7 tips voor smaakvolle en minimalistische decoratie in huis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 tips voor smaakvolle en minimalistische decoratie in huis

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Tarimas de Autor Modern
Loading admin actions …

Wil jij je passie voor jouw interieur te laten zien? Wil je weten hoe je kunt kiezen tussen de ene stijl en de andere en altijd de juiste beslissing nemen? Wil je verschillende accessoires en design elementen combineren maar weet je niet precies hoe? Je bent waarschijnlijk een liefhebber van decoratie en design maar soms missen we de kennis en ervaring om dit op de juiste manier te doen. We willen graag die unieke en gezellige sfeer creëren maar het wordt helaas toch vaak een wat rommelig en ongebalanceerd geheel. De sleutel zit hem in de kleine details. In dit artikel van vandaag op homify geven we je een aantal van die sleutels zodat ook jij die prachtige gebalanceerde en unieke look kunt neerzetten in ruimtes met accessoires en decoratie. Neem een paar minuten de tijd en laat je transformeren tot interieur designer van je eigen huis!

De entree is fundamenteel

Je zou er waarschijnlijk niet direct aan denken maar de hal is de eerste plaats die je ziet wanneer je een huis binnenkomt. En we weten: de eerste indruk is allesbepalend. Hier kun je dus direct beginnen met het tonen van die mooie sfeer in je huis en jouw vaardigheden op het vlak van decoratie en passie voor design tonen. Om optimaal te profiteren van deze ruimte kun je het beste één stijl kiezen voor de meubels en materialen met een goede ruimte-indeling en gebruik van het licht zodat een mooi harmonieus geheel ontstaat. Deze foto toont zo'n interieur met die perfecte balans. En zie hoe ook alle accessoires qua kleur en materialen in het geheel passen. De kunst is om met weinig items de sfeer optimaal naar voren te laten komen.

Gebruik zachte tinten voor een frisse sfeer

Met kleur kun je veel meer doen dan alleen een muurtje verven. Kleur is allesbepalend in je interieur en de mogelijkheden zijn legio. Heb je een vrij neutraal interieur? Kies dan voor een mooie zachte kleur als accent die je laat terugkomen in een aantal items zoals hier in de stoelen en het behang. Een accentkleur kun je niet alleen laten terugkomen in de muur, kaarsen of kussens maar probeer eens wat anders zoals een meubelstuk, de trap, een deur, keukenkastjes, lamp voor een wat meer verrassend effect. Zachte kleuren brengen warmte en zachtheid in het interieur en zijn bovendien zeer on trend. Ze geven een frisse en delicate aanblik. Denk er ook aan om het kleurenpalet op elkaar af te stemmen, oftewel te kiezen voor een aantal vaste kleuren en deze op diverse manieren te laten terugkomen in de ruimte. Zo ontstaat balans en harmonie.

Gebruik stoffen om sfeer en samenhang te creeren

Bij stoffen denken we meestal aan een paar kussentjes voor op de bank en dat de keuze hiervan niet zo belangrijk is. Nee dus!  Een specifieke selectie van gordijnen, tapijten, de stoffering  van je bank en zelfs een tapijt op de muur zijn zeer belangrijk om een specifiek karakter aan een ruimte te geven. En niet alleen dat; deze accessoires zijn ook in staat om de stijl en de inrichting van een interieur te verbeteren. Ook hier is het belangrijk om je keuzes te maken binnen het gekozen kleuren- en materialenpalet dat je hebt gekozen voor de ruimte. Zet eerst de basis in de ruimte neer met de vloeren, muren en meubels en kies pas daarna de stoffen om die unieke touch toe te voegen aan de ruimte.

Plaats wat planken aan de muur

In decoratie is het een vergissing om te denken dat je huis een verzamelplaats is voor allerlei accessoires die je spontaan koopt of cadeau hebt gekregen. Decoratie is een zorgvuldige keuze die de stijl en sfeer van de ruimte ondersteunt. Vul daarom de kastjes, ruimtes en planken met de meest relevante objecten van emotionele of decoratieve waarde zodat je persoonlijkheid en jouw smaak toevoegt aan de ruimte. Deze foto is een goed voorbeeld van de juiste minimale decoratie in dezelfde kleur en stijl als de badkamer. Zo wordt de badkamer extra mooi in plaats van rommelig en onoverzichtelijk!

Onderschat het belang van verlichting niet

Ook verlichting speelt een belangrijke rol in het creëren van een comfortabele en stijlvolle ruimte. We hebben het dan over plafondverlichting en wand- en vloerverlichting met traditionele, moderne of designlampen. Wanneer je verlichting in het basisontwerp meeneemt en een verlichtingsplan maakt, kunt je de geometrie van je huis verbeteren en bepaalde kenmerken zoals een meubelstuk of schilderij accentueren. Wanneer je kiest voor iets anders dan de traditionele en puur functionele verlichting kun je indrukwekkende effecten bereiken en zal de hele omgeving winnen aan verfijning en aandacht voor details.

Wat te doen met kleine ongebruikelijke ruimtes?

Soms heb je een type woning waarbij je niet de luxe hebt van een eigen tuin. Ofwel omdat er geen open ruimtes beschikbaar zijn zoals op een flat, ofwel omdat de woning niet groot genoeg is. Er is echter een oplossing die inmiddels een zeer populaire optie aan het worden is: maak een wintertuin in een kleine overgebleven interne of externe hoek. In deze kleine ruimte kun je een prachtige binnentuin maken met een mooie compositie van potten met planten, bloemen en struiken waarmee je zelfs in de kleinste ruimte het gevoel van een natuurlijke omgeving kunt neerzetten. Deze groene elementen geven veel kracht en karakter aan je interieur en soms worden het kleine paradijsjes. Lees ook dit artikel met informatie hoe je een multifunctionele woonkamer creeert.

Liefde voor eenvoud

Moderne slaapkamers van homify Modern

In die ruimtes waar het noodzakelijk is om een gevoel van ontspanning en comfort te creëren is het raadzaam om te kiezen voor eenvoud. De slaapkamer en badkamer zijn goede voorbeelden van dergelijke ruimtes. Hier wil je graag tot rust komen en een rommelige aanblik helpt daar niet bij. Een passie voor eenvoud betekent niet dat je iets hoeft op te geven. Je kiest gewoon op een andere manier voor de juiste decoratie. Met passie, gevoel voor verhoudingen. Met ware liefde. Zo creëer je die mooie eenheid en harmonie.

Heb jij jouw decoratie al onder de loep genomen?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!