Uniek huis in de heuvels | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Uniek huis in de heuvels

Stoa. Stoa.
Pit house Moderne huizen van UID Modern
Loading admin actions …

We nemen je vandaag mee naar een schitterend huis, dat ligt in de heuvels nabij Seto Inland Sea. De site is gelegen op een terrasvormige heuvel waarop woning gebouwd zijn. De familie die er in dit huis woont wilde graag een nieuwe manier van woning ervaren, vanwege deze wens werd de woning gebouwd. Het pand maakt deel uit van en omgeving, beiden lijken in elkaar op te gaan. Dat zorgt voor een unieke beleving. Dit huis heeft een totaal andere logica dan de boxen waar de meeste mensen in wonen, dit huis is als een cilinder gebouwd. Ben je benieuwd naar de woning? Kijk dan snel met ons mee. 

Uniek

Pit house Moderne huizen van UID Modern
UID

Pit house

UID
UID
UID

De woning heeft zes niveaus en is in een cilindervorm gebouwd, de kern bestaat uit beton en geeft een stevige basis aan het huis. Rond deze kern vinden we een houten constructie, waardoor een unieke combinatie tussen zacht (hout) en hard (beton) ontstaat: over tegenstellingen gesproken! De minimalistische look heeft iets heel oosters, dit maakt het eenvoudig te begrijpen waarom deze tegenstellingen gekozen zijn. In dit concept is er geen scheiding aangebracht tussen bouwkunst en omgeving, want de twee lopen in elkaar over. De woning is dus deel van het landschap. Meer mooie huizen vind je hier

Ingang

Pit house Moderne huizen van UID Modern
UID

Pit house

UID
UID
UID

Verscholen achter de houten gevel treffen we hier de trap naar de ingang. We zien hier hoe bijzonder de woning vormgeven is: de glaswand links, de houten gevel rechts en de betonnen vloer, waarover we straks heen lopen als we naar de ingang gaan. De open look van dit huis spreekt ons erg aan, je ziet niet vaak een woning als deze! Typisch het werk van een architect die weet hoe de ideeën van bewoners vormgeven moeten worden. Laten we even binnen gaan kijken. 

Open

Pit house Moderne woonkamers van UID Modern
UID

Pit house

UID
UID
UID

We zagen net al hoe open de woning was, maar dat de sfeer binnen zo mooi zou zijn konden we niet vermoeden. Het hout domineert de totale ruimte, de stenen en het beton spelen de tweede viool. Ga even relaxt zitten in de zitkuil! Iets wat we associëren met de jaren 60, maar in deze woning krijgt dat concept een zenachtige twist. In deze woning komen de bewoners tot rust. Een expert helpt jou om je droomwoning te realiseren!

Niveau

Pit house Moderne keukens van UID Modern
UID

Pit house

UID
UID
UID

De woning bestaat uit 6 verschillende niveaus, we zien er hier een aantal, als je goed kijkt zie je dat de man, de keuken en de vrouw allemaal op een ander niveau zitten. Het lijken net verschillende statia van bewustzijn; de vrouw is hoog in gedachten, terwijl de man een basale gedachtestroom heeft. Hoe het ook zijn mag, deze woning laat een bijzondere sfeer zien die ons direct raakt. Je hebt het gevoel in een natuurlijke grot te zijn, dat komt door de ruimte en de natuurlijke vorm. Je hebt hier alles tot je beschikking in de keuken, zodat je elke dag een heerlijk ontbijt kan maken. Een unieke plek om te leven! 

Avondsfeer

Pit house Moderne huizen van UID Modern
UID

Pit house

UID
UID
UID

We nemen afscheid van de mooie woning. We hebben nog nooit een woning als deze gezien, daarom mogen we deze woning met recht unieke noemen. Door dit soort projecten krijgen we een mooi kijkje in de keuken van de eigentijdse architectuur, zodat we er achter kunnen komen hoe hoe ze woning er in de toekomst misschien uit gaan zien. Let eens op de bijzonder sfeer die we hier zien, wat vind je van het licht dat de avond hier verwarmt! Ondanks de minimalistische vorm, die soms stijf en abstract aandoet, is de woning toch huiselijk. Misschien komt dat ook wel door het gebruik van hout als bouwmateriaal en de natuurlijke vorm van het pand. Blijf ons volgen voor meer mooie projecten, zoals deze gave villa met natuurlijke look! 

Pit house Moderne huizen van UID Modern
UID

Pit house

UID
UID
UID
Wat vind je van dit huis? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!