Een vrijstaande woning met een prachtige uitbreiding | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een vrijstaande woning met een prachtige uitbreiding

Johan van Dijk Johan van Dijk
Zinc Extension Moderne huizen van Urban Creatures : Architects Modern
Loading admin actions …

Sommige huizen groeien een beetje uit hun jasje. Herken jij dat gevoel? Te weinig kastruimte, te weinig ruimte in de woonkamer, een te krappe keuken… Op zichzelf een situatie waar je wel aan went, maar op een gegeven moment kun je er de kriebels van gaan krijgen en ben je er helemaal klaar mee. Verhuizen lijkt dan soms de enige optie. Maar als je huis verder nog goed bevalt, kun je er ook voor kiezen om de woning een beetje te gaan uitbreiden. Dat laatste hebben de bewoners van dit huis in het Verenigd Koninkrijk ook gedaan. Ze hebben de experts van Urban Creatures uit de Schotse hoofdstad Edinburgh gevraagd om een ontwerp voor de uitbreiding te maken.

Vrijstaand geheel

Voor we de uitbreiding zelf gaan bekijken, is het toch leuk om even een paar dingen over het oorspronkelijke huis op een rijtje te zetten. Dacht jij in eerste instantie ook dat het een rijtjeswoning was? En toch is dat niet het geval, want het huis is namelijk vrijstaand gebouwd en heeft van zichzelf al een heel behoorlijk volume en oppervlakte. Dat geldt trouwens ook voor de woningen van de buren. Een mooie en rustige wijk waar je heerlijk van een huis als dit kunt genieten. En we kunnen niet om de uitbreiding heen: die zorgt voor nog meer woonplezier!

Terras en eetkamer

Als je de nieuwbouw bij de oude woning wat beter gaat bekijken, dan zie je dat er binnen een keuken en een eetkamer zijn gerealiseerd. Daarnaast is een mooi verhoogd terras aangelegd. Het geheel lijkt wel heel erg veel op en serre, maar is meer dan dat. Let ook even op de vloer die is uitgekozen in het huis zelf. Die lijkt wel op de vlonder van het terras aangepast. Of zal het omgekeerde het geval zijn?

Grote schuifdeuren

Grote schuifdeuren in zowel het eigenlijke huis, als in de uitbreiding, zorgen voor een heerlijke directe connectie met de tuin. Ideaal om ’s zomers direct door te kunnen lopen naar het terras of voor de kinderen om lekker op het ruime gazon te kunnen spelen. En met zo ontzettend veel ruimte is het ook wel erg verleidelijk om hier met enige regelmaat gezellige (tuin)feestjes te organiseren. Nu maar hopen dat de bewoners van dit huis allemaal in de zomer jarig zijn, een leuk feestje lijkt dan bijna gegarandeerd.

Uitgebreide verbouwing

Eindelijk hebben we een echt goed overzicht van het interieur van deze woning. Je ziet direct dat er hier een zeer uitgebreide verbouwing is uitgevoerd, want de hele benedenverdieping is opgeknapt. Ook wordt nu heel duidelijk hoe de ‘serre’ zich verhoudt tot de rest van het huis. De eetkamer is in de werkelijke uitbreiding ondergebracht, terwijl de keuken zich nog in het oude gedeelte bevindt. Een dakraam zorgt op deze plek voor wat extra licht. En als het donker is, dan heb je ook meer dan voldoende licht. Er zijn namelijk overal in het plafond hele mooie lichtspotjes ingebouwd. En daar is de woonkamer waarschijnlijk ook heel erg van opgeknapt.

Bijzondere keuken

Het installeren van een nieuwe keuken was een cruciaal onderdeel van de verbouwing. Je ziet hier dan ook direct dat er niet over één nacht ijs is gegaan bij het uitzoeken van het juiste model. Er is een hele mooie en bijzondere keuken geplaatst. Vooral de ronde vormen van het kookeiland zijn zo leuk om naar te kijken. Op een fraaie minimalistische wijze is hier een afzuigkap boven geplaatst. Het is een mooi voorbeeld van de stijl die overal is toegepast: minimalisme met een landelijk randje.

Wil je nog zo’n bijzonder huis bekijken? Neem dan hier een kijkje!

Kan jouw huis ook wel zo'n uitbreiding gebruiken? We horen jouw redenen daarvoor graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!