Volop luxe in een woonboerderij in Noord-Holland | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Volop luxe in een woonboerderij in Noord-Holland

Stoa. Stoa.
luxe woonboerderij Noord-Holland Landelijke huizen van AVEM Architecten Landelijk
Loading admin actions …

We laten je vandaag proeven van de luxe in eigen land. Je zult het niet verwachten maar deze woonboerderij staat toch echt in Noord-Holland. De woning is gerealiseerd door AVEM Architecten, dat is een architectenbureau met een brede ervaring op het gebied van woningbouw. Het is duidelijk dat ze een authentieke locatie, een stolpboerderij, om wisten te toveren tot een resortachtige woonplek. De boerderij moest terugkeren volgens het bestemmingsplan van de gemeente, maar moderne aanpassingen waren wel geoorloofd. Zo kon de moderne woning gerealiseerd worden waarin hedendaagse kleuren de toon aan geven. Toch blijft de historiciteit van de hoeve een belangrijk aspect van de ervaring. Kijk even met ons meer naar de mooie resultaten van de verbouwing. Be inspired!

Zwembad

zwembad woning Noord-Holland Landelijke zwembaden van AVEM Architecten Landelijk
AVEM Architecten

zwembad woning Noord-Holland

AVEM Architecten

We beginnen aan de achterzijde van het huis. Simpelweg omdat de moderniteit hier volledig tot zijn recht komt. Het zwembad is natuurlijk een luxe die niemand zichzelf zou willen ontzeggen indien het mogelijk was deze te realiseren in een privé buitenruimte. In deze tuin biedt het bad de bewoners het nodige vertier en ontspanning, zeker de kinderen zijn er dol op. Achter het terras met de ligstoelen vinden we en veranda, waarvan de kolommen er een mooie ritmiek op na houden. De veranda heeft zelfs verwarmingselementen in het plafond! Vanuit je luie stoel bij het zwembad kijk je uit over de weilanden rond het huis. Dan weet je even weer waar je bent: in het Nederlandse landschap. Expert die je ideale buitenruimte kunnen realiseren vind je hier.

Details

entreeportaal woning Noord-Holland Landelijke huizen van AVEM Architecten Landelijk
AVEM Architecten

entreeportaal woning Noord-Holland

AVEM Architecten

Kijk met ons mee naar de details, deze omvatten zowel het verleden als het heden. De gebruikte materialen zijn hout en steen, waarbij beiden door een hedendaags kleurenpalet gekenmerkt worden. Met deze materialen en kleuren wordt de moderne look gecreëerd die gewenst was door de bewoners. Ondanks alle modernisatie keert de archetypische vorm conform de eis van de gemeente terug. Bij binnenkomst zul je zien dat alle leefruimten op de begane grond te vinden zijn, daarbij is een open interieurconcept gehanteerd zodat de bewoners binnen een sterke beleving van de eenheid van de ruimte hebben.

Hal

entreehal woning Noord-Holland Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van AVEM Architecten Modern
AVEM Architecten

entreehal woning Noord-Holland

AVEM Architecten

Het moderne kleurenschema wordt binnen gehandhaafd en zorg hier voor een lichte ambiance. De wenteltrap neemt ons mee naar de eerste verdieping en is als een sculpturale, lichte geste in de ruimte. Het is de entree die alle verschillende ruimte samenbindt, daarbij speelt de vide een grote rol, want deze bestrijkt drie bouwlagen. Een mooie transparantie en verbinding tussen de verschillende ruimte is dan ook in het interieur van de villa merkbaar. In deze ruimte wordt tevens het concept van duurzaamheid concreet gemaakt door de bijzondere verwarmingstechniek waarmee de ruimte behept is, deze wordt namelijk op temperatuur gebracht door aardwarmte die van 160 meter diepte uit de aardkorst naar boven wordt geleid door 8 speciaal voor dit doel geslagen putten.

Gezelligheid

woonkamer woning Noord-Holland Moderne woonkamers van AVEM Architecten Modern
AVEM Architecten

woonkamer woning Noord-Holland

AVEM Architecten

Op de begane grond vinden we de woonkamer, waar we diverse prachtige ontwerpen aantreffen: een natuurstenen open haard, een minimalistische ietwat massieve salontafel en comfortabele sofa´s om heerlijk op neer te ploffen. De oude stolpboerderij is een moderne woonvilla geworden waarin een grote gezelligheid heerst. Het is de mix van stijlen in deze woonkamer – minimalisme (tafel) Scandinavisch (lichte wanden, sofa) mediterraans (de open haard)- die de ambiance hier zo prikkelend en levendig maakt. Ideeën voor je woonkamer kun je hier vinden.

Thuisbioscoop en bar

bar/speelruimte woning Noord-Holland Moderne mediakamers van AVEM Architecten Modern
AVEM Architecten

bar/speelruimte woning Noord-Holland

AVEM Architecten

De modern woonboerderij ( we mogen het ook best een villa noemen) heeft zelfs een eigen thuisbioscoop en een bar. Nu kun je je vrienden en familie uitnodigen om samen bij jou thuis uit te gaan. Er is ruimte zat, de verlichting is fantastisch en er is volop vertier. We werpen hier een blik in de thuisbar waar al die gezellige uren beleefd kunnen worden. De inrichting van deze bar past natuurlijk precies in het moderne totaalconcept van de woonboerderij, je hoeft alleen maar te letten op de strakke barkrukken en je weet direct wat we bedoelen. In een bar kan een pooltafel niet ontbreken. Hier kun je heerlijk genieten van een spannend spel. 

Platte daken zijn cool. Hier zie je de voorbeelden.

Wat vind je van dit droomhuis? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!