Adembenemend Plafond Licht | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Adembenemend Plafond Licht

Jip Klompenhouwer Jip Klompenhouwer
van planlicht GmbH & Co KG Klassiek
Loading admin actions …

Als we sfeer zoeken in huis kijken we vaak naar de verlichting. Mooie lampen en de kleuren van het licht kunnen een enorme bijdrage leveren aan de belevenis van een huis. Wanneer slecht gekozen, doen ze ook snel afbreuk hieraan. Om ruimte te besparen kan men kiezen voor plafond licht. Deze, in het plafond verwerkte, lampen kunnen op een geheel nieuwe manier de kamer uitlichten. Zo werpen ze minder schaduwen, doordat ze vanaf het hoogste punt licht uitstralen. Daarnaast geven ze een fris en helder gevoel mee aan een ruimte. 

Het gevaar loert bij plafond licht natuurlijk in het kantoorgevoel dat veel mensen erbij krijgen. Maar bij het zien van deze tien verschillende soorten plafond licht kan men niet anders meer dan de charme ervan in zien.

Natuurlijk Gevoel

modern  door Flairlight Designs Ltd, Modern
Flairlight Designs Ltd

Project 4 Connaught Place, Marble Arch

Flairlight Designs Ltd

Waar de één graag werkt met kleine spots, is een lange strook licht voor de ander gewenst. Op deze foto zien we een prachtige badkamer, wiens organische vormen en kleuren perfect worden gecompleteerd door het plafond licht. De ontwerper maakt slim gebruik van kleurreflectie; door het licht richting het witte plafond te richten wordt dit licht verzacht gekaatst. Hierdoor vult de ruimte eronder zich met een zacht licht, dat zowel kalmerend als overzichtelijk werkt. Dergelijk plafond licht maakt van de badkamer werkelijk een oase van rust.

Plek van Rust

De badkamer is een plek van hygiëne. Daar waar we komen om even te kalmeren ten midden van een drukke dag en waar diezelfde dag zowel beginnen als eindigen. Over het algemeen is het een plek van serene stilte, en deze ruimte verdient het dan ook om zo verlicht te worden. Op deze foto ziet men plafond licht dat heel secuur vlak voor de spiegels is geplaatst. Hierdoor kan men zichzelf goed zien in de spiegel en worden eventuele oneffenheden er direct uit gelicht. Plafond licht is een graag geziene gast in badkamers, en op deze foto wordt wederom bewezen waarom.

Golvend Licht

Wanneer iets ontastbaar als licht en het voelbare van een ruimte samen komen tot iets nieuws, maakt dat altijd een prachtig aangezicht. Het plafond licht op deze foto werkt op zo'n manier samen met de muur. Het golvende patroon in de wand wordt gesterkt door het licht, dat het een prachtig verloop geeft. Het gevoel van een steeds dieper wordende oceaan wordt geënsceneerd, iets wat de kalmte en rust erg versterkt. Het plafond licht is hier aan de zijkant van het plafond bevestigd, waardoor er relatief weinig licht in de rest van de ruimte komt. Ook wordt hiermee enkel de douche cabine belicht.

Sterrenhemel

Op warme zomeravonden kunnen we er met z'n allen van genieten om uren naar de sterren aan de hemel te staren. Waarom zetten we dit heerlijke gevoel niet voort in onze eigen huizen? Plafond licht zoals te zien is op deze foto roept precies dat gevoel op. Populair in kinderkamers, dit plafond licht heeft precies dat dromerige wat we zoeken bij een slaapkamer. Het plafond licht wordt ogenschijnlijk op een willekeurige manier opgehangen, maar er gaat zeker een wetenschap achter schuil. Dit om een gevoel van complete verlichting te behouden, zodat bepaalde delen van de kamer niet overbelicht raken.

Slim Nachtlampje

Kinderkamers zien vaker dan niet het nachtlampje terugkomen, dat naast het bed in een stopcontact wordt gestoken. Lieflijk en schattig, maar plafond licht kan een kind een veiliger gevoel geven. Dit omdat de gehele ruimte zacht verlicht wordt, waardoor er ook geen donkere hoeken overblijven waar het kind in kwestie wellicht bang voor is. Op deze foto zien we een goed voorbeeld van hoe men plafond licht kan toepassen in een kinderkamer. Zacht, verdeeld en op een plek geplaatst waar vanuit het de hele ruimte kan verlichten.

Zacht & Overal

Grote open ruimtes, zoals de hal op deze foto, hebben vaak veel moeite om goed te worden belicht. Hier kan plafond licht perfect van pas komen, wederom zoals te zien is op deze foto. Het plafond licht wordt hier per 'blok' opgehangen, waardoor er ten alle tijden overal licht schijnt. Het geeft een schoon en overzichtelijk gevoel, alsook verwelkomend. In combinatie met de witte wanden en licht gekleurde vloeren wordt het licht van het plafond licht enkel versterkt. Ook zijn de ronde vormen van het plafond licht een versterking van het zachte karakter.

Vullend

Een lange streep licht kan schaduwvorming enkel voorkomen. Op deze foto zien we een prachtig, futuristisch voorbeeld van plafond licht dat hier gebruik van maakt. Door de verlichting door te trekken over het verlengde van de gang krijgen we een prachtig verlichte ruimte. In combinatie met de spots die voor iedere deur zijn geplaatst kan men nog wel een duidelijk onderscheid maken in delen van de gang. Het zwart van de muren wordt overspoelt door licht, wat het wederom mooi weerkaatst voor een vullend effect van de ruimte.

Perfect Geknipt

inrichting kapsalon: modern  door Rubens Interieurbouw, Modern
Rubens Interieurbouw

inrichting kapsalon

Rubens Interieurbouw

In winkels of andere zaken kan het van pas komen om juist alleen maar gebruik te maken van plafond licht. Er is namelijk meer ruimte voor te verkopen waren of, zoals op deze foto, geeft het een duidelijker zicht op de klanten. In een kapperszaak moet men de verlichting benaderen al ware men in een badkamer. Plafond licht zal iedere oneffenheid uit lichten en zeker wanneer een kapsel geknipt wordt, moeten ongelijkheden direct worden gezien. Hierbij kan plafond licht perfect van pas komen.

Goed Zaken Doen

In vergaderzalen of ontmoetingsruimten kan plafond licht ook als een rustgevend middel worden ingezet. Door een ruimte iedere vorm van schaduw te ontnemen ontstaat een gevoel van openheid. Dit werkt kalmerend en zal bezoekers, cliënten of opdrachtgevers het gevoel geven welkom te zijn. Wanneer men zich op zijn of haar gemak voelt in een vreemde omgeving ontstaan er eerder prettige sferen. Dit kan de zaak enkel ten goede komen uiteraard, dus onderschat een investering in kwalitatief plafond licht absoluut niet.

Alles te Zien

Modern interieur Amsterdam oud-zuid: modern  door Het Ontwerphuis, Modern
Het Ontwerphuis

Modern interieur Amsterdam oud-zuid

Het Ontwerphuis

Wanneer men de gelukkige eigenaar of eigenares is van een inloopkast, moet men natuurlijk nadenken over de juiste vorm van verlichting. Wederom keren we ons tot plafond licht, dat bij het kiezen van de juiste outfit, de enige juiste keuze is. Het licht zal degene voor de spiegel direct vertellen wat wel of niet staat. Daarnaast kan plafond licht zo worden opgehangen dat het de inhoud van een kledingkast goed uitlicht. Hierdoor houdt men duidelijk zicht op wat er allemaal aanwezig is. Natuurlijk geldt ook hier wederom het voordeel van ruimte; plafond licht zal niemand ooit in de weg staan.

Wat vindt u het meest indrukwekkende plafond licht? Laat het ons weten in een reactie.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!