Kunst die zwierig danst, verhalen vertelt en je blijft verbazen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Kunst die zwierig danst, verhalen vertelt en je blijft verbazen

Stoa. Stoa.
modern  door Florence Hombecq, Modern
Loading admin actions …

De moderne kunst heeft haar intrede in ons hedendaagse interieur gedaan. De scheiding tussen hoge- en lage kunst, of kunst en commercie, lijkt verdwenen te zijn. Veel kunstenaars durven nu ook kunstwerken voor het creatieve, wereldbewuste interieur te maken. Zo ontstaat kunst dat niet alleen mooi is, maar ook verhalen vertelt en blijft verbazen met zwier, dans en creativiteit.

Hedendaagse Zwierigheid

Deze sculptuur is een goed voorbeeld van deze nieuwe stroming binnen de (interieur)kunst. Het dansende paar geeft een vrolijke noot aan je interieur en is thematisch ook erg interessant. Want waar gaat het beeld over? Over een ontluikende liefde? Of het harmonieus samen gaan van twee gedachtes? Dat mag de beschouwer van het werk zelf  invullen! Het kleurrijke werk heeft een bepaalde intensiteit over zich die zeker spraakmakend zal zijn binnen je interieur. Het vertrek op de afbeelding is door zijn lage plafon en de natuurstenen muur welhaast mediterraans te noemen. Maar ook in een gestileerd of strak interieur staat deze sculptuur fantastisch.

´Schilderachtige´ Accessoires

van CAM DUP Eclectisch

Je moet er wat fantasie voor hebben, maar deze grappige accessoires doen sterk denken aan het surrealistische werk: ´Le Déjeuner en fourrure´(1936 ) van de kunstenaar Méret Oppenheimer. Oppenheimer wilde met zijn werk het alledaagse karakter van het theekopje, schotel en lepeltje, combineren met de dierlijkheid van de vacht. De vrije associatie die we allemaal kennen uit onze dromen stond centraal binnen de surrealistische kunststroming, die een tegenbeweging bood tegen het denken dat alleen maar kijkt naar harde cijfers en mensen ziet als radertjes in een geheel. Het zachte van de droom tegen het harde van het getal. Deze kleurrijke objecten lijken een zelfde logica te volgen als het theekopje van Oppenheimer. Het gebreide wollen omhulsels maken deze verfpotten niet nuttig in de normale zin van het woord. Oke, misschien hebben ze dan geen nut, maar zeker wel een´zin´, want ze geven een vrolijke, artistieke en ook wel conceptuele touch aan je interieur. 

Gevouwen Kunstlicht

Weet je nog dat je vroeger op de lagerschool les kreeg in het vouwen. In het begin was het nog wel lastig om recht te vouwen, maar als het je eenmaal lukte dan ging je het resultaat thuis trots laten zien. De kunstenaar van dit werk is als het ware teruggegaan naar zijn jeugdherinneringen en heeft daaruit dit ´naïeve´werk gemaakt. Ja, naief in goede zin van het woord natuurlijk, namelijk eenvoudig, ongekunsteld, natuurlijk en ongedwongen. De kunstenaar heeft deze naïeve mentaliteit laten zien in dit werk, dat deze mentaliteit in zich opgenomen heeft. Het licht van dit geometrische dier zal een speelse invloed in je interieur hebben. Je ziet dat de lamp past in een vintage design, maar vanwege zijn abstracte vorm matcht hij ook goed met een industrieel of modern design.

Het Franse Chanson Vereeuwigd aan de Wand

van Brixels

De bekende Franse Chansonnier Serge Gainsbourg leeft nog steeds in de harten van het grote publiek, naast internationale iconen als Marilyn Monroe, James Dean, Kurt Cobain en Jim Morrison staat hij symbool voor een artistieke, glamoureuze levenshouding. Kunstenaars worden geïnspireerd door iconen als Gainsbourg en dit levert vervolgens geweldige kunst op. Dit werk volgt een artistieke procedé, dat overigens ook bij de oudere impressionistische schilderkunst gebruikt werd, waarbij het werk zo gemaakt wordt dat het van dichtbij wazig is en grof van structuur, maar van ver af juist duidelijk en helder oogt. De kunstenaar Stefan Sacherer heeft dit mozaiek in zijn geheel uit Lego vervaardigd en dit maakt het tot een uniek werk voor je interieur.

Eclectisch Beeldje

De populaire eclectische kunststroming legt zich niet vast aan een strak omlijnde stijl. Kunstenaars die eclectische werken maken zoeken telkens naar speelse  vormgeving. Het is niet verwonderlijk dat ze daarbij vaak aansluiten bij de smaak van het hedendaagse publiek dat van interessante werken houdt. Dit beeldje heeft het silhouet van een matroejska, maar verdere uitwerking is duidelijk anders. Het kleurgebruik en het vosje als accessoire geeft het beeldje een kinderlijke onbeholpenheid. De proporties kloppen niet, maar dat maakt het beeldje ook zo grappig. Wat bedoelt de kunstenaar met dit werk? De conceptuele lading van het werk mag je zelf uit dit beeldje destilleren!


Keith Harring Meets Cobra

Kennen we het werk van Keith Haring nog? En kunnen we ons de Cobra kunststijl nog voor de geest halen, de stroming die werdt gekenmerkt door vrije vorm en kleur expressie, waarin kunstenaars als Constant Niewenhuys zochten naar de bron van alle creatie om vandaar uit te werken? Dit werk te zien als een combinatie tussen het werk van Haring en Nieuwenhuys, namelijk de eenvoudige stilering van de eerste met de kleur en vorm associaties van de laatste. Het beeldje is een explosie van kleur en ruimtelijke vrijheid. Het past goed in een interieur waar veel licht te vinden is en waarbinnen de dominante kleuren rustig zijn. Het gaat gewoon over vrolijk zijn en doen waar je goed in bent. Het kan je van alles vertellen, want dat is de kracht van de vrije associatie.

Wat is jouw favoriete kunststroming?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!