Ze zijn in no-time gebouwd: 6 geweldige kleine prefab woningen! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Ze zijn in no-time gebouwd: 6 geweldige kleine prefab woningen!

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Moderne huizen van COLECTIVO CREATIVO Modern
Loading admin actions …

Prefabwoningen kies je uit een catalogus. De onderdelen zijn, zoals de naam al impliceert, geprefabriceerd en worden vervolgens op een bepaalde locatie gemonteerd. In tegenstelling tot conventionele projecten, worden geprefabriceerde huizen als een soort Lego-project in elkaar gezet.

Om die reden hebben prefabwoningen een groot aantal voordelen, zoals de bouwsnelheid, voorspelbaarheid en nauwkeurigheid tijdens het project, het verminderen van verspilling van materiaal, lagere kosten en een lagere ecologische voetafdruk.

Om deze redenen zijn geprefabriceerde huizen de ideale oplossing voor mensen die niet  maanden willen wachten tot de bouw klaar is en willen besparen op de kosten van de werkzaamheden.

In dit Ideabook laten we je vijf mooie prefabwoningen zien. Lees snel verder en doe inspiratie op!

Traditioneel huis

One Bedroom Wee House Exterior van The Wee House Company Klassiek
The Wee House Company

One Bedroom Wee House Exterior

The Wee House Company

Wat dacht je van een houten huis van 40 m² dat alles heeft wat je nodig hebt: een keuken, woonkamer, badkamer, slaapkamer en hal. The Wee One Bedroom House, ontworpen door het bedrijf The Wee House Company, is bekleed met houten wanden en een puntdak met metalen accenten voor een traditionele look. Het prachtige prefabhuis is een heerlijke plek om in te wonen.

Moderne woning

Eén van de bijzondere kenmerken van prefabwoningen is het gemak van vervoer. De onderdelen die deel uitmaken van de woning kunnen worden vervoerd en vervolgens op de gekozen locatie in elkaar worden gezet. Het huis kan op elk gewenst moment worden gedemonteerd en elders worden neergezet. Zo kun je jouw huis als je ergens anders wilt gaan wonen meenemen naar je nieuwe adres.

Houten hut

Deze prefabwoning heeft 24,32 m² vloeroppervlakte, ideaal voor een alleenstaand iemand of een stel zonder kinderen. Zoals de foto laat zien, kan dit model ook dienen als bijgebouw bij een hoofdgebouw om gasten in te laten overnachten. Het kan ook worden gebruikt als kantoor. Het neerzetten van de constructie duurt niet meer dan een week. In het puntdak van dit model kun je een tussenverdieping vinden, die veel ruimte herbergt. De woonkamer opent naar buiten door middel van royale glazen deuren.

Glazen en houten huis met terras

Deze prefabwoning ligt op een perceel van 6.500 m² in de regio Brandenburg, dat bekend staat om zijn landschap met meren en dichte bossen. De woning is verdeeld in twee delen, een buitenruimte met leefruimtes en een binnenruimte met twee slaapkamers en een badkamer. De ramen laten zien dat de eigenaren de wens hadden om te leven in harmonie met de natuurlijke omgeving.

Container

Een duurzaam en economisch alternatief is om een container als huis te gebruiken. De prijs van een tweedehands container bedraagt circa € 1.300 (kan variëren). Na de aankoop van de container moet je investeren in meubels en de sanitaire en elektrische installaties. Op de container op de foto hierboven is gebruik gemaakt van ingebouwde houten meubels die de veelzijdigheid en functionaliteit benadrukken.

Huis van In Haus

Het bedrijf In Haus is gespecialiseerd in prefabhuizen in verschillende maten en prijzen. Het Chipiona-model is de meest compacte, met slechts 75 m². Het bestaat uit een grote woonkamer met keuken, een eetkamer, een woonkamer, drie slaapkamers en twee badkamers. Het model bevat ook technologische hoogstandjes als een geventileerd gevelsysteem bekleed met keramische platen en natuursteen.

Wil je meer weten over prefabhuizen? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Ken jij nog mooie prefabwoningen die we niet hebben genoemd? Laat het ons weten in de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!