De mooiste wandverlichting voor buitenshuis

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

De mooiste wandverlichting voor buitenshuis

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Tuin door Bolz Licht und Wohnen · 1946
Loading admin actions …

Net als elk ander deel van je huis, is het design van de tuin en de ruimte rondom je huis ook belangrijk. Door middel van de juiste buiten verlichting maak je van de ruimte rondom je huis een uitnodigende plek om ook in de avonduren te ontspannen. Op homify vind je ontzettend veel inspiratie om je eigen droomhuis- en tuin te creëren. Mocht je er zelf niet helemaal uit komen? Ook daar is aan gedacht want binnen een aantal clicks vind je de perfecte expert om jou te helpen. Buitenverlichting komt in alle soorten en maten maar in dit Ideabook nemen we je mee naar de sfeervolle wereld van mooie wandverlichting. Van simpele spots tot lantaarns en echte eyecatchers in dit artikel zie je een aantal mooie opties voorbij komen. 

Kijk mee en laat je inspireren door de wandverlichting op onderstaande foto's! 

Gekleurde wandverlichting voor buiten, op Ibiza

 Balkon, veranda & terras door Ivan Torres Architects
Ivan Torres Architects

Vivienda unifamiliar en Ibiza

Ivan Torres Architects

We starten dit Ideabook met een mooi plaatje. Bovenstaande foto, met wandverlichting voor buiten, is genomen op Ibiza en gerealiseerd door Ivan Torres Architects. We zien een trap die op een moderne en sfeervolle manier verlicht is. Er is hier gekozen voor wandverlichting met strakke vormen en diverse kleuren. Op de achtergrond zien we dat er gebruik is gemaakt van wandverlichting in een fuchsia kleurtje die extra mooi uitkomt met het strakke, witte design van de omliggende architectuur. 

Wandverlichting met dubbele spots

De buitenkant van dit pand is prachtig verlicht door middel van spotjes die zowel aan de onder- als bovenkant licht schijnen. Deze wandverlichting zorgt voor een stijl- én sfeervol effect. Deze lampen zijn ideaal voor als jij je woning net iets extra's wilt geven. Op de foto zien we een pand dat redelijk grote, strakke stenen heeft maar deze lampen zijn natuurlijk ook erg mooi op een bakstenen muur. Een muur met kleinere stenen zorgt er weer voor dat deze wandverlichting een meer industriele look krijgt. 

Creatief met wandverlichting

Op de bovenstaande foto zien we nogmaals het bijzondere effect van wandverlichting met dubbele spotjes. Links op de foto, bij de voordeur is gekozen voor een redelijk simpele lamp, puur voor de functionaliteit. Op de andere wand zien we het effect van meerdere lampen bij elkaar. Met dit type wandverlichting is het heel gemakkelijk om op je eigen manier een kunstwerk op je muur te maken. Zou jij wandverlichting op deze manier toe passen rondom je huis? Wij zijn fan!

Een close-up van de dubbelzijdige wandverlichting voor buiten

Even een close-up van de dubbelzijdige wandverlichting zoals we die zagen op voorgaande inspiratie beelden. We zien hier dat de spotjes op een strakke en moderne manier vorm zijn gegeven. De combinatie van staal met hout op een bakstenen muur geeft het geheel een ietwat industriële look. Natuurlijk komt dit type wandverlichting in een variatie aan kleuren, vormen, materialen en formaten dus er zal zeker ook een perfecte lamp voor jou tussen zitten! 

Romantische wandverlichting voor buiten

Ben je op zoek naar een echt romantische manier om je tuin te verlichten? Misschien is deze kandelaar een leuk idee voor bij jou thuis! Dit alternatieve type wandverlichting voor buiten is goedkoop en geeft je tuin geweldig veel sfeer. Kies voor een strakke, witte kaars of ga juist eens voor een bijzondere kleur. Ook deze wandverlichting heeft een industriële look, kenmerkend voor de designs van het team van experts bij Robers-Leuchten GMBH & CO. Met dit type wandverlichting voor buiten kun je diverse stijlen creëren, afhankelijk van de kleur en stijl kaars die je kiest. 

Een lantaarn als wandverlichting, maar dan anders

Tuinhuis met schommel:  Tuin door House of Green
House of Green

Tuinhuis met schommel

House of Green

Deze tuin is ontworpen door tuinarchitect Sanne van House of Green, en is uitgevoerd in samenwerking met Heijbers & Verkleij hoveniers. Bij het maatontwerp van deze achtertuin in Den Haag stonden een aantal wensen centraal, waaronder een eigentijdse stijl passend bij het interieur van de woning. De oubollige tuin is omgetoverd naar een modern paradijsje, uitermate geschikt voor kinderen. Op deze foto zien we wederom de lantaarn als wandverlichting voor buiten terug. Als je goed kijkt verschilt hij toch iets met die van de voorgaande foto. Deze wandverlichting wordt namelijk niet verlicht met een kaars maar door middel van een gloeilamp. De lamp heeft een modern, industriële look, perfect passend bij de rest van tuinontwerp. Erg gaaf! 

Wandverlichting buiten op een stadsbalkonnetje in Den Haag

Terrace by night:  Terras door House of Green
House of Green

Terrace by night

House of Green

De professionals van House of Green hebben een complete terras make-over gerealiseerd op dit balkon midden in Den Haag. De gekozen wandverlichting geeft een bijzonder effect op de muur. Vooral in combinatie met de extra verlichting in de plantenbakken en de warme houten vloer vormt dit een perfect samenhangend geheel. 

Meer inspiratie voor verlichting bij en voor houten terrassen in dit Ideabook

Warme wandverlichting op dit tropische dakterras in Tilburg

Zeven hoog ontspannen in Ibiza stijl:  Terras door Studio REDD exclusieve tuinen
Studio REDD exclusieve tuinen

Zeven hoog ontspannen in Ibiza stijl

Studio REDD exclusieve tuinen

Het tropische dakterras op bovenstaande foto is ook een project van Nederlandse bodem. Dit geweldige dakterras is van alle gemakken voorzien. Zo vind je er een heerlijke jacuzzi, een schaduwdoek en diverse soorten beplanting. Zoals misschien wel een beetje te zien is heeft het team van Studio Redd Ibiza als inspiratie voor dit mooie project genomen. De woning is erg modern en de buitenwanden hebben een koele ondertoon, erg verrassend is dan ook de warme wandverlichting die we op deze foto terug zien. Door het contrast van koele en warme tinten komt deze wandverlichting extra mooi tot zijn recht. 

Meer bijzondere wandverlichting voor buiten

De wandverlichting op bovenstaande foto is erg bijzonder! Het lijkt op de perfecte combinatie van staande tuinverlichting en verlichting voor aan de muur. Een buiten lampje als deze doet ook denken aan de fakkels die heel vroeger werden gebruikt om wanden en gangen te verlichten, en hier zien we de geëvolueerde versie, helemaal van deze tijd. Dit type wandverlichting voor buiten staat erg mooi bij moderne en industriële woningen. Wat vindt jij?

Wandverlichting geplaatst op lage muurtjes

Dat wandverlichting buiten niet alleen toegepast wordt op hoge muren en wanden zien we op deze foto. Er is gebruik gemaakt van kleine spotjes met wit licht die een deel van de lage muur als de grond verlichten. Ideaal om de zichtbaarheid en afbakening van deze tuin in de avond te vergroten. De minimalistische wandverlichting zorgt voor een moderne look buiten, die volledig past bij de architectuur op de achtergrond. 

Tot zo ver de inspiratie op het gebied van wandverlichting voor buiten. We hopen dat je genoeg ideeën hebt opgedaan voor het creëren van jouw perfecte tuin, of wellicht zijn een paar aanpassingen qua verlichting al voldoende? Wil je meer inspiratie op het gebied van tuinen, bekijk hier dan meer foto's. 

Wat vind jij van de wandverlichting in dit Ideabook? Misschien heb je andere goede ideeën om met verlichting meer sfeer in je tuin te brengen? Laat...
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!