Een klassiek huis met mooie indeling op de Veluwe | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een klassiek huis met mooie indeling op de Veluwe

Johan van Dijk Johan van Dijk
Villa Veluwe van Woon Architecten
Loading admin actions …

Ben je gek op bossen, maar houd je ook van ruimte en prachtige kleinschalige historische steden en dorpen? Dan is de Veluwe echt iets voor jou! Met grotere steden als Arnhem, Nijmegen en Utrecht binnen handbereik kun je hier heel erg mooi landelijk wonen. Vaak zijn er nog bouwkavels te verkrijgen waar je een schitterende droomwoning kunt bouwen. De (toekomstige) bewoners van dit huis hebben gekozen voor een prachtig klassiek huis. En niet alleen de buitenkant is klassiek, ook in het interieur zijn prachtige authentieke houten constructiedelen te zien. Ben je benieuwd hoe dit geheel er uit is komen te zien? Reis dan mee naar Gelderland om het werk van de experts van Woon Architecten te bekijken.

Kleine kasteelboerderij

Villa Veluwe van Woon Architecten
Woon Architecten

Villa Veluwe

Woon Architecten

Hoe moet je dit huis nou precies omschrijven? Vraag het een aantal van onze redacteuren en je zult hele verschillende antwoorden krijgen. In dit geval houden we het op een kleine kasteelboerderij. Of zou jij een andere omschrijving weten te bedenken? Wat we zien is een nieuwbouwhuis vermomd als oude woning. En dat het een nieuw huis is, geeft net wat meer vrijheid voor een architect dan in het geval van een verbouwing van een huis dat een monument is. We gaan een rondje maken om te kijken wat er allemaal te zien valt.

Authentieke bouwmaterialen

Villa Veluwe van Woon Architecten
Woon Architecten

Villa Veluwe

Woon Architecten

In de inleiding gaven we al aan dat er authentieke bouwmaterialen zijn gebruikt en dat kun je hier op de overloop heel erg mooi zien. Waar veel nieuwbouwwoningen een stalen constructie krijgen, of waar gekozen wordt voor een houtskelet dat niet zichtbaar is, kun je hier een dak zien dat op een wijze is gebouwd zoals in dit gebied vele honderden jaren de norm is geweest. Het geeft gelijk al ontzettend veel sfeer.

Leistenen dak

Villa Veluwe van Woon Architecten
Woon Architecten

Villa Veluwe

Woon Architecten

Heb je wel eens van leistenen gehoord? In dit geval kun je een leistenen dak zien. Dit is eigenlijk een soort van natuurlijke dakpan. En aangezien het in het oosten van Nederland vaker als dakbedekking wordt toegepast, is het hier helemaal op z’n plek.

Een impressie

Villa Veluwe van Woon Architecten
Woon Architecten

Villa Veluwe

Woon Architecten

Toen deze foto’s binnenkwamen was het huis nog niet helemaal af. Maar om ons toch alvast een indruk van het eindresultaat te geven, heeft de architect een paar mooie digitale tekeningen van de toekomstige situatie meegestuurd. Wat hier opvalt, is hoe leuk een overloop in een type huis als dit kan zijn. Zeg nou zelf, dit is toch een ontzettend sfeervolle plek? Zeker het modern-industriële tintje dat is toegevoegd in de vorm van het traphek zorgt voor een extra dimensie.

Moderne keuken

Villa Veluwe van Woon Architecten
Woon Architecten

Villa Veluwe

Woon Architecten

Met de keuken zou je in principe nog alle kanten op kunnen, maar het is de bedoeling dat dit een relatief moderne keuken gaat worden. En waarom ook niet? Dat de buitenkant van het huis een klassieke uitstraling heeft, hoeft nog niet te betekenen dat de binnenkant dat ook moet krijgen. Een fraaie eclectische balans vinden is dan vaak het mooiste. Deze keuken past perfect bij dat beeld, zeker in combinatie met de ramen die er toch wel erg authentiek uitzien, ook aan de binnenkant.

Flexibele indeling

Villa Veluwe van Woon Architecten
Woon Architecten

Villa Veluwe

Woon Architecten

Dit huis zou eigenlijk als een standaardontwerp kunnen worden uitgevoerd. Kijk maar eens naar deze plattegrond en je ziet duidelijk dat je relatief eenvoudig ruimtes met elkaar om kunt gaan wisselen. Het enige wat in zo’n geval moet gebeuren is er voor zorgen dat de leidingen op de juiste plekken komen te liggen. Als jij nou heel erg geïnteresseerd bent in een huis als dit, dan zou je ook al zelf je schetsen op papier kunnen zetten. Wie weet eindig je dan wel in net zo’n mooi huis als dit!

Wil je meer klassieke wooninspiratie tot je nemen? Bekijk dan ook dit prachtige huis.

Zou jij dit huis wel zien zitten? Laat ons jouw woonwensen weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!