Bijzondere Design Zetels | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bijzondere Design Zetels

Stoa. Stoa.
van Laboratorio SD Eclectisch
Loading admin actions …

In dit artikel gaan we inspiratie opdoen door middel van unieke design zetels. Diverse ontwerpstijlen komen voorbij waarbij een bijzondere fusie tussen oud en nieuw, creatief en gedurfd design de boventoon voert. 

Een Oude Bekende in een Nieuw Jasje

modern  door OAKLAB, Modern

De ontwerpen van de meubelmaker en architect Gerrit Rietveld zijn een unieke bijdrage aan de moderne architectuur en het eigentijds design. De stoel die je hier ziet is een eigentijdse vertaling van de wereld beroemde ´Rood-blauwe stoel´van Rietveld. In tegenstelling tot het abstracte, geometische ontwerp van de Rietveld stoel heeft het eigentijdse ontwerp op de afbeelding een natuurlijke uitstraling. Deze laatste stoel nodigt je uit om heerlijk onderuit te gaan zitten, en dat is een opvallend verschil met de stoel van Rietveld. Door zijn eenvoudige vorm en subtiele uitvoering kun je hem goed in uiteenlopende interieurs plaatsen.

Organisch Abstract

modern  door homify, Modern

Een stoel is meer dan een zitvlak. Het is een meubelstuk dat jouw hoort te dragen, en we weten allemaal hoe het is als een stoel dit niet doet. Dan raken we lichamelijk uit balans. Dit ontwerp lijkt qua´ligging´in de ruimte erg op de vorige stoel, maar dit ontwerp heeft een organische, abstracte vormgeving, want de ´lijn´ van het ontwerp is niet geometrisch strak, maar lijkt met de hand getekend. De stoel geeft je echt de sensatie dat je boven de grond zweeft en is door zijn rondingen erg comfortabel. De abstracte vorm geeft jou de mogelijkheid om met je interieur te experimenteren, want deze vorm is erg tolerant en maakt snel vrienden met andere vormen. Zoals je ziet is de stoel goed te combineren met strakke, design objecten, zoals de prachtige zwarte lamp, maar ook met meer klassieke elementen, zoals die prachtig afgewerkte deur, de antieke kast en een licht houten pakketvloer. Een unieke aanwinst voor elk interieur!

Sitting Cube

modern  door Designer, Modern

Sinds mensenheugenis zijn er kranten, en hoewel de digitale media aan terrein gewonnen hebben, is de krant nog steeds in leven. Wij zijn op een bepaalde manier emotioneel verbonden met dit medium, en dat is niet zo verwonderlijk, want we hechten ons aan datgene wat we dagelijks ziet. Kunst en design gaan natuurlijk heel sterk over emotie, en daarom zien we de krant tegenwoordig terug in hedendaags design. Luca Olivero is de ontwerper van deze stoel en heeft met dit werk uitdrukking gegeven aan zijn voorliefde voor het inmiddels populair geworden krantenthema. De  de stoel heeft een collageachtig uiterlijk. Bij een collage gebruikt men diverse twee dimensionale materialen uit diverse bronnen om een spannend nieuw artistiek geheel te maken. Het kleurenpalet van deze stoel vraagt om een rustige ondergrond, zoals je ziet gaat de stoel goed samen met het grijze kleed. Wil je een interieur echt mooi maken, zoek dan altijd naar dat gevoel van harmonie. Jij kunt dit het best!

Multifunctionele Zetels

We kennen hem nog wel van vroeger: de oud-Hollandse krantenbak, maar tegenwoordig is hij niet vaak meer in interieurs te vinden, behalve misschien in creatieve vintage interieurs! In dit geval lijkt de ontwerper geïnspireerd door het concept van de krantenbak; hij heeft hier een geheel nieuwe draai aan gegeven.Je kunt deze zetels heerlijk
voor het raam zetten om een tijdschrift of krantje te lezen, en als je klaar bent berg je de lectuur op in het handige, driehoekige opbergvak. Deze krukjes zijn op en top design en hebben een uniek ontwerp. Grijs en wit stemmen ons rustig, dringen zich niet op en gaan goed samen met fleurige kleuren.

Gedragen door een Hemel vol Sterren

Wat een ongelooflijk gedurfd design, en wat een treffend voorbeeld van culturele recycling. De stoel heeft een onderwerp dat gebaseerd is op het schilderij: ´De Sterrennacht´dat in 1889 gemaakte is door de Nederlandse schilder Vincent van Gogh. Van Gogh was een religieus mens, en sommige kunstcritici zeggen dat hij met dit schilderij de bovennatuurlijke pracht van de kosmos wilde uitdrukken. De stoel is zo eigenzinnig dat hij niet in elk interieur te plaatsten is, maar dat hoeft ook niet, want hij hoort thuis in een excentriek, artistiek of gedurfd interieur. Jouw interieur?

Klassiek en Modern

Bernhardt Design van homify
homify

Bernhardt Design

homify

Soms zie je treffende, succesvolle voorbeelden van oud versus jong. Dit is zo´n geval, want de donkere, Engelse houtsoort die soms oubollig aan kan doen, is prachtige bewerkt en wordt erg leuk gecombineerd met de fleurige kleuren die het hedendaagse design kenmerken. De vorm van de stoelen is zacht waardoor ze een fijn aura hebben. Deze stoelen geven jouw interieur zeker een erudiet en vrolijk uiterlijk. En ze zitten heerlijk door de zachtheid van die subtiele kussentjes!

Futuristisch en Comfortabel

Deze stoel combineert strak design met zachte comfort. Als je naar het ontwerp kijkt zie je dat sommige lijnen doen denken aan de´Rood-blauwe stoel´van Rietveld, want ze zijn abstract en hoekig. Het originele van deze hedendaagse stoel zit hem in de kleine details die het meubelstuk een natuurlijke twist geven, zoals dat houtsnijwerk aan het vooraanzicht van het zitvlak, dat heeft wel wat weg van een tak! De zachte, comfortabele kussens maken de stoel uitermate geschikt om lekker in te zitten. De stoel staat prachtig in interieurs die gekenmerkt worden door een licht kleurenpalet. Het is een bijzonder ontwerp voor een unieke woonbeleving.

Voor meer bijzondere zitmeubels kun je hier verder lezen over en kijken naar opvallende stoelen, krukken en banken!

Wat was jouw laatste inspirerende aankoop?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!