Voor en Na: deze 5 terrassen kregen een geweldige make-over! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: deze 5 terrassen kregen een geweldige make-over!

TILL BEHNE TILL BEHNE
Moderne huizen van atelier julien blanchard architecte dplg Modern
Loading admin actions …

De zon schijnt en dus is het de tijd om volop van je tuin of terras te genieten. Maar misschien is deze in de wintermaanden een beetje rommelig en vies geworden. Daarom laten we je in dit Ideabook zien dat je met een beetje liefde en aandacht je terras weer hip en happening kan maken. We geven je vijf voorbeelden van terrassen die van lelijk eendje naar prachtige zwaan omgetoverd zijn. En dat kan jij ook!

Voor: uitgebloeid

We beginnen bij dit terras waar alles zo'n beetje zijn beste tijd heeft gehad. Alle planten zijn dor en uitgebloeid en op het hout zijn vochtplekken en andere sporen van slecht onderhoud. Tijd voor een make over!

Na: groen en levendig

Wat een verschil! Door de muren een nieuw kleurtje te geven ziet het geheel er al een stuk frisser uit. Er zijn fijne zithoekjes gecreëerd met daartussen nieuwe, groene en levende planten. De schutting van bamboe zorgt ook nog voor een natuurlijk tintje. Hier willen wij wel siësta houden.

Voor: saai

Ook dit terras heeft duidelijk een onderhoudsbeurtje nodig. Alles is kaal en er straalt totaal geen levendigheid en spanning vanaf. Maar deze enorme ruimte heeft wel heel veel potentie.

Na: spannend hout

Ook hier weer een wereld van verschil. Het terras is nog steeds open en leeg maar door het gebruik van het hout al een stuk spannender. Het uitzicht is natuurlijk prachtig, dus daar hoef je niet veel aan te doen. Gekozen is voor een houten pergola die met deze zomerse temperaturen voor de nodige verkoeling zorgt. En het lijnenspel inclusief de schaduw zorgt voor een spannend geheel.

Voor: gewoontjes

Dit rijtjeshuis staat in het woordenboek bij het woord gewoontjes. Niet veel spannends te zien of te beleven, al verraadt de grote achterpui toch al wel een beetje de potentie die ook dit huis heeft.

Na: industriële aanbouw

Het lijkt wel een compleet ander huis geworden. En dat is ook wel een beetje zo, getuige de enorme aanbouw die is neergezet. Op de begane grond is er een flinke verdieping bij gebouwd en daarboven nog eentje, iets kleiner zodat er ook nog een fijn terras overblijft. Deze is super strak en heeft met de metalen leuningen en raamkozijnen een aangenaam industrieel tintje.

Voor: vervallen ruïne

We zien hier een vervallen vakantiehuisje zoals je die wel vaker aantreft in kleine dorpjes in Frankrijk, Portugal of bijvoorbeeld Italië. Charmant en zeker met mogelijkheden, maar er moet een hoop aan gebeuren, dat zie je wel.

Na: tropische sferen

Wauw! Wat een geweldige transformatie. Er is een fantastisch huis ontstaan waarbij de oude elementen zo goed mogelijk zijn behouden, maar waar de moderne toevoegingen toch de doorslag geven. Het terras wordt fraai afgeschermd door een stalen constructie met glas en daar achter houten matten voor een natuurlijke uitstraling. Die wordt beneden doorgetrokken met het houten vlonder, het gras en de groene begroeiing.

Voor: troosteloze flat

Eigenlijk kun je ook niet veel meer van een flat verwachten: maar het is saai, voorspelbaar en liefdeloos. Er zit geen greintje vreugde in dit terras. Terwijl er toch genoeg ruimte is om er iets leuks van te maken.

Na: zomerse lounge plek

Zie hier wat een beetje liefdevolle investering met een terras kan doen. Je waant je hier zo op een terras van een luxe strandtent ergens op Ibiza. Er is zelfs een eigen privé zwembadje. Nu nog wat lekkere loungekussens toevoegen, vrienden uitnodigen en de barbecue aansteken. Feest gegarandeerd.

Ook je eigen terras omtoveren? Deze professionals kun je daarmee helpen. Heb je nog meer inspiratie nodig, kijk dan hier voor andere fraaie terrassen. En in dit Ideabook laten we hier ook nog een heel bijzonder terras zien.

De transformatie van welk terras spreekt jou het meeste aan? Laat het ons hieronder in de comments weten.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!