balkon?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!