6 geniale ideeën om je woonruimte uit te breiden | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 geniale ideeën om je woonruimte uit te breiden

Stoa. Stoa.
modern  door homify, Modern
Loading admin actions …

We zouden allemaal wel meer woonruimte willen, of we nu een groot of klein huis bezitten, er kan altijd wel een beetje ruimte bij! Vandaag laten we je in dit Ideabook zien hoe je op een geniale wijze je woonruimte kunt uitbreiden! Slimme en mooie ideeën passeren de revue, ze zullen je zeker inspireren! Laten we hieronder even gaan kijken naar de 6 geniale ideeën om je woonruimte uit te breiden! 

Een veranda

Achterzijde moderne recreatiewoning Moderne tuinen van Bongers Architecten Modern
Bongers Architecten

Achterzijde moderne recreatiewoning

Bongers Architecten

De veranda is een van de meest fijne plekken rond het huis, juist omdat het een overgangsgebied is tussen binnen en buiten, hier hebt je het beste van beide werelden tot je beschikking: het gevoel van buiten en het comfort van binnen. De stijl van deze veranda is modern, de overkapping die zich trapsgewijs naar beneden beweegt is echt iets van deze tijd, maar samen met het trapje naar boven heeft deze veranda ook wel iets van een oude tempel, hoewel de eigentijdse looks toch sterk naar het heden wijzen. Dit is een geweldige plek om van de zomer te genieten, overdag en zeker ook in de avond! 

Meer mooie woningen vind je hier.

Uitbouw

Een uitbouw is een klassieke manier om je woonruimte te vergroten, rechts van het huis zien we een uitbouw die perfect op de gevel aansluit. De woning telt twee verdiepingen en is het summum van woonplezier. Die looks zijn onmiskenbaar van onze tijd: zwart-wit en grijs domineren het kleurenpalet van de gevel. Als jij ook interesse hebt in een uitbouw dan is het goed om een expert om advies te vragen voor je gaat bouwen, dan kun je eventuele problemen uit de weggaan, daarbij is het natuurlijk ontzettend leuk om samen een uitbouw te ontwerpen

Een ruimte

modern  door homify, Modern

Openheid en ruimtelijkheid ontstaan niet als de woning opgedeeld is in verschillende kleine kamers. Dat is eerder een manier om de woonruimte juist te versnipperen en zo transparantie en lichtheid vrijwel onmogelijk te maken. In deze woning is gekozen voor een rigoureuze aanpak, vrijwel alle tussenwanden zonder dragende functie zijn verwijderd, waardoor een open ruimte ontstond waarin de bewoners zich vrij voelen. Het kleurenpalet is wit en grijs, waardoor de kamer erg ruimtelijk lijkt. We zien in deze living verschillende functies: een keuken, eetkamer en woongedeelte. Door deze indeling voel je echt dat je een volwaardige woning hebt met alles erop en eraan! 

Binnen en buiten

Het hoeft niet zo te zijn dat binnen en buiten strikt van elkaar gescheiden zijn, natuurlijk wil je graag een deur die op slot kan en ramen die eenvoudig te sluiten zijn, maar qua looks moet het toch echt open zijn, grote raampartijen zijn hierbij onontbeerlijk, zeker als het gaat om een exclusieve woning als deze. Op dit mooie terras heb je het gevoel dat je in een woonkamer zit, dat effect wordt deels veroorzaakt door de luxe houtvloer die ervan de basis vormt. Een huiselijke plek waar je je thuis voelt! 

Meer mooie terrassen vind je hier

Buiten wordt echt binnen

We zagen net het  huiselijke terras, hier zien we een woonkamer die een terras wordt. Er is geen verschil tussen de vloer binnen en de terrasvloer buiten. Het architectonische effect dat we hier zien is ongekend! Het gouden licht schijnt hier de namiddag in; de bomen op de achtergrond vormen de perfecte setting voor dit romantische huis. De houten vloer is deel van de natuur, want de bouwkunst gaat hier een harmonieuze relatie met de omgeving aan. Wij zijn erg onder de indruk van de gevel van dit huis: de vormgeving alleen al! Donker en licht, houtkleur en wit, deze tinten kleuren de gevel op een unieke wijze. Wat een ruimtelijkheid en transparantie zien we daar binnen! 

Licht maakt groots

Als je beschikt over een kleine woonruimte, dan is de keuken zeker weten ook niet groot. In dat geval is het belangrijk om te kiezen voor een licht kleurenpalet, omdat lichte kleuren (het is en blijf een gouden idee) je woonruimte optisch vergroten. Je voelt je gewoon veel beter in een lichte ruimte, of deze nu groot of klein is. Hier zien we een keuken waar een kleine eettafel en twee stoelen voor veel gezelligheid zorgen. De stijl van deze kleine keuken noemen we groots, omdat deze in zijn minimalistische vormgeving veel variatie laat zien, zoals het contrast tussen de bakstenen en de egale wand achter de tafel en het voorzichtig vloeken van de vloer met het witte keukenmeubel. Echt een artistieke look!

Blijf ons volgen voor meer mooie woontrends, zoals te zien in deze villa met een fabuleus uitzicht!

Wat vind je het mooiste idee? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!