8 x een gave bar voor je kleine keuken

Stoa. Stoa.
Bertus residency, Diego Alonso designs Diego Alonso designs Moderne keukens
Loading admin actions …

Kan een kleine keuken een grootse inrichting hebben? Ja, ongetwijfeld! Zeker als je besluit om een prachtige bar in je keuken te installeren De mooie bar dient als

een centrale plek in je keuken, daar waar je lekker met je vrienden kunt zitten en is perfect voor zowel lange diners als een snel aperitiefje. Hieronder hebben we een aantal mooie voorbeelden van keuken met bar voor je onder elkaar gezet en zo kun je direct zien welke bar bij je interieur zou passen. Natuurlijk kun je samen met onze professionals je eigen bar ontwerpen. Ontdek hier samen met ons mee naar acht voortreffelijke bars voor in een kleine keuken (en in elke keuken).

Kleurrijk

Meerdere kunstuitingen spelen hier een rol: de lamp, de werken aan de muur. Alles werk hier samen om een totaalbeleving op te roepen, een sfeer van huiselijkheid, een plek waar je je thuis voelt ! Ga lekker zitten aan de bar in de keuken voor een cocktail, wat zien die stoelen er gaaf uit! De tegelvloer zorgt voor een authentieke look, de werken aan de wand maken de setting lekker eclectisch, oftewel vrij van stijl en dwang.

Hout en beton

Je ziet het niet vaak, en dat verbaast ons wel, want de looks van deze houten bar met granieten blad onweerstaanbaar. In combinatie met de industriële afzuigkap kan geen design deze keuken qua originaliteit verslaan. We zijn ook erg onder de indruk van de vloer, de tegels zorgen voor een sprekende look. Zo'n keuken is lekker makkelijk schoon te maken. Deze keuken heeft een rijke stijl: let op de verschillende kleuren en de gezellige verlichting!

Chique

We vinden deze bar zo uit een 5-sterrenhotel geslopen, typisch de looks van een plek waar je lekker kunt relaxen. Het donkere hout, de zwarte afzuigkap, de stoelen in dezelfde kleur, ze passen allemaal prachtig bij elkaar. Dit plafond is echt van deze tijd! Aan de randen van de rechthoek zien we de verlichting, dit zorgt voor een uniek effect.

Gezellig

Prachtige moderne boerderij keuken, Tieleman Keukens Tieleman Keukens Moderne keukens Tafel,Eigendom,Meubilair,kasten,Hout,Kamerplant,aanrechtblad,Stoel,Interieur ontwerp,Kraan
Tieleman Keukens

Prachtige moderne boerderij keuken

Tieleman Keukens

Is dit design gezellig of niet? De bar/keuken is erg bijzonder, er groeit namelijk een gras op. Op deze manier wordt de natuur wel heel dicht naar je toegehaald. Natuurlijk betreft het hier kunstgras dat de functie van een plate vervult. In deze kamer zien we heel subtiel de aanwezigheid van de kleurgroen, namelijk in de gordijnen. Zo krijgt je keuken een frisse look. We krijgen direct zin in sla! Ga lekker zitten aan de bar, want het is bijna etenstijd. Je keuken richt je mooi in als je inspiratie hebt, die kun je hier opdoen! Als je het kunstgras vervangt door echte planten en bloemen, dan stellen wij voor om die onder een van deze lampen te plaatsen aangezien die het echt groen nog meer doen groeien.

Compact

Als de woonruimte niet bijster groot is mag je best een efficiënte indeling maken. Hier is dat heel goed geluk door de keuken zo te maken dat het grote keukenblok het meeste kan herbergen wat je voor het koken nodig hebt. Daarbij zijn er ook nog verschillende keukenkastjes onder het aanrechtblad. De bar tegen de keuken aan zorgt voor een extra gave look. De keukenwand lijkt een soort roomdivider, zo blijft de sfeer in kamer open en transparant. 

Beton

Beton was altijd een zichtbaar materiaal buiten, de pijlers van onze beschaving. Die kennis en vaardigheid dit materiaal te maken hebben we gekregen van de Romeinen, zij hadden het van de Grieken, etc. Tegenwoordig zien we het materiaal ook steeds vaker opduiken in ons interieur, als decoratie, zelfs als kunstwerk, maar dus ook als basis voor deze gave bar. Het houten blad dat erop ligt, matcht goed met de vloer. De afzuigkap, die uniek is, hoort gewoon bij deze betonnen look. Licht blauw en houtkleur domineren het kleurenpalet van de kamer, maar we mogen de houtkleur niet uitvlakken. Een wonderlijk mooie keuken met een gave bar. 

Kunstig

Al weer zo'n kunstige bar! Ditmaal is hij gitzwart en steekt af bij het natuurlijke hout en de witte wanden. We worden erg vrolijk van de planken met glazen aan de muur. Zo wordt dit gedeelte echt gezellig, bovendien is het direct duidelijk waar dit gedeelte voor bedoeld is: om te genieten van het leven! 

Klein maar fijn

Om een fijne keuken te kunnen maken hoeft deze niet groot te zijn, hetzelfde geld overigens voor de bar in de keuken. Hier zien we een barretje met stoel die misschien klein is, maar erg fijn om aan plaats te nemen, zeker als je bedenkt dat het uitzicht hier fantastische is. Een ontbijt nuttigen en naar buiten turen is gewoon de beste manier om de dag te beginnen. En wat dacht je van de donkere unit, waar de oven in geïntegreerd is! Een kunstig staaltje binnenhuisarchitectuur. Wij zijn fan van deze keuken! 

Een extra tip: DIY bar

Interieurontwerp Jaren 30 Woning Roosendaal buro-lein Kleine keuken Interieurontwerp jaren 30 woning Roosendaal ontwerp buro-lein Breda
buro-lein

Interieurontwerp Jaren 30 Woning Roosendaal

buro-lein

Wil je graag je eigen bar maken, maar nog niet direct bij een van onze professionals aankloppen? Dan moet je zeker eens overwegen om je te wagen aan een DIY bar. Hier geven we je een paar tips mee om je DIY bar perfect te ontwerpen:


  • Eerst is het belangrijk om na te denken wat voor een bar je wilt maken. Je kunt eentje maken voor in de keuken, maar ook eentje voor buiten en dan moet het design er anders uitzien.
  • Neem de afmetingen en denk ook na over je barkrukken wilt installeren of niet (dit is namelijk belangrijk voor de hoogte van de bar)
  • Denk na over welke soort van hout en andere materialen je wilt gebruiken
  • Ontwerp de basisstukken voor de bar aan de hand van de afmetingen en design dat je getekend hebt.
  • Daarna is het gewoon een kwestie van alle stukken optimaal in elkaar te zetten.Wat vind je van deze ideeën? Laat een reactie achter bij de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!