7 ideeën om je slaapkamer aantrekkelijker te maken

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

7 ideeën om je slaapkamer aantrekkelijker te maken

Johan van Dijk Johan van Dijk
 Slaapkamer door 3L, Arquitectura e Remodelação de Interiores, Lda,
Loading admin actions …

De slaapkamer is vaak het ondergeschoven kindje van het huis. Je hebt vast plannen genoeg om er iets leuks van te maken, maar als het er op aankomt dan beschouw je het toch voornamelijk als een ruimte waar je de ogen alleen maar sluit. En dat is zo ontzettend jammer, want een slaapkamer kan ook een ruimte zijn om je overdag lekker terug te trekken. Voor een dutje, een meditatie of om even lekker met je benen omhoog tv te kijken. Om je slaapkamer wat aantrekkelijker te maken, hebben we 7 voorbeelden van diverse experts verzameld. Laat je lekker inspireren!

1. Contrasterende kleuren

Een beetje contrast op het gebied van kleur, kan een enorme impact op je slaapkamer hebben. Kijk hier maar eens goed rond. Twee verschillende kleuren op tegenoverliggende muren zorgen al voor een grote dynamiek. Voeg daar nog eens wat kleurige kussens aan toe en je hebt een zeer fleurig geheel. En zo’n stoere loper over het bed maakt het helemaal af.

2. Nieuw behang

Als je denkt dat een kleurtje op de muur niet voldoende is voor je huis, dan moet je zeker overwegen om wat leuks met behang te gaan doen. Het geeft een wat ‘drukker’ effect dan muurverf, maar kan wel heel veel extra sfeer in de ruimte brengen. En in zo’n eclectische omgeving als deze, waar moderne en klassieke elementen overduidelijk aanwezig zijn, is dat al helemaal een heel erg groot succes.

3. Voeg details en accessoires toe

Het toevoegen van wat kleinere details en accessoires kan ook een totale verandering van de beleving van je slaapkamer betekenen. Neem nou dit ontzettend leuke glazen plankje met bijpassende kleine trolley. Het zijn maar details, maar ze zorgen voor zo ontzettend veel sfeer. Een bosje bloemen, een leuke stompkaars, een fotolijstje en een paar mooie opbergdozen maken het helemaal compleet.

4. Werk met kleur

 Slaapkamer door Spacemakers,
Spacemakers

Casa Borba

Spacemakers

Bij de eerste slaapkamer zagen we de contrasterende kleuren al, maar je kunt nog een stapje verder gaan dan dat. Door heel veel verschillende kleuren te combineren kun je een heel spectaculair effect bereiken. In dit geval grenst het haast een beetje aan kitsch, maar dat zorgt wel voor een zeer spannend beeld. En ook hier maken een paar kleine accessoires weer het grote verschil.

5. Vloerkleed en bureau

We hebben al wat meerdere kleine details en accessoires voorbij zien komen, maar je kunt ook wat meer opvallende elementen toevoegen om je slaapkamer aantrekkelijker te maken. Neem nou dit vloerkleed en het bureau met bijpassende stoel. Al zou je de stoel bij wijze van spreken alleen voor de sier gebruiken, het voegt al zo veel extra toe aan je slaapkamer. En een vloerkleed is naast mooi ook vooral heel erg comfortabel: je hebt nooit last van een koude vloer als je met je goede been uit bed stapt!

6. Badkamer en slaapkamer ineen

 Slaapkamer door homify,

Je ziet wel vaker dat van de badkamer en slaapkamer één geheel gemaakt wordt. Ook daar moet je van houden, maar het effect is vaak wel heel erg spectaculair. We moeten ook toegeven dat je daar over het algemeen wat meer geld voor uit moet gaan geven, maar als je dat eenmaal hebt gedaan heb je werkelijk waar een droomslaapkamer.

7. Werk met hout

Hout (of tenminste een houtmotief) is het overheersende element in deze slaapkamer. Ook weer zo’n leuk idee om een slaapkamer een heel uniek uiterlijk te geven. Wat je er ook van vindt, het is in ieder geval wel heel erg warm en gezellig op deze manier.

We hopen dat je met deze mooie voorbeelden uit de voeten kunt. Voor meer inspiratie verwijzen we je graag naar dit overzicht.

Welke slaapkamer vind jij het mooist? We horen het graag van je!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!