Tien suggesties voor een sfeervol landhuisje | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Tien suggesties voor een sfeervol landhuisje

Cees van Dijk Cees van Dijk
Kitchen design Landelijke keukens van holly keeling interiors and styling Landelijk
Loading admin actions …

Net een huisje in een landelijke omgeving bemachtigd? Of plannen om het de inrichting van het huis eens helemaal op zijn kop te zetten? Hier vlgen tien suggesties om je onderkomen een landelijke uitstraling te geven. Denk daarbij niet uitsluitend in de min of meer traditionele inrichting van een cottage. Wees creatief en combineer verschillende elementen. Dat kan tot verrassende resultaten leiden en zorgt in ieder geval voor een eigen karakter. Daarom hebben we in dit overzicht niet voor de meest voor de hand liggende elementen gekozen, maar juist voor de meubels en accessoires die een betje prikkelen om van je inrichting net iets anders te maken, maar toch het karakter te geven dat je voor ogen staat.

Klassiek, landelijk, brocante of antiek

Brocante valt eigenlijk binnen een bredere stijl die we kennen als ’landelijk’. Denk aan een boerderij, in een landelijke omgeving temidden van weilanden, dieren en frisse lucht. Al snel kom je dan in een traditionele  inrichting van de woning. Vaak is dat een combinatie van hout, steen, oude meubels en landelijk design. Brocante past binnen deze omgeving, maar is meestal wat sierlijker. Altijd gaat het echter om gebruikte spullen. Verwar dat vooral niet met antiek, want daarbij gaat het voornamelijk om goed onderhouden of gerenoveerde meubels met een nette afwerking en glanzend nieuwe lak. De kast in de hoek van deze landelijk ingerichte kamer toont duidelijk wat met brocante wordt bedoeld. In ons overzicht tonen we verschillende voorbeelden van meubels die als 'brocante' kunnen worden aangeduid, maar eigenlijk maakt de term niet veel uit. Het gaat erom wat je mooi vindt.

Mooi om te zien en heel functioneel

Farmhouse Ivory 9 Drawer Chest van The Cotswold Company Landelijk
The Cotswold Company

Farmhouse Ivory 9 Drawer Chest

The Cotswold Company

Een meubelstuk dat een sfeervolle uitstraling heeft, maar tegelijk uiterst functioneel is. Deze kast van The Cotswold Company heeft een zee aan bergruimte, maar zal in verschillende interieurs uitstekend tot zijn recht komen. En al je spullen kun je er prima in kwijt. Ook als je een landhuisje hebt en dat toch een apart karakter wilt geven, kan dat prima met deze kast. De manden zijn ook ideaal als je spullen even op een andere plek nodig hebt. Mocht er niet genoeg ruimte voorhanden zijn dan kun je er altijd nog een extra mand naast zetten, zoals we op deze foto kunnen zien.

Landelijke harmonie

Een kastje dat de tand destijds heeft doorstaan, een tenen mand en enkele andere accessoires. Het past perfect bij elkaar en het doet volledig recht aan de producten van Me & Harmony. Dit is een fraai voorbeeld van de manier waarop je een interieur met relatief eenvoudige middelen een eigen karakter kunt geven. Dit kastje bijvoorbeeld misstaat absoluut niet in een inrichting die verder wordt gedomineerd door andere stijlen. Juiste de creativiteit die in staat is verschillende stijlen met elkaar te combineren zorgt voor een interieur dat past bij zijn bewoners. Dat geldt ook voor de inrichting van een landelijk huisje. Daar hoeven niet alleen voorwerpen te worden gebruikt die vanzelfsprekend zijn bij een landelijke uitstraling. Juist niet.

Voor een bijzonder moment

van homify Landelijk

Liefhebbers van een goed zullen hun fovariete drankje graag bewaren voor een bijzonder moment. En dan is zo'n klassieke kist natuurlijk een prima plek. Bovendien is dit geheel bijzonder decoratief. Let op de achtergrond van grof houten planken die weliswaar wit zijn gekleurd, maar hun oude uitstraling hebben behouden. Het moment waarop deze kist wordt geopend, de fles ter hand wordt genomen, he glas wordt gevuld en de toast wordt uitgebracht zal niet snel worden vergeten. Ook als je gewoon een mooi plekje wilt hebben voor die bijzondere fles dan voldoet deze oude houten kist uitstekend. En dan met spanning het juiste moment afwachten waarop de deksel op gaat en… enfin, dat kun je vast zelf invullen.

Lief, leuk, landelijk

Ook in dit kastje zijn zachte kleuren gebruikt die het oude karakter van dit meubelstuk nog eens extra benadrukken. Tegenwoordig hoeft, als je daar voor kiest, niet alles strak in de lak te zitten om de sfeer van een interieur te verhogen. Wel kan een dergelijke kast een in het oog vallende plek opleveren. Zeker als je het weet te larderen met een aantal leuke elementen. Zoals in dit geval een simpele schaal, een paar oude boeken, een doos en wat fleurige bloemen. Alles heeft te maken met durf, creativiteit en de wil om een eigen karakter aan een inrichting te geven. Inspiratie is volop op deze site te vinden. Durf en het vermogen om van de gebaande paden af te wijken… ach, dat heeft iedereen die bewust met zijn of haar inrichting bezig is.

Kinderkamer om in weg te dromen

Voorbeelden van Retroloekie Klassiek
Retroloekie

Voorbeelden

Retroloekie

Door deze klassieke kast te combineren met een eigentijds stapelbed ontstaat een kinderkamer waar menig jongetje of meisje ongetijfeld graag in wil slapen. Dit is een mooi voorbeeld van een misschien wat gedurfde opstelling, maar het geheel zorgt wel voor een opmerkelijk geheel. En het past prima in een landelijke huisje waar je toch een functionele en voor kinderen aantrekkelijk ruimte in wilt creëeren. Ook hier geldt dat met een beetje durf bijzondere resultaten zijn te boeken.

Lieflijk element op een robuust kussen

Sold. Lederen patchwork kussen. Vintage/retro bruin kussentje van Flat sheep Rustiek & Brocante
Flat sheep

Sold. Lederen patchwork kussen. Vintage/retro bruin kussentje

Flat sheep

Hoe vertederend, een jong reetje - inderdaad, het doet erg aan de fameuze Bambi denken – op een robuust lederen kussen dat gemaakt is van patchwork. Een dergelijke combinatie, waar ook het houten tafeltje bij hoort, neemt in een hal of woonkamer al snel een eigen plaats in. Klein, ogenschijnlijk eenvoudige accessoires vormen, wanneer ze op de juiste wijze met elkaar worden gecombineerd, een aantrekkelijke decoratie. Dit kan heel krachtig overkomen en past juist goed in een inrichting waar slechts enkele elementen het karakter van geheel bepalen. Bovendien kun je er heel flexibel mee omgaan, want allerlei combinaties zijn gemakkelijk te vernieuwen.

Bij het washok

Bij het washok van Wim Romijn Art Landelijk Papier
Wim Romijn Art

Bij het washok

Wim Romijn Art

Als je de inrichting van je woning een landelijk karakter wilt geven, mag een schilderij van kunstschilder Wim Romijn eigenlijk niet ontbreken. Hij legt niet alleen tal van dieren op het doek vast, maar maakte ook dit schilderij van twee kinderen bij het washok. Typerend voor zijn stijl is het bijzondere kleurgebruik. Daardoor krijgen zijn werken een geheel eigen karakter en passen ze goed in een interieur waar knallende kleuren zouden misstaan. Zeker in een inrichting die een landelijke uitstraling moet hebben, sluit een schilderij als dit uitstekend aan.

Oud of juist weer nieuw

Wie zijn inrichting een doorleefd karakter wil geven, kan eens op zoek gaan op de rommelmarkt. Scharrel daar een oud kastje op, maak het schoon en laat het daarbij. Mocht de zoektocht geen succes hebben dan kun je altijd nog je toevlucht nemen tot een schildermethode die zorgt voor dit speciale effect. Feit blijft dat een kstje zoals dit de ruimte warin het is geplaatst een eigen gezicht geeft. Plaast er één of twee eenvoudige elementen op en het geheel is niet alleen decoratief, maar ook uiterst functioneel. Immers, wat blijft is de bergruimte. En in een kast als deze kun je heel wat spullen kwijt. 

Bijzonder en functioneel

Dressing table. van Happykidsart Landelijk Hout Hout
Happykidsart

Dressing table.

Happykidsart

Deze kaptafel die is geschilderd in een zachte kleur geeft de slaapkamer – de meest voor de hand liggende ruimte om een dergelijk meubelstuk neer te zetten – een geheel eigen karakter. Bovendien past hij mooi bij de in een lichte kleur gehouden wand en de warme houten vloer. De sierlijke vormen geven het geheel een klassieke uitstraling. Die lijkt een beetje in tegenspraak met het eenvoudige krukje dat in een iets lichtere tint is gehouden. Maar juist door die tegenstelling in vormen, passen de twee elementen uitstekend bij elkaar. Dit is een mooi voorbeeld van een combinatie van vormen, elementen en kleuren die samen een aantrekkelijk geheel vormen.

Eerlijk hout aan de muur

Rechtstreeks van de boom. Zo geven deze planken van Houthandel van der Steen een eerlijk en geheel eigen karakter aan de ruimte waar ze zijn aangebracht. Zelfs de schors is niet verwijderd. Wel zijn ze mooi glad geschuurd en glanzend gelakt. Daardoor zijn ze niet alleen uiterst functioneel, maar ook decoratief. En stevig. Je kunt er een hele boekenverzameling op kwijt, maar als je er alleen en paar eenvoudige elementen op zet, komen de planken met hun sierlijke houten nerven ook uitstekend tot hun recht. Vooral het contrast met de lichte muur, zoals we op deze foto zien, geeft een extra dimense aan het geheel.

Ook een bijzondere toepassing bedacht om je huis een landelijke uitstraling te geven? Laat het ons weten.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!