Inspirationeel Behang: Alle Remmen Los

Stoa. Stoa.
WALLSUIT Muren & vloerenBehang
Loading admin actions …

Dit artikel zoomt in op de meest experimentele en inspirationele behangontwerpen die er op het moment in omloop zijn. Gooi alle remmen los en laat je inspireren door de gewaagde ontwerpen. Want alles wat gewaagd is loopt voorop!

Gewaagde Chique

De dominante kleur in dit vertrek is blauw en dit geeft een prachtige ondergrond om met de kamer aan de slag te gaan. De vloer die er ligt is uit ecologisch verantwoord hout vervaardigd en met veel vakmanschap in hele banen gelegd. De kleur van de vloer is met zorg uitgekozen, want de ontwerper had dat authentieke tafeltje en die eenvoudige maar bijzonder vormgeven stoel al in zijn gedachten. Het behang is natuurlijk zeer prominent aanwezig in dit vertrek, dat komt zowel door de kleur als door de print op het behang. Het lijken wel allemaal stenen die over elkaar heen liggen. Dit thema geeft het behang een bewegelijkheid, waardoor de kamer een dynamische sfeer krijgt. Toch is er in de kamer een zekere rust te vinden, en is die grijze deur verantwoordelijk voor. Ook is de vergulde lijst, het tafeltje en het kannetje dat hier op staat is een punt van rust. Wat is het geheim? Het komt door hun antieke aura en door de complementaire kleuren van deze objecten. Je ziet dat je met een slimme kleurencompositie, orde en structuur aan kunt aanbrengen in je interieur.

Middeleeuws Behang

Behang als een ridderroman. Een erg gedurfde stap in je interieurontwerp. Toch is het niet zo gek, want in de middeleeuwen waren dit soort taferelen een veel geziene verschijning aan de hoven van de koningen! Hoewel deze ontwerpen qua kleur minder over de top  waren. Het is een wonderlijk design waarbij de kleurenlogica van de voor- en achtergrond voortdurend lijkt te wisselen: tussen de figuren, de oplopende rode boogjes en de zwarte struik met zwarte- en blauwe blaadjes. Ook vliegt er nog even een paard door de rechter bovenhoek! Het geheel heeft een surrealistische, heraldische sfeer die de middeleeuwen even terughalen. Een strook van dit behang in je kamer staat garant voor een creatieve sfeer die jou bestormt, dus kijk uit waar je hem neerhangt.

Een Graag Geziene Gast

Het hert is helemaal hot en niet meer weg te denken uit het hedendaagse interieur. Waar je hem ook neerhangt, hij vindt het best, en het staat altijd goed. Het hert is ons interieur op verschillende wijzen binnen geslopen:  als gewei voor aan de muur, op de lampenkap en nu ook op deze prachtige strook behang. Je ziet dat de kamer druk bezet is door mooie meubels, zoals de tafel op het Scandinavische kleed, de Eams stoel en de industriële lamp. Ook de rustieke openhaard doet een duit in het zakje. De ontwerper heeft gekozen om de strook behang op een prominente plek te hangen en hem mooi te verlichten. Het kleed en het Edel Hert passen qua sfeer goed bij elkaar. Dit hert doet niet moeilijk, dat is wel duidelijk.

Absurdistisch

Butterfly Wallpaper in Blue by Melissa Braconnier Anthea's Home Store Muren & vloerenBehang
Anthea's Home Store

Butterfly Wallpaper in Blue by Melissa Braconnier

Anthea's Home Store

Ben je doel op absurdistisch behang, maar moet het wel een zekere stijl hebben? Dan is dit echt iets voor jou. De maffe figuren op deze wandbedekking geven je kamer echt een grappige, ietwat Engelse stijl. Het doet ook wat denken aan Monty python. Je hoeft niet je hele kamer te behangen met dit kunstwerkje, misschien hier en daar een strook. Dat kan best wel!

Wijn Drinken in Stijl

In nachtclubs zie je tegenwoordig ook steeds meer een chique design. Soms zijn deze clubs zelfs de avant garde op dit gebied. Helemaal als een populaire designer de club onderhanden heeft genomen. Waarom zou je ook niet je eigen huis die chique geven. Met dit behang kan dit! De kurk en het kistje zijn natuurlijk voor het effect, en dat grote glas is fantasie, maar die lamp en dat behang zijn echt de moeite waard.

Vogels in de Luwte

Folia Birds Wallpaper Witch and Watchman Muren & vloerenBehang
Witch and Watchman

Folia Birds Wallpaper

Witch and Watchman

De natuur is prachtig en afbeelding van haar schoonheid zien we overal om ons heen. Zelfs de afbeeldingen van haar fascineren ons. Dit behang heeft een bijzondere vogel thematiek. We zien de vogels waar we vertrouwd mee zijn in hun natuurlijk habitat. De vormgeving is mooi realistisch en sfeervol. Het behang heeft de allure van een olieverf schilderij en en staat daarom erg mooi in je interieur.

Are You in the Matrix ?

Ooit eens willen weten hoe het voelt om in de matrix te zitten. Dit is je kans! Dit vooruitstrevende behang heeft een fenomenaal kleurenspel. De glans die we zien is het product van het spel tussen het groen en het wit. De ontwerper heeft de hele kamer met dit behang bedekt om een statement te maken. De stoelen heeft hij er ingeplaatst om een artistiek contrast te creëren. Deze kamer is kleuren laboratorium dat zeker inspiratie gaat opleveren voor je interieur.  

Kleur op Metallic

Wat zou Mondriaan van dit interieur denken? De kast is duidelijk op zijn abstracte kunstwerken gebaseerd. De minimalistische, stalen tafel met glazen plaat en de stoelen die er bij staan, passen prachtig bij het geometrische karakter van de kast. De lamp heeft een industrieel uiterlijk en is door de ontwerper van deze kamer uitgekozen vanwege het rode detail, dat prachtig correspondeert met het rode vlak in de abstracte kast. Wederom is het een kamer waar wand en vloer met dezelfde pint versiert zijn, dit is een artistiek statement van de  ontwerper, ook is het een manier om jou duidelijk te laten zien hoe mooi het is om een metallic kleur als achtergrond aan de wand te hebben. Je ziet hoeveel je dan kunt doen met abstract, minimalistisch en industrieel design.  

Oude Franse Chique in de 21ste Eeuw

Het hof in Versailles staat bekend om zijn pracht en praal. Ze noemden de Franse koning Lodewijk XIV niet voor niets de zonnekoning. Er was veel goud, schitterend kristal en luxe meubelen. Alles was verfijnt; iets waar de Fransen natuurlijk ook om bekend staan. Het behang wat je op de foto ziet heeft die Franse hofsfeer meegenomen naar de éénentwintigste eeuw. Bij een dergelijk design zou je meubels verwachten die ook in deze barokke sfeer gemaakt zijn, maar dit heeft de ontwerper van dit interieur nu net niet gedaan. In plaats daarvan koos hij voor strakke meubels en accessoires. De ''gouden’ lamp, de schaal met glazen en de strakke, minimalistische kast staan perfect voor het prachtige, blauwe behang met de gouden, vitale vormen. De witte muur die links te zien is, heeft daar een aandeel in. Het behang lijkt wel een kunstwerk op een witte wand van een museum! Het is een design waar je veel kanten mee op kunt. Een voorbeeld van authentieke, Franse, adellijke Chique.

Voor meer bijzondere muurdecoratie kun je hier lezen over grafisch design aan de muur!

Welk behang zou jij nu erg graag op je wand hebben?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!