Kasten voor mensen met een klein huis en reuze goede smaak | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Kasten voor mensen met een klein huis en reuze goede smaak

TILL BEHNE TILL BEHNE
house 116 Moderne kleedkamers van bo | bruno oliveira, arquitectura Modern
Loading admin actions …

Als je een huis hebt met een beperkt oppervlak betekent dat nog niet dat je hoeft in te leveren op gebruiksgemak. En als je een klein huis hebt, wil je natuurlijk wel gewoon al je kleren kwijt kunnen. Dus bespreken we in dit Ideabook een aantal kasten die prima in een klein huis passen en zich toch zeer goed van hun taak kwijten. En ook niet onbelangrijk: er gewoon ook heel goed uitzien.

Hoogslaper

Deze kast is de volwassen versie van een hoogslaper. Bovenop is het bed, te bereiken via een elegante trapladder. Onder het bed bevindt zich een ruime inloopkast en om dat deel af te schermen is er aan de zijkant nog een open kast gemaakt waar je nog de nodige spullen in kwijt kan. Het toppunt van multifunctionaliteit.

Schuine wanden

Dressing Room Moderne kleedkamers van TG Studio Modern
TG Studio

Dressing Room

TG Studio

Ruimtes met schuine wanden zijn vaak lastig in te richten. Echt volledige kamers zullen het nooit worden. Maar als je het slim aanpakt, kun je er toch het beste van maken. Zet een hoge open kast tegen de muur bij het hoogste gedeelte van het plafond en je hebt zoveel mogelijk kastruimte gecreëerd. Als je ook nog een spiegel weet op te hangen in deze ruimte heb je een volwaardige walk in closet.

Op maat gemaakt

Gwel an Treth Moderne kleedkamers van Perfect Stays Modern
Perfect Stays

Gwel an Treth

Perfect Stays

Aparte en hele specifieke ruimtes vragen om maatwerk. In dit soort ruimtes passen geen standaard IKEA kasten. Dus moet je soms in de buidel tasten en een kast op maat laten maken. Dit is naast heel mooi ook nog eens heel praktisch omdat je altijd de beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk gebruikt.

Achter het gordijn

Ben je geen fan van een kast zichtbaar in je kamer kun je kiezen voor de oplossing zoals je hier ziet op de foto. Zet welke kast je ook hebt neer en verberg deze met een mooie gordijn. Het voordeel hiervan is dat gordijnen heel natuurlijk ogen in een (slaap)kamer omdat er vaak ook gordijnen voor de ramen hangen.

Optisch verbergen

Als je nu eenmaal heel veel kastruimte nodig hebt, is het een optie om deze optisch zoveel mogelijk weg te werken. Dat kan bijvoorbeeld om, zoals op deze foto, in een witte ruimte te kiezen voor een geheel witte kast. Ondanks dat er enorm veel kast in deze kamer staat, is dit niet storend of alom aanwezig.

Subtiele schuifdeuren

Wat je met gordijnen kan, kan je natuurlijk ook met schuifdeuren. Heb je een kast, kun je die op fraaie wijze achter schuifdeuren aan het zicht onttrekken. Die schuifdeuren kan je van verschillende materialen maken zodat het altijd bij de rest van de kamer past.

Open kast

Is het lastig om een kast in een bepaalde kamer te passen, kun je altijd nog overwegen om alleen planken op te hangen. Zo voorkom je een groot en log geheel, maar blijft het allemaal wat opener en luchtiger wat de ruimtelijkheid van de kamer zeker ten goede zal komen.

Meer mooie kasten kun je hier bewonderen. Wil je het helemaal goed aanpakken, kan je een van deze professionals vragen je te helpen. En in dit Ideabook lees je hoe je, als je een beetje meer ruimte te besteden hebt, van een ongebruikte kamer een inloopkast kan maken.

Welke kast vind jij het mooist en welke past het beste in je huis? Laat je comment hieronder achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!