Een Stijlvolle Studeerkamer als Centrum van Kennis en Kunde | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een Stijlvolle Studeerkamer als Centrum van Kennis en Kunde

Stoa. Stoa.
modern  door THE THING FACTORY , Modern
Loading admin actions …

De hedendaagse studeerkamer is geen muffe bedoening, maar een plek waar ontwikkeling en comfort centraal staan. Een goede studeerkamer is dan ook een ruimte dat een stijlvolle interpretatie biedt voor studie en werk en een passend centrum van kennis en kunde vormt. Lees hier hoe dit werkt:

Niets Dan de Kern

Ben jij het type dat zich door niets wil laten afleiden, dan kun je kiezen om je studiekamer op Spartaanse wijze in te richten. Neem een industrieel bureau, met een glazen tafelblad of gewoon een blad van staal, en plaats die in je studeerkamer. Het is handig en esthetisch verantwoord om een stalen boekenkast in deze kamer te plaatsten,  maar je kunt er ook voor kiezen om alle tekst digitaal houden, want dat spaart real life space. Het is natuurlijk wel fijn om voldoende licht te hebben bij het schrijven van een artikel, of wanneer je één van je creatieve concepten aan het uitwerken bent. In die behoefte voorzien deze unieke bureaulampen. Ze hebben een DIY-uiterlijk, de materialen lijken wel van een sloop afkomstig! Dit geeft deze lampen een artistieke twist. Het zijn originele, krachtige werken, tegen de achtergrond van een Spartaanse betonnen muur, die nauwelijks een likje verf heeft gehad. Want deze studiekamer gaat niet over tierelantijnen, over frutsels of opsmuk, maar brengt je direct naar de kern van de zaak, via de weg van het intellectuele, creatieve proces.     

Comfortabel Jezelf Ontwikkelen

van homify

Deze kamer belichaamt het toppunt van comfortabel studeren. Ben je met een onderzoek of creatieve opdracht bezig, en moet je je verdiepen in allerlei studiestof, dan zijn deze witte stoelen en banken een fantastische manier een reis door die benodigde kennis te maken. Lezen en schrijven doe je niet alleen met je ogen, maar juist met je hele lichaam! Daarom is het belangrijk dat je een goede plek voor jezelf weet te creëren waar je optimaal kunt functioneren. Het bureau geeft je de mogelijkheid om een laptop neer te zetten. Ook is er ruimte voor die stapel met boeken, of dat schetsboek waarin je jouw creatieve concepten uitwerkt. De industriële lamp naast de witte stoelen schenkt je fijn licht waardoor je gemakkelijk kunt lezen. De balken aan het plafon dragen bij aan een rustige, rustieke sfeer in deze kamer. 

A Room With a View

Een eenvoudige, sobere inrichting kan heel goed samen gaan met een fijne sfeer. Deze studeerkamer biedt jou de ideale plek om te werken. De verlichting boven je hoofd vult de ruimte met zijn subtiele aanwezigheid. In de avond is dit fijn werken! Overdag biedt het grote raam je het daglicht waarin iedereen toch het liefste werkt. Het eenvoudige retro bureau steekt met zijn donkere kleur mooi af tegen de muren en de vloer, maar correspondeert juist met de kozijnen ervoor. Het bureaublad is nu leeg, maar een metalen laptop zal er niet op misstaan. Ben je een schrijver die liever eerst met de hand schrijft, of nog op een ouderwetse type machine werkt, dan kan dat natuurlijk ook prima, want het bureau vraagt daar wel een beetje om. Het is fijn dat je in deze studeerkamer een goed uitzicht hebt. In de avond als de huizen en straten verlicht zijn, geeft dit een prettige sfeer in de kamer. Je kunt trouwens best een kast tegen de muur zetten, want daarin kun je gezellige souvenirs en interessante, bruikbare boeken zetten. Veel succes!

Vacante Studeerkamer

Deze kamer is het toppunt van sleetsheid, maar dan wel op een zeer stijlvolle manier. Wat direct opvalt zijn de rauwe, ongepolijste muren, waar geen verf of behang meer op zit. De buitenmuur is gewoon te zien! Maar als je goed kijkt, dan zie je dat deze studeerkamer gewoon goed gestileerd is: kijk maar naar de vakkundig ingelegde houten vloer en de nieuwe, industriële kozijnen, die samen met het glas een prachtig raam vormen waardoor het daglicht van de kosmopolitische dag naar binnen valt. Het bureau staat in het midden van een enorme ruimte, vroeger een fabriekshal, nu een laboratorium van kennis en kunde. De lamp ernaast is verstelbaar, wat erg handig is tijdens het werk. De kast is eenvoudig en o zó mooi. Een goede bureaustoel is essentieel om hard te kunnen werken, daarom is deze uiterst stijlvol uitgevoerde stoel een aanwinst voor deze kamer. Het gebeurt nog wel eens dat een fabriekspand leeg komt te staan en voor een prikkie van de hand gaat; dat is het moment om een haalbaar, gedurfd project te starten! Dit vergt natuurlijk een sterke DIY-mentaliteit, maar wie niet waagt die niet wint!  

Hoe ziet je ideale studeerkamer er uit?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!