Verlevendig de lege hoeken in je huis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Verlevendig de lege hoeken in je huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
Eclectische gangen, hallen & trappenhuizen van Parrado Arquitectura Eclectisch
Loading admin actions …

Je herkent het wel: lege hoeken in je huis. Dat ene hoekje bij de tv is namelijk net een beetje te leeg of die witte muur is net iets te saai. Maar voor je zo’n lege hoek opgevuld hebt, moet je natuurlijk eerst bedenken wat je daar wilt plaatsen. Tel daar nog eens bij op dat je moeite moet doen om in te gaan richten en eventueel wat kleine klusjes moet uitvoeren. Je voelt het al aankomen, van uitstel komt dan afstel. Terwijl dat eigenlijk zo jammer is! We hebben daarom enkele leuke oplossingen voor je op een rijtje gezet en hopen dat dit werk van diverse specialisten jou lekker kan inspireren.

Een kleine boekenkast kan een lege hoek heel mooi opvullen. We zien daarvan op deze foto een wel heel erg fraai voorbeeld. Wat een ontzettend sfeervolle woonkamer is hier ontstaan! De rustieke sfeer vindt zijn hoogtepunt toch wel in de prachtige tafel. Een eclectisch randje ontbreekt ook niet, doordat er voor gekozen is om ook wat zachte betonnen elementen in het interieur naar voren te laten komen. Het meest inventieve blijft toch wel het bijzondere net onder de tafel, wat een handige manier om spullen op te kunnen bergen!

Een kleine boekenkast

Een leegte in je trappenhuis is eigenlijk een luxeprobleem, er zijn namelijk heel wat trappen die niet zo groot zijn als deze. En als een trap klein is, dan hoef je de ruimte ook niet op te vullen. In dit geval heeft het wel een extra dimensie aan het geheel gegeven. Al moeten we aan de andere kant ook toegeven dat deze trappen van zichzelf ook al heel erg mooi zijn. Bij deze mooie trap passen planten heel erg goed, in andere gevallen zou je er ook voor kunnen kiezen om beelden of kunstwerken te plaatsen.

Trappenhuis opvullen met planten

Minimalisme plus was het allereerste wat ons te binnenschoot toen we deze afbeelding zagen. Want zeg nou zelf, hoe ontzettend leuk kan een minimalistische ruimte ingevuld worden? Leuke retromeubels geven hier ontzettend veel sfeer. En zo’n decoratietrap is toch ook wel een heel erg leuke sfeermaker!

Minimalisme plus

We zien hier nog zo’n leuke siertrap. Ook hier geplaatst in een minimalistisch-moderne omgeving, maar door de gekozen meubels heeft het hier weer een compleet andere uitstraling. Maakt dat het een mooier dan het ander? Absoluut niet! In beide gevallen is een heerlijke balans gecreëerd en daarmee zijn deze voorbeelden zo mooi dat ze in dit overzicht zijn opgenomen.

Nog een trap

Niets zo charmant, als een spreuk aan de wand! Deze parodie op de aloude tegeltjeswijsheden heb je misschien wel eens gehoord. En in dit geval is het een perfecte aankleding van een lege muur. Een lijstje dat er een beetje kitscherig uitziet maakt dit krijtbordje zo ontzettend leuk. En het leuke is dat je er iedere keer weer iets anders op kunt schrijven. Denk er wel altijd even om dat je weet waar je gaat boren, als je niet uitkijkt, is een leiding zo geraakt!

Niets zo charmant…

Een saaie muur kan met een prachtige schildering een totaal ander uiterlijk krijgen. Een goed voorbeeld van zo’n muurschildering zie je hier. En als je zelf niet zo creatief bent, kun je misschien wel iemand in je omgeving vinden die wel artistiek genoeg is om de muur eens even flink onder handen te nemen. Bomen en vogels zijn altijd heel erg geschikt, zeker omdat je ze als een silhouet kunt afbeelden. Daarmee valt de schildering op, maar het blijft ook lekker rustig. 

Heb je genoeg leuke ideeën gezien? Als je nog een ander leuk overzicht wilt zien, dan adviseren we je om hier te kijken.

Queens Park House Eclectische woonkamers van Honeybee Interiors Eclectisch
Honeybee Interiors

Queens Park House

Honeybee Interiors
Welke oplossing vind jij de leukste? Laat het hieronder gerust weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!