Wonen in een schitterende bunker | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Wonen in een schitterende bunker

Johan van Dijk Johan van Dijk
Huizen van KWK Promes
Loading admin actions …

Wonen in een bunker klinkt in eerste instantie misschien niet zo aantrekkelijk, maar we hebben het hier natuurlijk niet over een overblijfsel uit de oorlog. In dit geval zien we een moderne woning die misschien het uiterlijk van een bunker heeft, maar veel meer is dan dat. Het is eigenlijk een schitterende villa die een beetje vermomd is. En dat levert voor ons weer schitterende plaatjes op om naar te kijken. De Poolse architecten van KWK Promes hebben een prachtig ontwerp gemaakt en wij mogen het eindresultaat gaan bekijken.

Gesloten karakter

We hebben geen woord teveel gezegd toen we aankondigden dat dit huis er als een bunker uit is komen te zien. Het gesloten karakter kan niet beter geïllustreerd worden dan in dit plaatje. En toch ziet het er wel erg aantrekkelijk en interessant uit. Dat dit huis geen oorsprong als bunker heeft, zie je ook direct. Verder valt ook het zeer ruime gazon op. Wat een lekkere plek voor kinderen om heerlijk te spelen en wat ook een leuke tuin om gezellige feestjes te kunnen geven. Toch zouden we wel iets meer van de geheimen van het huis willen weten.

De luiken open

Met de luiken open, laat het huis al direct wat meer van zichzelf zien. Als je het vergelijkt met de eerste afbeelding, dan zie je dat er zeer robuuste luiken zijn aangebracht. Handig om bij warm weer er voor te kunnen zorgen dat het daglicht je huis niet te warm maakt. Maar het is bovenal heel erg bijzonder en uniek. Zelfs de overdekte veranda kan helemaal aan het zicht onttrokken worden. Voor kinderen moet dat ook erg spannend zijn.

Zonnig doorkijkje

Ondanks de wat sobere en misschien ook wel sombere kleurstelling van het huis zelf, zien we hier een zonnig doorkijkje. Pas nu valt op dat de smalle veranda als een hoefijzer rond de woonkamer is aangebracht. Zo kun je op elk moment van de dag wel een lekker plekje vinden om buiten te gaan zitten. En als je van het huis en de tuin een eenheid wilt maken, dan kan dat heel eenvoudig door de deuren open te schuiven. Een extra handeling moet je wel verrichten als de buitendeuren ook gesloten zijn. Zie je hoe ontzettend robuust die zijn uitgevoerd? Heel erg bijzonder om te zien!

Binnen zwemmen

Dat dit een behoorlijk luxe villa is, gaat je steeds meer opvallen naarmate je meer ruimtes gaat bekijken. Dit fraaie binnenzwembad is daar ook weer zo’n mooi voorbeeld van. Lekker baantjes trekken met uitzicht op de tuin, zo verkeerd is dat niet! De minimalistische sfeer die je ook aan de buitenkant zag, komt hier ook weer naar voren.

Ouderwets film kijken

De fascinerende aspecten van dit huis blijven zich maar opstapelen! Neem nou de garage waar je ook lekker ouderwets film kunt kijken. Het lijkt op deze manier namelijk wel een schitterende Amerikaanse drive-in bioscoop! Zet je auto maar op het gras en geniet van een heerlijke film, of zoals hier van een voetbalwedstrijd.

Vanaf de weg

We sluiten het overzicht af met een blik op het huis vanaf de weg. En als je daar staat dan zie je helemaal niks! Een robuuste muur schermt de voortuin, of beter gezegd het voorplein, af van de wereld. Het zorgt dat de woning bijna de uitstraling van een kazerne heeft. En toch past alles weer zo mooi in deze omgeving. Een heerlijk huis om van te genieten, wij zien het wel zitten om hier te gaan wonen.

Kun jij maar niet genoeg krijgen van huizen met een bijzonder uiterlijk? We verwijzen we je dan heel erg graag door naar dit unieke en net zo verbazingwekkende project.

Ben je gek op dit soort architectuur? Laat ons weten wat je er zo mooi aan vindt!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!