Voor en Na: een verouderde tuin wordt een nostalgisch paradijsje | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: een verouderde tuin wordt een nostalgisch paradijsje

Johan van Dijk Johan van Dijk
Rustieke balkons, veranda's en terrassen van Expace - espaços e experiências Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Verouderde tuinen kom je helaas veel te vaak tegen. Maar dat is niet zo onlogisch als jij je bedenkt dat het best veel tijd en moeite kost om een tuin goed te onderhouden. Als je met je huis aan de slag gaat, dan is het natuurlijk wel ontzettend leuk om er voor te zorgen dat je tuin ook weer helemaal in orde komt. In dit geval is het ook zo dat een verouderde tuin uiteindelijk in een schitterend nostalgisch paradijsje is veranderd. Een Braziliaans architectenbureau zich om een tuin bekommert omdat er ook een soort van serre in de tuin is gekomen.. Het eindresultaat willen we graag met je delen en is een heel mooi voorbeeld (en een inspiratiebron!) van een tuin waarin de balans tussen Mediterraanse en rustieke elementen is gevonden.

Voor, tijdens en na

Meestal laten we je meerdere voorbeelden zien van de oude situatie, maar het blijft nu tot één plaatje beperkt. Dat heeft er ook mee te maken dat de nieuwe situatie zo leuk is om te laten zien en daar willen we je natuurlijk bij betrekken. In de oude tuin was het overigens ook geen straf om te verblijven, maar in de nieuwe tuin wil je vast graag wat uurtjes zoet brengen!

Na: idyllisch plantenrek

Een eerste sfeerplaatje zien we in de vorm van dit idyllische plantenrek. De nostalgie spat hier ook al bijna van het scherm af. Diverse bloempotjes geven een heel gezellig effect. Dat er juist voor gekozen is om de tuinslang niet weg te werken maakt de tuin eigenlijk nog authentieker. Geen moderne en strakke toestanden, maar gewoon een tuin zoals een tuin bedoeld is.

Ontspannen veranda

De architect heeft natuurlijk vooral bouwkundig z’n invloed gehad op dit project. Er is een heerlijke veranda ontwikkeld die haast meer op een huiskamer is gaan lijken. En hoe rustiek en haast ouderwets alles hier ook is ingericht, de constructie als zodanig is best wel modern te noemen. Zie je de overkapping nog niet zo goed? Laten we dan snel ook even vanuit een ander perspectief gaan kijken.

Serre of overkapping?

Moeten we hier nou van een serre of van een overkapping spreken? Uiteindelijk zijn het allemaal maar termen die we zelf bedacht hebben. Eigenlijk is deze constructie een serre, maar door het hele open karakter heb je eerder het idee dat het een relatief simpele overkapping is. Dat neemt niet weg dat je de ruimte helemaal van de buitenlucht kunt afsluiten door middel van glazen deuren. En als het zonlicht je iets teveel is dan doe je de prachtige witte gordijnen onder het dak gewoon dicht.

Heerlijke sfeer

Afgezien van de constructie, zie je hier een heerlijke sfeer die ontstaan is. Neem nou dit supergezellige hoekje. Je wilt hier gelijk neerstrijken voor een vers bakje koffie of een lekker verfrissend drankje als het buiten warm weer is.

Klein prieel

Naast de serre is er ook nog een klein prieel in de tuin gebouwd. Ook zo’n leuk plekje om bijvoorbeeld ’s avonds lekker te gaan zitten. Het wordt nog leuker als de tuin door middel van de verlichting gezellig wordt verlicht.

Leuke stoel

Ben je nog op zoek naar een leuke stoel voor in de tuin? Dit type kan dan voor heel erg geschikt zijn! Een heerlijke plek om lekker buiten te kunnen ontspannen.

Afscheid

We nemen alweer afscheid van deze gezellige en leuke tuin. Heeft dit jou op de nodige ideeën kunnen brengen? Het meest fascinerende blijft toch vooral de bijzondere eclectische mengeling van stijlen. Moderne, rustieke en moderne elementen bepalen op geheel eigen wijze de uitstraling van deze tuin. Een hele prestatie!

Wil je meer tuin ideeën opdoen? Bekijk dan ook zeker deze leuke projecten.

Ben je ook zo aangenaam verrast? We horen jouw reactie graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!